Een reactie van een klant, die net terug is van 2 weken varen

We hebben een prachtige tocht gemaakt op de comfortabele boot. Voor we vertrokken kregen we hele duidelijke uitleg en prima tips. Het voelde allemaal heel professioneel aan.

Toen we onderweg een probleempje hadden, was 1 telefoontje voldoende en kwam een personeelslid het oplossen. Geweldig, vooral omdat het om iets ging dat we eigenlijk hadden moeten weten, maar ja, je vergeet wel eens wat!

We gaan deze manier van ontspannen vakantie houden zeker aanbevelen en gaan het zelf in de toekomst nog eens doen.

Groet

Fam. Wolters

PS. Een handig tijdschrift is Cruising Guide Waterways World, dat in de boekwinkels te koop is of waar je een abonnement op kunt nemen.

Reactie van een echtpaar dat voor de eerste keer een 'narrowboat' huurde

Wij hebben het super naar ons zin gehad. De reis was prima geregeld, en we hebben ons nergens zorgen over hoeven maken

De mensen van Black Prince namen de tijdbom zaken goed uit te leggen en een goede instructie van het varen met een narrowboat te geven.

We hebben gekozen voor de tocht naar Cambridge en vervolgens naar St. Ives en Huntingdon. Achteraf hadden we beter alleen voor het tweede deel moeten kiezen, dit is het mooist om te varen en hier heb je de leukste dorpjes om te stoppen.

’s-Avonds een pint en eten in de pub. Wel een ervaring om de finale van de FA-Cup in een pub onder de Engelsen mee te maken.

Het weer zat natuurlijk ook niet tegen, we zijn zelfs verbrand door de zon, verwacht je niet in Engeland!

Kortom een heerlijke vakantie waarbij je volledig tot rust komt, voor herhaling vatbaar.

W.Wigleven

Prijzen

U kunt op de meeste startplekken een boot voor een weekend of midweek huren en per week.

Het is prijzig, maar daar heb je dan ook iets bijzonders voor, want hoeveel mensen kent u, die over de Britse wateren hebben gevaren? Het is in veel gevallen gunstiger om 2 weken te huren, omdat de 2e week vaak aanzienlijk goedkoper is.

Klik hier om op de Black Prince website te komen.

Vindt u het lastig om zelf alles uit te zoeken en te boeken? Wij helpen u er graag mee.

Op dit filmpje kunt u zien hoe zo'n tochtje er uit kan zien.

Vaarvakantie op een kanaalboot

Varen op de baren op een kanaalboot door Engeland, Schotland en Wales.

Black Prince is één van de bedrijven die gespecialiseerd is in deze vakantiewoningen op het water.

  • ze hebben prachtige kanaalboten
  • diverse maten voor 2 ,4, 6 en nog meer personen
  • 9 verschillende startplekken ( 7 in Engeland, 1 in Wales en 1 in Schotland)
  • volledig uitgerust met keuken, douche, woonkamer, apparaten, 2 pers. bedden, 1 persoons bedden en in een aantal boten ook nog een extra slaapplek in de woonkamer.
  • ze zorgen er op verzoek zelfs voor dat de boodschappen aan boord zijn als u aankomt bij de boot, pure verwennerij toch?

 
Het rustige Peak District, het zuiden van Schotland, Cambridge, Oxford, Wales, Londen zijn allemaal bereikbaar.
Het lijkt moeilijk om met zo'n lange boot te varen, maar ervaring leert dat eigenlijk iedereen het kan en dat de meeste mensen het een prachtige en rustgevende ervaring vinden.

Wat zit er in de boten?

Elektriciteit 240 volt (1kW max), centrale verwarming, droogkast, vloerbedekking (behalve de keuken en douche ruimte), kleuren tv flatscreen, DVD, radio/CD speler, USB oplaadpunt, doucheruimte, 140 gallon water, 4 pits kooktoestel, oven, grill, koelkast met vriesgedeelte, bestek, servies en pannen en potten. Stopcontact om telefoons op te laden en toilet.

Inclusief in de prijs:

BTW, schadeverzekering (£50.00), annuleringsverzekering (£75.00, inventaris, parkeren van uw auto, beddengoed en handdoeken, theedoeken, afwasmiddel, zeep, toiletpapier.
U kunt evt. een lijst krijgen, waarin u aangeeft welke boodschappen aan boord moeten zijn. U betaalt de kosten voor de boodschappen + £5.00 extra.

Bijkomende kosten:

Diesel: de tank is gevuld en u hoeft normaliter niet te tanken onderweg. Bij terugkomst rekent u de verbruikte diesel af. Als het koud is en u de centrale verwarming gebruikt zal het verbruik wat hoger zijn, want de centrale warming werkt op diesel.  Schatting: ong. £12.00 - £15.00 per dag, maar het is natuurlijk afhankelijk hoeveel kilometers u vaart.

Reactie van 2 echtparen die de hele Warwickshire Ring in 2 weken voltooiden

Wij werden uitermate vriendelijk ontvangen. We konden de auto, die werkelijk volgepakt was, leeg laden en de bagage in karretjes laden zodat dit gemakkelijk naar de boot gebracht kon worden.

De auto kon geparkeerd worden op het terrein van de marina. Op de boot waren de bestelde boodschappen in de kastjes en in de ijskast gelegd, de bedden opgemaakt en de handdoeken klaar gelegd.

Helemaal super dus.

Hierna kregen wij op het kantoor uitleg over hoe te handelen in de diverse sluizen middels een demo-model waarna de uitleg van de boot zelf aan boord plaatsvond.

Alles werd heel duidelijk uitgelegd.

We hebben genoten van de rust op de het water en de energie die nodig was bij het openen van de locks. 

Zeker de Hatton Locks, een trap van 21 locks, was geweldig!!!!!!!

De 14 dagen zijn omgevlogen en het was voor ons een hele bijzondere vakantie met heel veel foto’s en filmpjes tijdens de zogenaamde “ Indian Summer”  want het weer was op 2 dagen na echt voortreffelijk.

Groetjes

Gemma, Peter, Rina en Ton