Algemene informatie

8 daagse reis: The Jurassic Coast in zuid Engeland

Prijs: vanaf €380.00 p.p. bij 2 personen in  4 p. vakantiewoning. Vanaf €210.00 p.p. bij 4 personen in 4 p. vakantiewoning in het vroege voorseizoen en late naseizoen. De prijs in het hoogseizoen is hoger, omdat de overtocht en de accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van eind september 2017. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

We hebben dit najaar 2 nieuwe vakantiewoningen bezocht en goedgekeurd, die vlak bij de kust en bij Bridport liggen. Een ideale locatie! 

We werken ook met een klein luxe hotel met 4 kamers in Charmouth, hét centrum voor fossielenzoekers. Dit is een vrij duur hotel maar dan heb je ook iets bijzonders. 

 • Deze reis begint op zaterdag in de vakantiewoning
 • Deze reis kan op iedere dag beginnen met overnachtingen in het hotel
 • Overtocht met uw eigen auto van Calais naar Dover v.v.
 • 7 nachten verblijf in vakantiewoning of hotel

Extra opties

 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust Pas voor 7 of 14 dagen bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van de National Trust
 • U kunt er i.p.v. de National Trust Pas ook een voucher voor een Overseas Visitors Pas van English Heritage bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van English Heritage. Kijk bij passen voor alle informatie over de 2 passen
 • De TravellingWELL.nl Reisgids ( de beschrijving staat in de rechter kolom). Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis eboek Engeland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Een voorbeeld van één van de woningen uit het bestand

Het kleine luxe hotel in Charmouth

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

Een fietstochtje bij Lulworth Castle?

Wilt u dit gebied ook eens per fiets ontdekken? Bij Lulworth is een prachtige fietstocht van 18 mijl. Klik op fietstocht voor de PDF.

8 daagse reis the Jurassic Coast in zuid Engeland

Tijdens deze 8 daagse reis vanuit uw vakantiewoning of B&B kunt u heerlijk ontspannen terwijl u aan de zee zit te mijmeren of op een terrasje geniet van het prachtige uitzicht.

Er zijn diverse wandelingen beschreven, die een deel van het beroemde South-West Coastpath volgen of over een voormalig treintraject lopen.

De Jurassic Coast is voor diegenen die in geologie geïnteresseerd zijn een waar lustoord en de fossielen liggen er voor het oprapen. Er zijn interessante musea met hele kundige en enthousiasten gidsen, die op al uw vragen een antwoord zullen hebben.

Het binnenland heeft echter ook heel wat te bieden: mooie steden als Dorchester, landhuizen en kastelen en dromerige dorpjes.

Klik op de kaart om het gebied te zien.

De overtocht van Calais naar Dover en de rit naar uw vakantiebestemming

Als u in 1 dag uw vakantiewoning bij de Jurassic Coast wilt bereiken, is het nodig om in de ochtend te vertrekken vanuit Calais, want het is 380 km. en ruim 5 uur rijden zonder pauze als u niet over de snelweg maar langs de kust rijdt. De overtocht met de veerboot van P&O duurt 1.5 uur.

Wilt u het liever wat rustiger aandoen en van begin tot eind ontspannen genieten? Dan kunnen wij natuurlijk voor de heen- en terugweg een mooie Bed & Breakfast voor u boeken en kunt u regelmatig stoppen om een dorpje/stadje of een bezienswaardigheid te bezoeken. Een prachtige plek om een extra nachtje of meer door te brengen is Lyndhurst in het New Forest: een schitterend natuurgebied, waar grote groepen paarden vrij rondlopen. Er worden ook begeleide wandelingen georganiseerd door diverse kleinschalige bedrijfjes. Klik hier voor Fuzzacker Guided Walks, waarmee we zelf wandelingen hebben gemaakt waar we heel erg enthousiast over werden.

Voor uw verblijf aan de Jurassic Coast zoeken we een vakantiewoning of het kleine hotel voor u, zodat het bij bij uw wensen en/of het aantal reizigers past. 

Naar de kust en het strand en fossielen zoeken!

Het Heritage Centre  ligt aan de Jurassic Coast, de eerste Natural World Heritage Site van Engleand. Het centrum is gratis toegankelijk, maar donaties zijn welkom. U kunt hier informatie krijgen over fossielen, het zoeken naar fossielen en dieren en planten die in dit deel van de kust voorkomen. Er zijn interactieve computers, doe dingen, zee tanks en een video microscoop. En dan het strand op en zoeken maar!

Een wandeling over het Coast Path door één van de mooiste delen

Wandeling over het Coast Path van Seaton naar Lyme Regis. U krijgt de dienstregeling van de bus bij uw programma en ik zou u aanraden om 's morgens de bus te nemen vanuit Charmouth Church naar Seaton. U bent dan verder qua tijd helemaal uw eigen baas. De wandeling gaat tot Lyme Regis, maar het kustpad loopt door het binnenland door naar Charmouth. Dus als u nog energie over hebt, kunt u gewoon weer naar uw woning teruglopen.

Wandeling over een voormalig treintraject en bezoek aan heel bijzonder landhuis

Een gemakkelijke wandeling zonder al te veel hoogteverschil door het binnenland maar ook langs de kust met de roodachtige rotsen.

Na de wandeling rijdt u naar een veelhoekig landhuis, dat gebouwd is in de 18e eeuw voor 2 dames die hun tijd ver vooruit waren en de hele wereld over reisden. Ze brachten van iedere reis bijzondere voorwerpen mee, die nu te bewonderen zijn. Er is bijv. een schelpenkamer met ruim 25.000 schelpen, een tentoonstelling met bijzondere veren, een 8 hoekige kamer waar achter iedere deur weer iets te zien is en het uitzicht is schitterend. Er is een groot stuk land omheen, waar het met mooi weer heerlijk uitpuffen is met 'a cup of tea' en bijv. een scone met room en jam!

Het dorpje Topham is levendig, ligt aan de zee en er zijn leuke winkeltjes en veel restaurantjes en pubs.

Naar de zwanenkolonie en subtropische tuin en een wandeling

Dit is de enige plaats ter wereld waar u door een kolonie van 600 knobbelzwanen kunt lopen. Ze lopen vrij rond, dus u vindt hen overal en zij zijn altijd dichtbij. Vanaf half mei komen de eieren uit en wemelt het er van de kleine zwaantjes. Ze worden 2 x per dag gevoerd: een heel spektakel!

De subtropische tuin is door de gravin van het landgoed aangelegd en herbergt de meest exotische planten naast de gewone inheemse soorten.

Een dagje Exeter

Exeter is een mengsel van oude en nieuwe gebouwen, waardoor het een bijzondere stad is. Het grootste contrast vindt u in een hypermodern winkelcentrum, waar in het midden een heel klein kerkje uit de middeleeuwen staat.

Er zijn straten met de wat alternatieve winkeltjes, maar u vindt er ook alle keten winkels als in iedere andere stad. De bijgevoegde wandeling leidt u naar de St Peter Kathedraal, het gebied rond de kathedraal met hele bijzondere panden, het park hoog boven de stad met de restanten van het kasteel, door de wijk, waar vroeger katoen werd verwerkt, de haven, die helemaal gerestaureerd is en waar nu eettentjes en galeries gevestigd zijn.


U kunt er ook fietsen of een kano huren en een mooi tochtje maken.

Een dagje rustig aan in het dorpje of Lyme Regis of een bezoek aan Corfe Castle ?

Voor deze dag kunt u kiezen uit lekker relaxen aan het strand of een bezoekje aan Lyme Regis, waar een gerestaureerde watermolen is, maar ook andere ambachtslieden hun werkplek hebben.

Er is een prachtig Heritage Centre, waar uitgebreide uitleg over het ontstaan en de geschiedenis van de Jurassic Coast is met de zichtbare lagen uit het Krijt, Jura en Trias.

Wilt u nog een mooie tocht maken? Het Corfe Castle: een ruïne ligt op een topplek en ook hier zijn enthousiaste gidsen, die smeuïge verhalen vertellen. Vanuit het dorpje kunt u nog een tochtje met de stoomtrein maken.

Via een andere route weer naar Dover, overtocht en huiswaarts

De route vandaag gaat over wat snellere wegen, want door het verschil in tijd bent u dus zo maar een uur kwijt en Nederland is nog een aardig stuk rijden. Een mooie stop om de benen te strekken is het middeleeuwse stadje Salisbury.

U zou hier ook een nachtje kunnen overnachten, want er is genoeg te zien en te doen, maar ook Stonehenge zou dan bezocht kunnen worden. Na een uitgebreide verbouwing is daar nu een prachtig bezoekerscentrum waar veel te zien is.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.