Speciale bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen

We laten u hier een kleine selectie zien uit de mogelijkheden. In de PDF staan er nog veel en veel meer.

Dorset en Wiltshire

Als je in deze buurt bent wil je natuurlijk ook naar Stonehenge, een enorm groot Hunebed, waarvan ze nog steeds niet precies van weten wat daar duizenden jaren geleden gebeurde. 

Wil je ook nog een grote steencirkel zien dan moet je naar Avebury Stone Circle. Ook van deze enorme steencirkel weten ze nog niet alles. Je kunt er omheen lopen en in het museum is heel veel informatie. 

De kust van Dorset wordt ook The Jurassic Coast genoemd, omdat er zo ontzettend veel fossielen gevonden zijn en nog steeds te vinden zijn. Op heel veel plaatsen zijn musea met vondsten en uitleg waarna je zelf kunt gaan zoeken.  Gratis

Heel bijzonder is het Fossiele bos, dat je vindt bij Lulworth Cove. Je ziet de dikke boomstronken van de bomen nog heel duidelijk. Gratis

Abbotsbury Swannery is een hele bijzondere plek met 700 zwanen, waar je gewoon tussen door loopt. Als het voedertijd wordt zitten alle zwanen al te wachten tot de man/vrouw komt met de kruiwagen vol voer. Prachtig! Je mag ook helpen met het voeren. 

Devon

Met Experience Exmoor ga je in een terreinwagen de 'wildernis' in. 

De langste rit per stoom of diesel trein maak je met West Somerset Railway. Met een Rover ticket mag je de hele dag weer opnieuw.

Ilfracombe is een levendige strandplaats. Er is een tunnel strand: door handgemaakte tunnels kom je in beschutte baaien en bij een open lucht zwembad uit de Victoriaanse tijd

Het Moretonhampstead Motor Museum met ong. 70 bijzondere auto's bestaat nog maar net en is opgericht door 2 grote motor/auto enthousiasten. 

Lydford Gorge is een spectaculaire kloof, die je te voet door kunt. Wat dacht je van de naam Devil's Cauldron (de kookpot van de duivel)

Exeter is een prachtige stad met heel veel activiteiten: je kunt er kano's en/of fietsen huren, er zijn ondergrondse gangen en catacomben, een groot park, heel veel winkels en prachtige gebouwen. De haven ligt vlakbij het centrum. 

Kents  Cavern: grote druipsteen grotten en er zijn hele oude botten van mensen en dieren gevonden.

Cornwall: 

Een bezoek aan St.Michael's Mount (het kleine zusje van Mont St. Michel in Frankrijk) Het kasteel/landhuis ligt op een eilandje. Met eb loop je er naar toe en met vloed varen er bootjes. 

Lizard Lighthouse Visitor Centre ligt op het meest zuidelijke punt van het Engelse vasteland. Je kunt er een rondleiding krijgen, op de misthoorn blazen en allerlei interactieve spelletjes spelen. 

De bekendste tuin van Cornwall is Eden Project met hele grote kassen en verschillende klimaten. Naast heel veel bijzondere planten zijn er heel veel activiteiten zoals de langste Zipwire in Europa en een wandelpad tussen de boomtoppen. 

In Padstow is the National Lobster Hatchery, waar je kleine kreeften, maar ook een hele grote en kleine krabbetjes kunt bewonderen. 

De ruïne van Tintagel Castle ligt hoog boven zee en je komt er eerst via een pad dat omhoog gaat en dan met een lange trap. Spannend. Men zegt dat King Arthur hier geboren is en er is ook een Merlin's Cave. In het zelfde dorpje Tintagel is ook King Arthur's Great Halls een prachtig huis vol met herinneringen aan King Arthur. Er staat zelfs een grote ronde tafel en een King Arthur troon. In de grote zaal wordt een interessante film vertoond. 

De beschrijving van alle activiteiten met weblinks en kaarten staan in de PDF South West.

Klik op reisje zuid Engeland met verblijf in hostels om eens te ervaren hoe dat er uit ziet.

Engeland reizen met kinderen naar South West

The South West is een groot en ontzettend afwisselend gebied met de Jurassic Coast en haar fossielen, schitterende kastelen en landhuizen, stadjes met mooie musea, magisch Devon met zoveel verwijzingen naar King Arthur en Cornwall met de woeste rotskusten maar ook mooie zandstranden en de overblijfselen van de mijnbouw. Bijna te veel om op te noemen.

 

 


Klik op de kaart van Engeland om te zien waar dit gebied ligt. 

Klik op accommodatie South West om te zien of er iets voor u bij is.

 

 

Alle reizen in Engeland, die al online staan kunnen aangevuld worden met de activiteiten voor kinderen zodat ze ook voor hen heel leuk zullen worden. Ook kunnen we een compleet nieuwe reis voor u samenstellen. 

Klik op de groene knop en vermeld:

  • Uw naam en telefoonnummer
  • Naam van de gekozen reis of het gekozen gebied
  • Met overtocht en eigen auto of motor of vlucht met huurauto
  • De gewenste datum van vertrek en terugreis
  • Het aantal personen met geboortedatum
  • Aan welke accommodatie u de voorkeur geeft 
  • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
  • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Een paar accommodatie adressen