Rondreizen door Schotland met het openbaar vervoer

Het grootste aantal Schotland reizigers gaat het liefst met de overtocht vanuit Europoort naar Hull of vanuit IJmuiden naar Newcastle en neemt de eigen auto/camper/motor mee. Ook komt het veel voor dat we een vlucht voor klanten boeken naar Edinburgh, Glasgow of Inverness, waar dan een huurauto of voor een wat grotere groep/familie een 9 pers. busje klaar staat. Voor hen hebben we een groot aantal reizen met eigen vervoer samengesteld in alle hoeken en gaten van Schotland.

Een  kleiner deel wil het liefst met een groepsreis met chauffeur/reisleider op reis en aan hen bieden we de mogelijkheid om met Rabbies, onze Schotse partner voor groepsreizen voor max. 16 personen, te reizen. Zij hebben reizen door heel Schotland en een flink aantal eilanden en ze vertrekken iedere week tussen april en oktober en soms ook meerdere keren per week. Heel belangrijk is dat ze een gegarandeerd vertrek hebben ook als er eigenlijk niet genoeg deelnemers zijn.

Dan blijft er een nog kleinere groep Schotland reizigers over, die het liefst alleen op pad gaat, maar niet met eigen vervoer. En deze mensen hadden heel lang bij TravellingWELL.nl nog helemaal niets te kiezen, want we hadden helaas geen reizen met het openbaar vervoer in ons reguliere programma.  

Sinds 2016 hebben we dit 'terra incognita'  ook opengesteld voor onze klanten en  hebben diverse klanten tot hun grote genoegen heel Schotland verkend per trein, veerboot en bus.

3 Prachtige reizen met het openbaar vervoer

We hebben nu 3 prachtige reizen per openbaar vervoer  van 15/10/8 dagen samengesteld, waarin u op de reisdagen mooie stukken van Schotland voorbij ziet komen. Vanuit de goede en kleinschalige B&B's of vakantiewoningen, die wij vaak al jaren gebruiken,  kunt u op rustdagen (niet reisdagen) wandelen, fietsen, ontspannen en bezienswaardigheden bezoeken. 

U vliegt altijd naar 1 van de 3 Schotse luchthavens Edinburgh, Glasgow of Inverness en met de Spirit of Scotland Travelpass kunt u onbeperkt reizen met de trein (ook een paar stoomtreinen), veel bussen en de Caledonian MacBrayne veerboten.

Er zijn 2 verschillende passen: 4 reisdagen binnen 8 voor £139.00 aaneensluitende dagen of 8 reisdagen  binnen 15 aaneensluitende dagen voor £179.00.  Je kunt ze online bestellen of ter plekke op ieder treinstation. 

Twee van de 3 reizen hebben we samengesteld met losse kaartjes voor de bus, trein of veerboot, omdat dat voordeliger is als je niet zo heel ver reist. 

Een derde mogelijkheid is om een Explorer Pass voor de Citylink bussen te kopen, die door vrijwel heel Schotland rijden. Er is een toilet, airco en er is WiFi.

Er zijn 3 verschillende passen, die je online kunt kopen en ze worden dan per post gestuurd of je koopt ze in Schotland zelf bij Visit Scotland winkels, die op Edinburgh en Glasgow Airport zijn en in vele dorpen en steden.  

3 dagen gebruik maken van de bus binnen 5 aaneensluitende dagen voor £49.00  

5 dagen gebruik maken van de bus binnen 10 aaneensluitende dagen voor £74.00

8 dagen gebruik maken van de bus binnen 16 aaneensluitende dagen voor £99.00

Als u een reis met openbaar vervoer heel vroeg aanvraagt (ruim vóór half maart), dan kunnen wij de passen voor u kopen en meenemen als wij naar de Visit Scotland Expo gaan (die altijd tussen half maart en half april plaats vindt). Komt uw aanvraag later, dan laat ik u precies zien hoe u de passen en/of treinkaartjes zelf online kunt kopen en betalen. 

Tips om ontspannen op vakantie te kunnen gaan

  • Controleer of uw paspoort of ID geldig is tot na uw reis
  • Sluit altijd een reis en/of annuleringsverzekering af

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.