Speciale bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen

Cambridge is een prachtige stad voor kinderen en volwassenen met de vele Colleges, die je ook kunt bezoeken. Het leukste voor kinderen is om een punt (bootje) te huren en met behulp van de grote stok over de rivier te punteren.

Ben je geïnteresseerd in stenen, fossielen, mineralen, eigenlijk alles wat in de aarde zit, dan is Sedgwick Museum in Cambridge prachtig. Gratis. 

De Botanische tuin in Cambridge heeft naast gewone planten ook kassen met allerlei buitengewone planten. Toegang voor kinderen is gratis. 

The Imperial War Museum Airfield in Duxford heeft een tentoonstelling met echte vliegtuigen uit de Tweede Wereld Oorlog, tanks, militaire voertuigen en artillerie. 

Sealife in Great Yarmouth: een hele grote dierentuin met meer dan 1000 zeedieren, waaronder haaien, Afrikaanse dwergkrokodillen, garnaaltjes, pinguïns, zeepaardjes. Je gaat ook onder het bassin door.

Bishops Boats Seal Trips: boottochtjes van een uur vanuit Blakeney om zeehonden te zien.

Norwich Castle is al 1000 jaar oud en is nu een kasteel en een museum met heel veel interactieve middelen. Met een Dungeon tour kom je in de kelders van het kasteel, waar je normaal niet kunt komen en ziet dan hoe verschrikkelijk het leven van de gevangenen was.

Oasis Camel Park bij Halesworth is het enige kamelen park in Engeland maar er zijn ook ezels. Je kunt ritjes op de dieren maken, ze aanraken, een ritje met de tractor trein maken, er is een speeltuin binnen en buiten, een kinderboerderij en er is mini golf. 

Sutton Hoo in Woodbridge is de plek waar een enorme Koninklijke grafheuvel is ontdekt uit de tijd van de Angel Saksen en een van de belangrijkste archeologische monumenten in Engeland. Er is een prachtig Visitor Centre en buiten kun je alles in het echt bekijken.

Colchester Zoo is de grootste dierentuin in Engeland en je kunt bijna geen dier bedenken of het is er wel. Daarnaast zijn er ook grote speelterreinen en een ontdekkingscentrum. 

Epping Forest is een enorm bos met allerlei mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en er zijn 4 Visitor Centra met tentoonstellingen en activiteiten. Gratis. 

Er zijn heel veel  gratis natuurreservaten.

 

De beschrijving van alle activiteiten met weblinks en kaarten staan in de PDF East England.

Engeland reizen met kinderen naar East England

East England is een regio die heel weinig bezocht wordt door Nederlandse toeristen en eigenlijk is Cambridge de enige plek die wel heel vaak aangedaan wordt.

Toch is het een mooi gebied met oude steden, watersport, grafheuvels, kastelen met dungeons en landhuizen.

 

 


Klik op de kaart van Engeland om te zien waar dit gebied ligt. 

Klik op accommodatie East of England om te zien of er iets voor u bij is.

Alle reizen in Engeland, die al online staan kunnen aangevuld worden met de activiteiten voor kinderen zodat ze ook voor hen heel leuk zullen worden. Ook kunnen we een compleet nieuwe reis voor u samenstellen. 

Klik op de groene knop en vermeld:

  • Uw naam en telefoonnummer
  • Naam van de gekozen reis of het gekozen gebied
  • Met overtocht en eigen auto of motor of vlucht met huurauto
  • De gewenste datum van vertrek en terugreis
  • Het aantal personen met geboortedatum
  • Aan welke accommodatie u de voorkeur geeft
  • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
  • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Een paar accommodatie adressen