Speciale bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen

We laten u hier een selectie van de mogelijkheden zien. In de PDF staan er nog meer.

Yorkshire

Mother Shipton bij Knavesborough is een speeltuin met als belangrijkste attractie de Wishing Well en de grot van Mother Shipton, van wie men dacht dat ze een heks was. Je ziet er heel veel voorwerpen, beestjes die versteend zijn door het bijzondere water daar. Je kunt er ook bootjes huren en de kasteelruïne bezoeken. 

York Maze is de grootste doolhof gemaakt van maïsplanten, maar er zijn ook hele andere kleinere doolhoven, speeltuinen, dieren die je mag voeren, water gevechten, varkens races, een toch op een tractor, quads. 

York's Chocolate Story in York: je ziet het hele proces hoe chocola gemaakt wordt tijdens de rondleiding en aan het eind gratis chocolaatjes. 

El Piano (glutenvrij restaurant) in York geeft kooklessen voor alle leeftijden. Kinderactiviteiten zijn vaak gratis. 

Pesky Husky in Staintondale: bezoek de kennel met huskies, maak een wandeling met huskies of laat je trekken op een slee. 

Wandelen met een alpaca kan bij Beacon Alpacas in Husthwaite. 

In het International Centre for Birds of Prey in Duncombe Park in Helmsley zijn ontzettend veel soorten roofvogels, die daar getraind worden en waarmee ze vliegdemonstraties geven. 3 x per dag en met telkens verschillende vogels. 

Standedge Tunnel  in Marsden: een tunnel van ong. 5 km en tijdens de boottocht vertelt de gids allerlei spannende verhalen. 

Iets heel aparts voor wie er van houdt: Military Adventure Park bij Scarborough. Op een tank rijden, schieten, lasergamen, rotsklimmen, een stormbaan doen en nog veel meer. 

The North Yorkshire Moors Railway tussen Pickering en Whitby. Er zijn tussenstationnetjes en het eindpunt ligt aan de prachtige kust na ong. 25 km. Je kunt ook uitstappen in Levisham en wandelen  Gratis.

Whitby: is een vissersplaatsje aan de kust en Dracula is hier geschreven. Ook Captain Cook woonde er. Hele smalle steegjes en een  poort van walvis baleinen. Gratis. Er is ook een prachtige ruïne van een klooster hoog boven de stad, waar je via een trap met ongelooflijk veel treden komt. 

Skipton: een marktplaatsje aan het kanaal, waar de kleurige lange en smalle kanaalboten af en aan varen. Je kunt er ook een boottochtje maken. Skipton Castle is het meest complete middeleeuwse kasteel van Engeland. Er is een Nederlandse folder.

In de Yorkshire Dales zijn grotten, kloven, hoge heuvels en kleine dorpjes met kaasmakerijen etc. 

Yorkshire Sculpture Park in Wakefield is een groot gebouw met moderne kunst en in het enorme park kom je gewone beeldhouwwerken maar ook hele bijzondere of grappige tegen. Gratis.

De beschrijving van alle activiteiten met weblinks en kaarten staan in de PDF Yorkshire.

Engeland reizen met kinderen naar Yorkshire

Bij Yorkshire denken de meeste mensen eigenlijk alleen aan de stad York, die natuurlijk ook prachtig is en waar heel veel te doen is, maar er is nog zo veel meer. 

The Yorkshire Dales met kloven, prachtige watervallen, grotten en hele kleine dorpjes en The Yorkshire Moors met de stoomtrein, woeste heidevelden, roofdier-centra, kastelen en abdijen en heel veel sportieve mogelijkheden. 

 

 

 

Klik op de kaart van Engeland om te zien waar dit gebied ligt. 

Klik op accommodatie Yorkshire om te zien of er iets voor u bij is.

Alle reizen in Engeland, die al online staan kunnen aangevuld worden met de activiteiten voor kinderen zodat ze ook voor hen heel leuk zullen worden. Ook kunnen we een compleet nieuwe reis voor u samenstellen. 

Klik op de groene knop en vermeld:

  • Uw naam en telefoonnummer
  • Naam van de gekozen reis of het gekozen gebied
  • Met overtocht en eigen auto of motor of vlucht met huurauto
  • De gewenste datum van vertrek en terugreis
  • Het aantal personen met geboortedatum
  • Aan welke accommodatie u de voorkeur geeft 
  • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
  • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Een paar accommodatie adressen