Speciale bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen

U ziet hier een selectie van de mogelijkheden. In de PDF staan er nog meer.

North East

Beamish the living museum of the north: een groot openlucht museum waar je allerlei leuke en interessante dingen kunt doen: het dorpje uit begin 20e eeuw, een treinrit, met de tram, de mijn, de boerderij. Te veel om op te noemen. 

Killhope Lead mine in Upper Weardale: de loodmijn in met laarzen, helm en lamp, in het museum zie je hoe mijnwerkers woonden, hoe de machines werkten en er is een wandeling om eekhoorns te vinden. 

Barnard Castle in omgeving Durham ligt hoog op een rots boven de rivier. Het is een grote ruïne waar heel veel activiteiten georganiseerd worden. 

Highforce Waterval vlakbij Barnard Castle kun je vanaf het begin als klein stroompje tot het eind als hij 21 meter naar beneden stort volgen tijdens een mooie wandeling. 

Raby Castle in Darlington is een prachtig kasteel dat nog helemaal ingericht is, er is een grote avonturen speeltuin bij, een hertenpark en een rijtuigmuseum. 

Bluereef Aquarium in Tynemouth met alle zeedieren die je maar kunt bedenken. 

De stad Newcastle is heel geschikt om bijv. een Treasure trail te doen. 

Discovery Museum in Newcastle: stoommachines, voorwerpen uit de visserij, de geschiedenis en je kunt veel proefjes doen. Gratis. 

Een rondleiding in het Newcastle United voetbal stadion, waar je ook in de kleedkamers komt. Er is zelfs een rondleiding tot op het dak. 

Na 137 treden sta je boven op St. Mary's Lighthouse dat op een eilandje ligt, waar je alleen met eb kunt komen. Er is ook een klein museumpje. 

Aan deze kust zijn ook prachtige zandstranden

Kielder Water Birds of Prey Centre ligt in het prachtige National Park Northumberland. Met demonstraties van de roofvogels.

Ben je een fan van Harry Potter, dan moet je naar Alnwick  Castle, waar een deel van de films is opgenomen. Er zijn regelmatig Harry Potter activiteiten. De Dragon Quest waar je de draak ontmoet is ook heel spannend. Hier vlakbij is een restaurant in de boomtoppen met wiebelende houten trappen, touwleuningen en verborgen hoekjes. 

Vanuit het kleine dorpje Seahouses kun je een boottocht naar de Farne Islands maken, waar een hele grote kolonie zeehonden leeft en heel veel vogels (ook het grappige papegaaiduikertje). Zet wel een muts op want de moedervogels zijn wel eens een beetje agressief. 

Hadrian's Wall was de muur die de Romeinen bouwden om hun land te beschermen tegen de roodharige wilden! (noemen we nu Schotten). Bij het kleine bezoekerscentrum in Once Brewed kun je een prachtige wandeling maken met ook een stukje over deze muur. Je moet behoorlijk klimmen en komt dan bij Housesteads, een van de vele overgebleven forten van de Romeinen.

De beschrijving van alle activiteiten met weblinks en kaarten staan in de PDF North East. 

Engeland reizen met kinderen naar North East

The North East is een gebied met veel verschillende mogelijkheden. Hadrian's Wall met de prachtige forten van de Romeinen en centra waar de industrie van vroeger weer tot leven komt.

Dan de schitterende kust met rotsen en eilandjes waar je naar toe kunt varen om zeehonden en papegaaiduikers te zien en je kunt er lekker wandelen. Alnwick Castle waar delen van Harry Potter zijn opgenomen en Alnwick Gardens, waar naast heel veel water activiteiten ook een tuin is met allemaal giftige planten.

Het Northumberland National Park met meren, bos, heidevelden en je kunt er in het donker sterren kijken, want het behoort tot één van parken waar het pikkedonker wordt.

En natuurlijk ook de stad Newcastle met  musea, waar je zelf heel veel mag doen.

Echt een gebied waar je je energie kwijt kunt!

 

 

 

Klik op de kaart van Engeland om te zien waar dit gebied ligt. 

Klik op accommodatie North East om te zien of er iets voor u bij is.

Alle reizen in Engeland, die al online staan kunnen aangevuld worden met de activiteiten voor kinderen zodat ze ook voor hen heel leuk zullen worden. Ook kunnen we een compleet nieuwe reis voor u samenstellen. 

Klik op de groene knop en vermeld:

  • Uw naam en telefoonnummer
  • Naam van de gekozen reis of het gekozen gebied
  • Met overtocht en eigen auto of motor of vlucht met huurauto
  • De gewenste datum van vertrek en terugreis
  • Het aantal personen met geboortedatum
  • Aan welke accommodatie u de voorkeur geeft
  • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
  • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Een paar accommodatie adressen