Algemene informatie

7 daagse bus/vliegreis sprookjesachtig Exmoor en noord Devon

Prijs: €999.00 op basis van 2 pers. kamer. Als de prijs van het Britse pond intussen erg gestegen is, zal de prijs van de reis helaas aangepast moeten worden.

Toeslag voor alleen gebruik van een kamer: €165.00

We verblijven 6 nachten in 4****B&B Lee Guest House in het vriendelijke stadje Lynton. De ruime kamers met eigen badkamer en toilet en koffie/thee faciliteiten liggen op de 1e en 2e verdieping. Er is een gastenlounge en u kunt gebruik maken van de tuin en de patio. Er is gratis WiFi en het ontbijt is zeer uitgebreid. Er kan rekening gehouden worden met een dieet als dat van te voren aangekondigd is.

 

Klik voor de uitgebreide beschrijving bij accommodatie Southwest England

 

Inclusief:

 • 6 nachten in luxe 2 pers. kamer met badkamer en toilet en uitgebreid Engels ontbijt
 • Vervoer in een 9 pers. minibus
 • Tina Somberg-Buiks van TravellingWELL.nl, de Groot-Brittannië specialist in reizen is uw chauffeur en reisleidster
 • Een zeer afwisselend programma, waar u intensief kennis maakt met de prachtige natuur, kastelen, tuinen, landhuizen, de hoofdstad Exeter en de woeste kust

  

Exclusief:

 • De vlucht Schiphol- Bristol v.v. De gem. prijs ligt tussen €150.00 en €175.00 en daar komt de gereserveerde zitplaats en ruimbagage dan nog bij.
 • Lunches
 • Diners tijdens ons verblijf  (we eten wel gezamenlijk, maar u kunt zelf bepalen wat u gaat eten en voor welke prijs)
 • Drankjes
 • Verzekeringen. (we raden een annuleringsverzekering zeer aan )
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • De kosten van alle toegangskaartjes, de boottocht en de safari  betaalt u na aankomst in Bristol aan Tina, zodat u zich er de hele reis niet meer druk om hoeft te maken. Kosten £100.00.
 • STO Reisgarantie van €12.00 per boeking

 

We zijn ons er van bewust, dat de prijs voor een kleine groep altijd hoger is dan voor een grote groep.

Maar naast het nadeel van de hogere prijs zijn er natuurlijk heel veel voordelen aan een reis met een kleine groep.

 • U hebt bijna een privé reisleidster
 • We verblijven niet in een standaard toeristen hotel maar in een goede 4**** B&B
 • U zult zich nooit een nummer voelen
 • We kunnen met onze kleine bus overal komen
 • We kunnen met onze kleine groep heel gemakkelijk een restaurant naar keuze boeken
 • Het onderlinge contact met elkaar en de chauffeur/reisleidster is heel gemakkelijk
 • We komen heel snel in contact met de lokale bevolking
 • We kunnen heel flexibel zijn met het programma, omdat wij onze bezoeken niet hoeven te boeken bij de attracties. Is het handiger om bepaalde activiteiten/bezoeken op een ander moment te doen, dan kan dat zonder problemen

Klik op Sprookjesachtig Exmoor en noord Devon om de foto's van deze reis in juni te zien en like en/of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Op ons blog vindt u een verslag van deze reis.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten en/of verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

Klik op de groene knop om uw groepje aan te melden. Wij kunnen dan bekijken of de reis op de door u gekozen datum gemaakt kan worden en maken een offerte. 

De 7 daagse bus/vliegreis naar sprookjesachtig Exmoor en noord Devon

Korenvelden, rivieren die door het landschap kronkelen en een ruige rotskust. De prachtige stad Exeter en piepkleine vissersdorpjes als Clovelly, waar ze nog met ezeltjes werken. Exmoor National Park met uitgestrekte vlaktes, ruige rotsblokken, 'wilde' paarden en veel overblijfselen uit lang vervlogen tijden. Prachtige kastelen met kleurige en geurige tuinen, een boottocht en een safari tocht van een halve dag waar ze op plekjes kwamen die weinig anderen kunnen vinden.

Naast de rondritten maken we ook wandelingetjes (niet te lang en niet te moeilijk) om het gebied aan den lijve te ondervinden.

Klik op de kaart om te zien waar dit gebied ligt.

Dag 1: De reis naar Engeland en naar Lee Guest House in Lynton

U vliegt  's morgens om 9.45 van Schiphol en komt na ruim een uur aan op Bristol airport. Daar staat Tina Somberg-Buiks van TravellingWELL.nl klaar met het 9 persoons busje.  Nadat we onze bagage ingeladen hebben, kunnen we meteen op pad voor een mooie eerste dag.

Onze eerste stop is het stadje Dunster met Dunster Castle en Watermill van The National Trust. Nadat we hier binnen en buiten alles verkend hebben maken we een wandelingetje door het mooie stadje zelf en genieten van onze eerste Tea met scones en cream in het Yarn Market Hotel. 

Aan het eind van de middag rijden we langs de kust naar Lee House in Lynton  waar we hartelijk ontvangen zullen worden door Caroline, de eigenaresse.

Nadat we ons opgefrist hebben, gaan we met zijn allen in het stadje eten.

Dag 2:

's Morgens maken we een wandelingetje door het stadje Lynton en bezoeken de tentoonstelling over de watersnood ramp, gaan met de steile funiculaire naar het dorpje Lynmouth en maken een prachtige wandeling door de Valley of the Rocks.

Na de lunch worden we opgepikt door de eigenaar van Exmoor Safari en maken een tocht in hun 4x4 naar verborgen plekken in dit gebied.

Dag 3: een bezoek aan Exeter en terug over Dunkery Beacon, het hoogste punt in Exmoor

Exeter is een bruisende studenten stad en bestaat uit een mooie mix van moderne en hele oude gebouwen.  

U kunt op eigen gelegenheid de stad en de St. Peter Cathedral bezoeken, maar u kunt ook met mij mee met een wandeling, die begint met een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal, waarna we het centrum doorkruisen en de mooiste plekjes van de stad zien. Er zijn volop genoeglijke gelegenheden om de lunchen en iets te drinken en ook aan vaak gratis musea is geen gebrek.

In de loop van de middag rijden we via een deels andere route terug en stoppen op Dunkery Beacon, de hoogste top in Exmoor en gaan dwars door Exmoor National Park terug naar Lynton.

Dag 4: Hunter's Inn, een kustwandeling, Ilfracombe en een boottocht

Na het ontbijt rijden we naar de naburige Hunter's Inn en maken daar een wandeling naar de kust van ong. 3 km. Het is een gemakkelijke wandeling door een prachtig gebied.  Bestaat de groep uit goede wandelaars dan is het ook mogelijk om hier een deel van het kustpad te wandelen.  Inspannend, maar de beloning is een schitterend uitzicht.

Vervolgens rijden we naar het levendige kustplaatsje Ilfracombe, waar hoog boven het plaatsje de St. Nicholas Chapel ligt en ook het enorme beeld Verity van Damien Hirst.

Na al deze inspanningen stappen we op de boot voor een zeehonden trip van ong. 1.5 uur.

Aan het eind van de dag rijden we terug naar Lynton.

Dag 5: een wat langere tocht naar het pittoreske Clovelly

Een mooie tocht door het lieflijke landschap naar het mini vissersdorpje Clovelly. In het Visitor Centre bekijken we eerst een mooie film over het ontstaan en de ontwikkeling van dit dorpje . Het dorpje zelf is een idyllisch open lucht museum met het steile klinkerstraatje naar het haventje, de kleine museumpjes, schattige huisjes en heel veel bloemen.

Wat is er nu lekkerder dan een fish and chips of drankje aan het haventje beneden met uitzicht over de zee?

Wilt u ook nog een lekkere wandeling langs de kust maken, dan kunt u weer met mij mee, maar u kunt natuurlijk ook heerlijk ontspannen in het dorpje, waarna we u weer op pikken.

Dag 6: Arlington Court, rijtuigmuseum en Watersmeet

We rijden naar Arlington Court van The National Trust en gaan onder leiding van een enthousiaste en deskundige gids eerst het landhuis bekijken. Er is ook een prachtige tuin en een rijtuigmuseum die u heerlijk op uw gemak en in uw eigen tempo kunt verkennen. In het restaurant zijn lekkere broodjes en andere versnaperingen en misschien gaat u nog een keer genieten van een Devonshire Tea?

Op de terugweg stoppen we bij Watersmeet van de National Trust, waar een bezoekerscentrum is met allerlei informatie over dit prachtige natuurgebied en waar u ook nog een wandelingetje kunt maken.

Dag 7: Tarr Steps en Canal Tearooms bij Tiverton

Gelukkig vliegen we pas aan het eind van de middag, dus we hebben nog tijd genoeg om een mooie rit te maken.  Bij Tarr Steps, een brug van hele grote keien, maken we onze laatste wandeling langs de beide kanten van het riviertje.

En hoe kunnen we onze Devon reis beter afsluiten dan met een laatste bezoek aan een echt Engelse Tearoom bij het kanaal in Tiverton? Nog eens een heerlijke Afternoon Tea of toch liever een kopje koffie of een ijsco? Het kan allemaal. We kijken nog even bij het kanaal waar de prachtig beschilderde kanaalboten liggen, die door een paard voortgetrokken worden.

We leveren het busje in en vliegen aan het eind van de middag van Bristol Airport naar Schiphol terug.