Speciale bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen

U vindt hier een selectie van de mogelijkheden. In de PDF staan er nog meer.

North West

In Sea Life Centre in Manchester zijn alle dieren te zien, die in het water leven: octopus, haaien, zeepaardjes, schildpadden,  krabben en kwallen, maar je krijgt ook een duikles van 1 uur waarna je 10 minuten onder water mag lopen tussen de dieren. 

Chester Zoo heeft ong. 14000 dieren waarvan heel veel een bedreigde diersoort zijn. Alle 'gewone' dierentuin dieren zijn er te zien, maar ook Afrikaanse honden, spiesbokken, bijzondere antilopen en de dwerg mongoeste (ken je die?). In 2015 is er ook een stuk bijgekomen met allerlei Aziatische eilanden, waar je met een boot doorvaart.

Merseyside Maritime Museum in Liverpool is een prachtig museum voor jong en oud. Er zijn modellen van allerlei schepen, allerlei voorwerpen die met de scheepvaart te maken hebben en je kunt allerlei knoppen bedienen. Gratis. 

Echte voetbalfans willen natuurlijk naar Anfield Stadium  in Liverpool en dat kan, want ze geven rondleidingen en in het museum zie je hun bekers, lintjes, kledingstukken en heel veel foto's. 

Heel veel energie over? Dan moet je naar Aerial Extreme in Liverpool met 60 verschillende obstakels die je via touwen kunt beklimmen. Intussen hoor je het grommen van de leeuwen en tijgers van het Safari Park vlakbij. Je mag daar met je kaartje van Extreme gratis in. Willen jullie liever per auto in het Safari Park, dan betaal je de helft van de normale prijs met je kaartje van Extreme. 

Een boottochtje in Liverpool op de Mersey duurt 50 minuten en kan ook gecombineerd worden met een bezoek aan Spaceport, waar alles met de ruimte te maken heeft, met Doctor Who en robots, maar er is ook een Planetarium. Je kunt een boottochtje ook combineren met U-Boat Story waar je het leven inloopt van de bemanning van een Duitse onderzeeboot. 

Op The Lake District Sheepdog Experience leer je in een uur hoe je één van de honden van de boer opdrachten kunt geven, waardoor de schapen precies doen wat  jij wilt. Je moet wel 14 jaar zijn, maar het is natuurlijk ook heel leuk om te kijken hoe je vader, moeder, oudere broer of zus het doet.

Als je Muncaster Castle bezoekt in Ravenglass, moet je wel heel goed oppassen, want het is het meest betoverde kasteel van Engeland! Er zijn ook demonstraties met uilen en er is een doolhof.

Hier vlakbij is een Romeins badhuis en de Ravenglass & Eskdale Railway. De rit gaat door een natuurgebied, langs het water en flink omhoog. Boven kun je een wandeling maken naar de waterval, maar je kunt ook je mountainbike meenemen op de trein of een fiets huren en de rit van 14 km. naar beneden maken. 

De beschrijving van alle activiteiten met weblinks en kaarten staan in de PDF North West.

Engeland reizen met kinderen naar: North West

The North West is een heel uitgestrekt gebied met ook hier weer heel veel verschillen.

De grote steden Liverpool en Manchester met ontzettend veel bezienswaardigheden en activiteiten en de landschappelijk prachtige en nog vrij onontdekte gebieden Lancashire en het gebied rond Chester en niet te vergeten het zeer populaire Lake District met honderden meren, echte bergen en bergpassen en kleine dorpjes met bijv. het museum over Beatrix Potter met Peter Rabbit en vrienden.

 

 

Klik op de kaart van Engeland om te zien waar dit gebied ligt. 

Klik op accommodatie North West  en North West Hadrian's Wall Country om te zien of er iets voor u bij is.

Alle reizen in Engeland, die al online staan kunnen aangevuld worden met de activiteiten voor kinderen zodat ze ook voor hen heel leuk zullen worden. Ook kunnen we een compleet nieuwe reis voor u samenstellen. 

Klik op de groene knop en vermeld:

  • Uw naam en telefoonnummer
  • Naam van de gekozen reis of het gekozen gebied
  • Met overtocht en eigen auto of motor of vlucht met huurauto
  • De gewenste datum van vertrek en terugreis
  • Het aantal personen met geboortedatum
  • Aan welke accommodatie u de voorkeur geeft 
  • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
  • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen dan een goede offerte voor u maken en nemen z.s.m. contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Een paar accommodatie adressen