Algemene informatie

7 daagse reis: De mysterieuze Highlands of Scotland en Bonnie Loch Lomond

Er kunnen 3 x 2 personen en 1 x 1 persoon mee.

We verblijven:

 • 3 nachten in een 4 **** B&B in Arrochar vlak bij Loch Lomond
 • 3 nachten in een  4**** B&B in Spean Bridge in The Highlands

 

De prijs is vanaf  €999.00  en is afhankelijk van de periode waarin u gaat reizen, maar is altijd op basis van een 2 pers. kamer.  

Er is een toeslag op het gebruik van een 2 pers. kamer door 1 persoon.

Inclusief: 

 • 6 nachten in een 2 pers. kamer met eigen badkamer en toilet in 4**** accommodatie
 • 's Morgens een uitgebreid Schots ontbijt
 • Vervoer in een 9 pers. busje en Tina Somberg-Buiks, eigenaresse van TravellingWELL.nl is uw chauffeur en reisleidster
 • Een zeer afwisselend programma, waarin u intensief kennis maakt met de overweldigende natuur, cultuur en geschiedenis van Schotland op de bekende maar zeker ook op de onbekende plekken

 

Exclusief:

 • De vlucht Schiphol - Edinburgh v.v. Op het moment dat u boekt, kijken we wat de prijs voor de vluchten is. De prijs ligt meestal rond de €150.00 - €175.00 voor een retour. Daar komt dan nog de prijs van de ruimbagage bij en gereserveerde stoelen
 • Toegangsprijs van de bezienswaardigheden en activiteiten van ong.  £130.00. U betaalt dit bedrag op de eerste dag aan Tina Somberg-Buiks en kunt gedurende de hele reis  overal zo naar binnen
 • Lunches
 • Diners (we eten wel gezamenlijk, maar u kunt zelf bepalen wat u gaat eten en voor welke prijs)
 • Drankjes
 • Verzekeringen. (we raden een annuleringsverzekering aan)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • STO Reisgarantie €12.00 per boeking

 

We zijn ons er van bewust, dat de prijs voor een kleine groep altijd hoger is dan voor een grote groep.

Naast het nadeel van de hogere prijs zijn er natuurlijk heel veel voordelen aan een reis met een kleine groep.

 • U hebt bijna een privé reisleidster
 • We verblijven niet in een standaard toeristen hotel maar in een goede 4**** B&B
 • U zult zich nooit een nummer voelen
 • We kunnen met onze kleine bus overal komen
 • We kunnen met onze kleine groep heel gemakkelijk een restaurant naar keuze boeken
 • Het onderlinge contact met elkaar en de chauffeur/reisleidster is heel gemakkelijk
 • We komen heel snel in contact met de lokale bevolking
 • We kunnen heel flexibel zijn met het programma, omdat wij onze bezoeken niet hoeven te boeken bij de attracties. Is het handiger om bepaalde activiteiten/bezoeken op een ander moment te doen, dan kan dat zonder problemen

 

 

Klik op de groene knop.

Wilt u de volgende vragen beantwoorden?

 • De naam van de groepsreis
 • Het aantal personen met namen zoals ze in de geldige paspoorten/ID staan
 • De geboortedata
 • Op welke datum u zou willen vertrekken 


Wij nemen z.s.m. contact met u op om verdere details te bespreken.

Kijk op ons blog om te zien wat we allemaal gezien en gedaan hebben tijdens deze reis

Deze reis die we al 2 keer gemaakt hebben, is beschreven op ons blog. Klik op april en/of oktober om te zien hoe deze reis verlopen is.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

De mysterieuze Highlands of Scotland en Bonnie Loch Lomond kunt u alleen boeken als u een groepje van min.6 pers. en max. 7 pers. hebt

Dee groepsreis is nu te boeken als u zelf een groepje van min. 6 en max. 7 personen hebt.

Tijdens deze unieke 7 daagse reis met als chauffeur en reisleidster Tina Somberg-Buiks van TravellingWELL.nl verkennen we de mooiste gebieden van Schotland: The Highlands of Scotland en Argyll met het Loch Lomond National Park.

Tina, de eigenaresse van TravellingWELL.nl  kent Schotland op haar duimpje en brengt u in de kleine 9 persoons minibus op plekken waar grotere touringcars niet kunnen komen.

We bezoeken grote toeristische attracties en afgelegen stille plekken met kleinschalige juweeltjes: een bijzondere mix.

Er zit iedere dag wel een wandelingetje in het programma om aan den lijve te ervaren hoe mooi dit landschap is. Wilt u echter liever in die tijd ergens rustig op uw gemakje genieten, dan kan dat natuurlijk ook.

We verblijven in twee  4****Guest Houses, die op schitterende plekken liggen en worden iedere morgen verwend met een heerlijk Schots ontbijt, waar we uren op kunnen teren.

Klik op de kaart om te zien in welk gebied we reizen

Dag 1: vlucht naar Edinburgh, de Kelpies, Stirling Castle en Argyll's Lodging

Onze groep verzamelt op Schiphol, waarna we onze bagage inleveren en de vlucht naar Edinburgh maken.

Vertrek is rond 10.00 zodat we nog een hele dag tot onze beschikking hebben, want we winnen vandaag ook nog een uur. We halen ons 9 pers. busje op, laden onze bagage in en kunnen meteen op pad!

Via de enorme standbeelden van The Kelpies, hele grote paarden in de omgeving van Falkirk  rijden we in een uur naar de stad Stirling met het kasteel dat je al van ver kunt zien liggen.

Het is een paar jaar geleden heropend na een enorme restauratie en ziet er weer als 'nieuw' uit.

Hebt u Stirling Castle al eens bezocht dan kunt u ook naar Argyll's Lodging dat er vlak bij  is en zien hoe de zeer welgestelden woonden in hun luxe stadswoning.

Na dit uitgebreide bezoek rijden we naar ons 4**** B&B in het dorpje Arrochar aan Loch Long waar we de komende 3 nachten zullen overnachten. 

Vanuit uw ruime kamer hebt u uitzicht op het Loch en de bergen er achter of op de grote tuin.

Dag 2: het dorpje Luss aan Loch Lomond, Dunbarton Castle, Hill House van Rennie Mackintosh en Geilston Garden

Vandaag zitten we in totaal maar 2 uur in de bus en hebben lekker veel tijd om te genieten van de bezienswaardigheden.

We beginnen met een bezoek aan het dorpje Luss aan Loch Lomond, waar we even uitwaaien aan de oever van Loch Lomond en een wandelingetje langs de rivier maken.

Daarna gaan we naar het robuuste imponerende Dunbarton Castle aan zee. Het kost even wat inspanning om helemaal boven te komen, maar die inspanning wordt ruim beloond met het wijdse uitzicht. 

In het stadje Helensburgh staat The Hill House, ontworpen door Charles Rennie Mackintosh, de bekende meester van Art Nouveau.

Het huis is zeer kenmerkend voor zijn stijl: ruim, strak en helemaal ingericht met de meubelen en accessoires van zijn hand en die van zijn vrouw. U zult gegarandeerd in de ban raken van de prachtige tulp patronen, die overal in het huis terug te vinden zijn.

We sluiten deze dag af met een bezoek aan een kleine tuin: Geilston Garden.

Dag 3: Boottocht en rit door Lomond National Park en Trossachs National Park

We rijden na het ontbijt naar Tarbet om een boottocht van 1.5 uur te maken om zelf de veelbezongen Bonnie Bonnie Banks of Loch Lomond te bewonderen.

In het dorpje Killin stroomt een woeste rivier met enorme stroomversnellingen: een prachtig gezicht. Liefhebbers kunnen met mij het eilandje op waar de graven van de Clan chiefs liggen en wilt u dat niet: er zijn  prima gelegenheden om lekker even te zitten, een paar winkeltjes en een klein museum.

We vervolgen onze rit naar een begraafplaats bij een kerkje midden in de natuur, waar het graf van Rob Roy en zijn gezin is. Rob Roy was de Schotse versie van Robin Hood: stelen van de rijken en geven aan de armen en Rooie Rob (rood harig en socialistisch) wordt nog steeds met liefde herdacht.

Daarna rijden we naar de parkeerplaats van Inchmahome Priory. Stappen op het bootje en kunnen dan de overblijfselen van de abdij met eigen ogen bewonderen en ook een mooie plek omringd door kromme bomen waar Mary, Queen of Scots als klein meisje speelde. Een romantisch plekje!

Dag 4: Over een pas naar het havenstadje Oban, Dunstaffnage Castle en met de gondel naar de top van Ben Nevis Range

Over de Rest and be Thankful Pass, langs Inverary naar Oban waar we hoog boven het stadje vanaf  het Capitool achtige bouwwerk McCaig's Tower een schitterend uitzicht hebben.

Onderweg naar Fort William bezoeken we de ruïne Dunstaffnage Castle en stoppen we voor de lunch in een restaurantje aan het water pal tegenover het kleine particuliere kasteeltje Stalker Castle.

Is er nog genoeg tijd en is het helder weer, dan gaan we met de gondel omhoog in de Ben Nevis keten.  Vanaf het eindpunt maken we een wandelingetje naar het uitzichtpunt.  

Aan het eind van de middag/begin avond komen we aan in onze 4**** B&B in Spean Bridge.

Dag 5: Het Commando Monument, Fort Augustus, Urquhart Castle aan Loch Ness en het enorme complex Fort George

Vlakbij onze B&B staat het grote Spean Bridge Commando Memorial op een heuvel in een heel kaal landschap. In de verte zie je de standbeelden al staan: indrukwekkend!

We rijden langs Loch Ness en onze eerste echte stop in in Fort Augustus. In dit dorpje is ook een serie sluisjes achter elkaar, waar u kunt bekijken hoe de schippers zich redden.

We vervolgens onze rit en komen dan bij Urquhart Castle, eens het belangrijkste en grootste kasteel, waar continu om gevochten werd. Dan was het weer in Engelse handen en dan weer in Schotse. Maar er kwam een eind aan. Hoe dat verklap ik niet, want dan kunt u niet genieten van de prachtige film, waar we eerst naar gaan kijken.

Vanuit het bezoekerscentrum loopt het pad naar het kasteel, maar is dat te vermoeiend, dan gaat u lekker zitten in het restaurant of terras en kunt u het complex en Loch Ness ook heel goed zien.

En nog zijn we niet aan het eind van Loch Ness. Dat gebeurt pas als we bij Inverness komen en naar het noordoosten rijden om daar een bezoek te brengen aan Fort George: gesticht nadat de Engelsen de Schotten voor de laatste keer verslagen hadden, maar nog steeds in gebruik door het leger.

Vanuit Fort George is er prachtig uitzicht op de Forth (inham), waar vaak dolfijnen gesignaleerd worden.

We rijden langs de stille kant van Loch Ness terug over een grotendeels single track road. De kans is heel groot dat we herten zien en we maken een wandelingetje naar de Foyers waterval.

Dag 6: de rit met de Jacobite Steam Train, een rit over een bijna verlaten schiereiland en Neptune's Staircase

Tijdens de prachtige rit in de Jacobite Steam Train ziet u rechts bergen, links het meer met bergen er achter en u zult zich net een scheidsrechter van een tennis wedstrijd voelen: naar links kijken en naar rechts kijken en het houdt maar niet op! Na aankomst in Mallaig kunt u lekker rondkijken in het levendige dorpje en lunchen.

We vervolgen onze rit in onze eigen bus en maken een tocht door een heel stil schiereiland over single track roads. In het zeeloch ligt een ruïne van een heel klein kasteeltje waar we met eb even naar toe kunnen lopen.

Uiteindelijk komen we weer terecht op de 'gewone' weg  en stoppen nog even bij Neptune's Staircase met de vele sluisjes achter elkaar.

Dag 7: via het bijzondere dal bij Roy Bridge met Cille Choirille en de mooi gelegen Dalwhinnie Distillery terug naar Edinburgh airport

In het dal ten oosten van Spean Bridge ligt het kleine kerkje Cille Choirille met een mooi kerkhof op een schitterende plek. Heel hoog en met wijds uitzicht op de omringende bergen en dalen. 

Door het dal, langs de grote Laggan stuw rijden we naar de hoogstgelegen whisky distillery Dalwhinnie, waar we een rondleiding doen, want in Schotland zonder bezoek aan een whisky distilleerderij is als Twente zonder Herman Finkers.

We rijden dan langs het Cairngorm National Park naar het zuiden, gaan de Firth of Forth brug over en  maken de laatste stop in het dorpje South Queensferry om de 2 bruggen op de foto te zetten. We leveren onze bus in bij vliegveld Edinburgh. Het vliegtuig vertrekt aan het eind van de middag.

De reis is dan helaas al weer ten einde.