Speciale bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen

U ziet hier een selectie van de mogelijkheden. In de PDF staan nog meer bezienswaardigheden en activiteiten.

The East Midlands

Matlock Farm bij het Peak District heeft heel veel boerderij dieren, maar ook lama's, pauwen, alpaca's en  meerkatten. Als er jonge dieren zijn mag je helpen bij het voeren. Er is een speeltuin bij en een kleine kart baan. 

In Crich Tramway Village heeft de tijd stilgestaan. Een straatje met winkeltjes en restaurantjes, je rijdt in een ouderwetse tram, er is een tentoonstelling van  verschillende trams, je kunt kijken in de werkplaats en er is een speeltuin. 

Niet rijden op een lama, maar wandelen met een lama. Dat kan op Catanger Farm in Abthorpe. Na uitleg en kennismaking met je lama wandel je in de omgeving van de boerderij of verder weg door de bossen en velden en de lama draagt je rugzak! 

Het Peak District is een schitterend bergachtig gebied en er zijn prachtige fietsroutes. Een ervan is de Monsal Trail, die heen en terug ong. 26 km. is. Je fietst langs de rivier, langs miljoenen jaren oude rotsen en ziet fabriekjes waar vroeger met katoen gewerkt werd. Gratis. Je kunt in Buxton ook fietsen huren. Niet gratis. 

Bij Castleton is de Treak Cliff Cavern. Je gaat met de gids de grot in en ziet prachtige blauw-gele stenen, stalactieten, stalagmieten en fossielen. 

Je kunt vanuit Castleton een bergwandeling maken: The shivering mountain (de griezelige, sidderende berg) van ong. 10 km. of nog iets langer 12 km. Je loopt over de kam van de berg. Gratis. 

Met zijn allen een rondje Lasergame spelen om te zien wie de beste is? Het kan in Laser Maze Wellingsborough. Iedere dag open en op za en zo tussen 12.00 en 14.00 alleen voor kinderen van 7 t/m 13 jaar. 

Sywell Aerodrome is een klein vliegveld met een museum, waar naast echte vliegtuigen allerlei spullen te zien zijn die met vliegtuigen te maken hebben. Ze zijn alleen in het weekend open. Gratis. 

Vlakbij het station van de stoomtrein ligt in het dorpje Nuneaton The Bosworth Heritage Centre waar een grote veldslag plaatsvond tussen het leger van koning Richard III en zijn tegenstander Henri Tudor en Richard III gedood werd. Je kunt allerlei interactieve spelen doen en zo de veldslag volgen, zien wat de archeologen allemaal gevonden hebben, de slag wordt vaak nagespeeld en je kunt over het slagveld lopen met 'oortjes' op. 

Nottinghamshire is het gebied waar Robin Hood zijn avonturen beleefde met o.a. Friar Tucker en Maid Marian. Er is een rondrit van ong. 150 km. waar je bij heel veel Robin Hood plekken komt. 

De beschrijving van alle activiteiten met weblinks en kaarten staan in de PDF The East Midlands.

 

Engeland reizen met kinderen naar The East Midlands

The East Midlands bestaat uit 2 totaal verschillende gebieden.

De grote steden met veel industrie, maar ook heel veel bezienswaardigheden en activiteiten en het landelijke, nog vrij rustige Peak District, waar vooral de natuur en geschiedenis een grote rol speelt en je ontzettend mooi kunt wandelen en fietsen. Zelfs de meest gemakkelijk aangelegde volwassenen en kinderen zullen enthousiast over dit gebied worden. Schapen, die zo mak zijn dat ze in je rugzak op zoek gaan naar iets eetbaars, maak je tenslotte niet zo vaak mee.

 

 

Klik op de kaart van Engeland om te zien waar dit gebied ligt. 

Klik op accommodatie East en West Midlands om te zien of er iets voor u bij is.

Wij hebben tot nu toe nog geen aanvragen voor deze streek gehad en hebben nog geen reis samengesteld.

Dit is helemaal geen probleem, want we stellen gewoon een reis speciaal voor u samen en vinden daar dan een vakantiewoning, caravan op een camping, een jeugdherberg of een B&B voor u bij.

Klik op de groene knop en vermeld:

  • Uw naam en telefoonnummer
  • Naam van het gekozen gebied
  • Met overtocht en eigen auto of motor of vlucht met huurauto
  • De gewenste datum van vertrek en terugreis
  • Het aantal personen met geboortedatum
  • Aan welke accommodatie u de voorkeur geeft 
  • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
  • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken 

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Een paar YHA hostels