Algemene informatie

10 daagse reis:  De wonderschone Yorkshire Dales

Prijs: vanaf  €625.00 p.p. in de  B&B's of Inns op basis van 2 pers. kamer in het vroege voorseizoen en het late naseizoen. De prijs is in het hoogseizoen hoger, omdat de overtocht en de accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van eind september 2017. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt. 

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen wat B&B betreft, maar start op donderdag wat de vakantiewoningen in The Yorkshire Dales betreft (wisseldag is vrijdag)
 • Overtocht met veerboot van P&O van Rotterdam/Europoort naar Hull voor 2 personen
 • Overnachting in 2 pers.binnen hut met bedden boven elkaar, douche en toilet
 • Uw auto of motor gaat mee
 • Verblijf van 7 nachten in 2 persoons kamer met eigen badkamer en toilet en uitgebreid ontbijt in een B&B of Inn  


Klik op accommodatie Yorkshire om de uitgebreide beschrijving te lezen.

Extra opties

 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust Pas voor 7 of 14 dagen bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van de National Trust
 • U kunt er i.p.v. de National Trust Pas ook een voucher voor een Overseas Visitors Pas van English Heritage bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van English Heritage. Kijk bij passen voor alle informatie over de 2 passen
 • De TravellingWELL.nl Reisgids ( de beschrijving staat in de rechter kolom). Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis eboek Engeland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Klik op de groene knop en vermeld: 

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers op het accommodatie adres
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klik op foto's om de TravellingWELL.nl fotoserie over York en Yorkshire te zien en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

Impressies van de Yorkshire Dales tijdens de Wandelreis The Dales Way

We hebben in de zomer van 2015 het langeafstandspad The Dales Way gelopen en hebben er een fotoalbum The Dales Way van gemaakt. Deze wandelvakantie kunnen we ook voor u boeken.

Enkele accommodatieadressen

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

10 daagse reis: De wonderschone Yorkshire Dales

De Yorkshire Dales staat bekend om haar stenen muurtjes dwars door het landschap en het wonderschone groene land in sterk contrast met de kale rotsen en grotten en de soms woeste watervallen.
Iedere Dale heeft zijn eigen karakter, met rivieren als de Wharfe en de Swale, die in de dalen stromen, grote en kleine watervallen, winterharde schapen in de hogere gebieden,  boerderijen en dorpjes verspreid over het hele gebied en de vele vogels waaronder veel roofvogels.

Het is het ideale wandel- en fietsgebied, omdat er voor de absolute beginnelingen of voor hen die zich niet zo in willen spannen prachtige
wandelingen  en fietstochten in de dalen zijn en voor diegenen, die echt willen klimmen en het zweet over de rug willen voelen lopen ook allerlei uitdagingen zijn.

De winkelaars komen aan hun trekken in de mooie stadjes Skipton, Leyburn, Hawes en Richmond en kunnen rustig de tijd nemen, want de anderen
in het gezelschap die daar niet zo van houden, kunnen dan een prachtige bezienswaardigheid bezoeken, een boottochtje maken of een andere activiteit ondernemen.

Het is ook het gebied van een groot aantal eeuwenoude forten, abdijen en kastelen, die een belangrijke rol in de geschiedenis hebben gespeeld en
plaatsen die door hun naam of door bezienswaardigheden aan de Vikingen herinneren.

Denk echter niet dat er alleen maar cultuur en geschiedenis is, want er zijn ook heel veel andere attracties als de bijzondere tuin: Forbidden Corner, waar je allerlei bizarre ontdekkingen doet, de Wensleydale Cheese Creamery voor de lekkerste kazen, pottenbakkers, roofvogelshows, maneges, pretparken, (stoom)treinen, visstekken en boerderijen waar je met de dieren kunt knuffelen of zelfs een centrum, waar je een wandeling kunt maken met een Alpaca.

Klik op de kaart voor de Yorkshire Dales.

De reis er naartoe

U maakt de oversteek met een veerboot van P&O vanaf Rotterdam / Europoort naar Hull. De eigen auto/motor kan gewoon mee en omdat de boot pas 's avonds vertrekt, hebt u een binnen hut met stapelbedden, maar u kunt ook kiezen voor een buiten hut met raampje en bedden naast elkaar.
Er is veel te zien en te doen op het schip: een winkel, restaurants, allerlei bars, waar live muziek gemaakt wordt, maar ook bars waar het rustig is en er is zelfs een bioscoop en een casino.
U kunt van te voren uw maaltijden boeken, maar kunt ook ter plekke beslissen of u deel wilt nemen aan het warme en koude buffet, het ontbijtbuffet of wilt dineren in het a la carte restaurant.
De volgende ochtend rijdt u uitgerust en ontspannen van boord en kan uw vakantie echt beginnen.

Een dagje Fountains Abbey en bezoekje aan het stadje Ripon

13 Benedictijner monniken kregen van de aartsbisschop van York in 1132 een locatie om hun klooster te bouwen St. Mary of Fountains en ze sloten zich aan bij de Cisterziënzer orde. Het werd een succesvolle abdij en rijke families deden grote giften (geld en landerijen) in ruil voor de  gebeden van de monniken om hun ziel te redden.
In de 14e eeuw kwamen de moeilijke tijden en waren er geen lekenbroeders meer om het enorme land te bewerken en voor de schapen te zorgen. De abdij moest toen haar landerijen verpachten en de schapen werden vervangen door melkvee.

Hendrik VIII hief de abdij op en het pand werd ontmanteld. Alles wat maar van waarde was werd er uitgehaald: het lood, het glas in lood en de stenen. In 1720 werd het door particulieren gekocht, die er een watertuin met beelden, klassieke tempels en mooie wandelpaden aanlegden.

St Mary’s Church: een weelderige neogotische kerk werd tussen 1871 en 1878 gebouwd. De koorbanken zijn versierd met kleurige papegaaien.

Wat je nu ziet tijdens een bezoek zijn die schitterende tuinen, grasvelden, tempels, vijvers, wandelroutes en de ruïne van de abdij ligt er midden in. Schitterend!

Is de dag niet helemaal gevuld met dit bezoek, dan is het stadje Ripon een hele aardige plaats om lekker even rond te kijken. Het stadje is beroemd vanwege de kleine kathedraal, die u vanuit Fountains Abbey al kunt zien liggen. De kathedraal was helemaal vervallen en werd pas in de 19e eeuw gerestaureerd en kreeg de status van kathedraal.

Een tocht door de Dales en aan het eind naar Brinham Rocks

The Yorkshire Dales is een Nationaal Park met de Three Peaks: Whernside (732 m), Ingleborough (724 m) en Pen-y-Ghent (694). Bergwandelaars proberen altijd de 3 toppen in één dag te beklimmen. Diegenen die de 32 km lange tocht met beklimmingen binnen 12 uur volbrengt mag lid worden van de Three Peaks of Yorkshire Club en geniet eeuwige roem.

Grassington: één van de meest populaire dorpjes in Wharfedale midden in het Nationale Park. Het dorpje ligt rond een druk plein met klinkers en heeft veel kleine winkeltjes, waar de eigenaren zelf in werken. Het is een traditioneel werkdorp en nu de plek van waar prachtige wandelingen, fietstochten en andere activiteiten ondernomen kunnen worden. Er is ook een grot en er kan gevist worden in de River Wharfe.

Kettlewell: weer een klassiek Dales dorpje, gebruikt als décor voor de film: Calender Girls. Het is omringd door grote kalksteenterrassen  Ervaren holenbezoekers (cavers) kunnen hun hart hier ophalen! En in Augustus is er een heus Scarecrow Festival (vogelverschrikker)
Aysgarth: bekend geworden door de 3 watervallen, die al 200 jaar heel veel bezoekers trekken. 

Via de ruïne van Middleham Castle naar Brinham Rocks: zeer bijzondere rotsen in prachtige vormen. U kunt er wandelen, rotsklimmen, maar natuurlijk ook gewoon alleen maar genieten van wat u ziet.

Een dagje naar een Alpaca boerderij, de Wereld van James Herriot en een Valkenier?

Larks Edge is de plek waar 3 alpaca's (familie van de lama's), kleine geitjes en Soay schapen rondlopen. U kunt heel dicht bij ze komen, want ze zijn gewend aan mensen en als u dat leuk vindt, kunt u zelfs een wandeling maken met één van de alpaca's.

Iets verder is het museum van James Herriot, de beroemde veearts uit de tv. serie All creatures great and small, die zo geliefd was. U kunt nu met eigen ogen zien, waar die verhalen zich afspeelden, loop waar hij woonde en werkte. 

U kunt ook naar het Falconry Centre bij Thirsk waar 70 vogels en 30 soorten leven, waaronder arenden, valken, haviken, gieren en uilen zullen om u heen vliegen of net over uw hoofd, terwijl u in een mooie Engelse tuin zit. De valkeniers geven uitleg, terwijl ze de vogels lokken en weer wegsturen.

Weer een prachtige tocht door het gebied van de Three Peaks

U maakt een prachtige tocht van ongeveer 100 km. waarbij u dorpjes, grotten, kalksteen plateaus, een beroemd spoorviaduct en watervallen ziet. Een echt natuurdagje. En misschien beklimt u wel één van de toppen?

Settle is al sinds 1249 een marktstadje en op dinsdag is de markt nog steeds gevuld met allerlei kleurige kraampjes. 

In Stainforth hoeft u niet meer door de ford (een stroompje) te rijden, maar wel over een prachtig stenen bruggetje uit de 17e eeuw.

Horton is een pleisterplaats voor wandelaars die de Pennine Way lopen en het is een vertrekpunt voor diegenen, die Pen-y-ghent willen beklimmen.

Ribblehead is bekend van de trein tussen Settle en Carlisle, die over het prachtige viaduct rijdt.

Bij Ingleton is de grootste grot, die opengesteld is voor publiek The White Scar Cave. Tijdens de rondleiding die ong. 80 min. duurt ziet u prachtige formaties. U moet wel goed ter been zijn en goed kunnen bukken.

In deze omgeving is ook het Ingleton Waterfall Trail. De wandeling is ong. 8 km. en leidt u door dalen, kloven, langs talloze watervallen, bijzondere planten en schitterend uitzicht op de Three Peaks.

En nog een grot: Ingleborough Cave, die al 175 jaar opengesteld is voor het publiek. Deze grot is veel toegankelijker, er zijn geen trappen, de ondergrond is vlak en u hoeft niet te bukken of u door spleten heen te wurmen.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd