Speciale bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen

In de PDF staan nog meer activiteiten en bezienswaardigheden

Londen

De 'gewone' bezienswaardigheden weten je ouders wel, dus die beschrijven we niet.

De activiteiten die hier beschreven worden zijn allemaal gratis.

Tip voor het openbaar vervoer: 4 kinderen t/m 10 jaar reizen gratis per  betalende volwassene.

Changing the Guards in Whitehall:  iedere weekdag om 11.00, zondags om 10.00. Duurt ong. 30 min. Veel onbekender is de Four O'clock Parade (16.00) op het plein van de Horseguards in Whitehall. De soldaten te paard worden geïnspecteerd en rijden vervolgens weg. 

Changing the Guards bij Buckingham Palace is zomers dagelijks om 11.30 en dit zijn de soldaten te voet. Het duurt ong. 45 min. en er is ook muziek bij. 

Diana Memorial Playground is vlakbij Kensington Palace in Kensington Gardens en heeft een leuke speeltuin voor kinderen tot 12 jaar, er is ook een fontein met stroompjes waar je in mag spelen. 

Kew Gardens (gratis voor kinderen t/m 16, niet gratis voor volwassenen): een schitterend park om rond te rennen, te kijken en er is een Treetop High Walkway buiten en in de kas is ook een pad hoog in de lucht.  

Natural History Museum: beroemd door de enorme dinosaurussen, maar je kunt ook kijken bij echte wetenschappers aan het werk of zelf dingen doen. Tip: neem de zij ingang, die is minder druk. 

Science Museum: activiteiten voor jonge en oudere kinderen, die allemaal met de wetenschap te maken hebben. IMAX film, Legend of Apollo, Red Arrows 3D, Typhoon Force zijn niet gratis en best duur! 

Flamingo's zien in hartje Londen? Dan moet je naar Kensington Roof Gardens, die op het dak van een groot warenhuis liggen op 99 Kensington High Street. Er zijn 3 verschillende tuinen en natuurlijk prachtig uitzicht. 

The British Museum heeft 2 zalen met Egyptische Mummies en er zijn ook altijd activiteiten voor kinderen. 

Aan de noord oever van de Thames bij St. Paul's Cathedral kun je gaan 'strand jutten' en dingen vinden als eeuwenoude pijpen van klei als het eb is. 

Als je een Harry Potter fan bent kun je op zoek gaan naar de  plaatsen in Londen die voor de films gebruikt zijn. 

The Royal Festival Hall aan de zuidoever van de Thames, heeft een lift met de vreemde naam: Singing Glass Elevator. Stap op de 5e verdieping uit, waar een balkon is met prachtig uitzicht op Londen. Er is ook gratis WiFi.

Iedere avond om 21.52 wordt op The Tower of Londen de Ceremony of the Keys gehouden, waarin de poorten gesloten worden door de Beefeaters. Om 22.05 is het afgelopen en moet je vertrekken.  Als je er bij wilt zijn moet je van te voren een brief schrijven. 

 

 

De beschrijving van alle activiteiten met weblinks en kaarten staan in de PDF Londen.

 

 

Engeland reizen met kinderen naar Londen

Londen is een fantastische stad voor volwassenen vanwege de prachtige musea en bezienswaardigheden en misschien lijkt het u wat minder geschikt om met kinderen naar toe te gaan.

Niets is echter minder waar: ze vinden het er fantastisch! De wisseling van de wacht, speciale kinder musea, Treetop Walkways. London Eye en ga zo maar door!

Omdat de belangrijkste 'gewone'  attracties in Londen wel bekend zijn, heb ik me hier gericht op de gratis activiteiten, want ook daar zijn er genoeg van en Londen is toch al zo'n dure stad, waar de ponden je uit de portemonnee vliegen!

Wij boeken geen hotels in Londen omdat de grote 'jongens'  heel veel aanbiedingen hebben en u een dief van u eigen portemonnee zou zijn. Wij boeken wel het YHA hostel ten noorden van de stad, dat in een natuurgebied ligt en heel goed bereikbaar is per trein. 

Ook werken we  bijv. met een comfortabele vakantiewoning voor 4 personen in een klein dorpje in Kent. U bent met de trein in ruim een uur in hartje Londen, maar kunt tegelijkertijd ook zo nu en dan een dagje van alle bezienswaardigheden in Kent genieten. Zo slaat u twee vliegen in één klap.

 

 


Klik op de kaart van Engeland om te zien waar Londen en Kent ( in het stuk van South East  het dichtst bij Londen) liggen. 

Klik op accommodatie South East en Londen om te zien of er iets voor u bij is.

Alle reizen in Engeland, die al online staan kunnen aangevuld worden met de activiteiten voor kinderen zodat ze ook voor hen heel leuk zullen worden. Ook kunnen we een compleet nieuwe reis voor u samenstellen. 

Klik op de groene knop en vermeld:

  • Uw naam en telefoonnummer
  • Naam van de gekozen reis of het gekozen gebied
  • Met overtocht en eigen auto of motor of vlucht met huurauto
  • De gewenste datum van vertrek en terugreis
  • Het aantal personen met geboortedatum
  • Aan welke accommodatie u de voorkeur geeft 
  • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
  • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Het YHA hostel ten noorden van Londen