Algemene informatie

8 daagse reis: Het mysterieuze Noord Devon en Somerset 

Prijs: vanaf  €535.00  p.p. op basis van een 2 pers. kamer met eigen badkamer en toilet en uitgebreid Engels ontbijt in het vroege voorseizoen of het late naseizoen. De prijs is hoger in het hoogseizoen, omdat de overtocht en de accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van eind september 2017. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

Het aantrekkelijke 4*** guesthouse behoort tot de 50 beste B&B's.

Hij ligt in het kleine stadje Lynton.  Alle 8 kamers hebben een eigen badkamer met toilet en zijn comfortabel. Sommige kamers hebben een balkonnetje, of eigen afgeschermd stukje tuin en alle kamers kijken uit over het dal of het dorpje.

's Morgens wacht u een heerlijk uitgebreid menu, waar voor iedere gast iets van zijn/haar gading bij is. Ook de vegetariërs en degenen die een vegan of glutenvrij dieet volgen, kunnen heerlijk genieten van het ontbijt. Er is voldoende parkeergelegenheid, Wi-Fi, een zitkamer voor de gasten en folders met alle informatie die u nodig heeft.

Het 3*** Familiehotel ligt in het middeleeuwse stadje Dunster en heeft 28 kamers, die allemaal verschillend maar smaakvol ingericht zijn en een eigen badkamer hebben.  U kunt in het restaurant heerlijk dineren, lunchen of genieten van Tea met scones. Ook hier wordt 's morgens een uitgebreid Engels ontbijt geserveerd en de eigenaar of het personeel zal u met raad en daad bijstaan met de planning van uw activiteiten.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen en kan ook verlengd worden
 • Overtocht met uw eigen auto van Calais naar Dover v.v.
 • 5 nachten verblijf in 2 pers. kamer met eigen badkamer en toilet
 • 5 heerlijke ontbijten
 • 2 nachten verblijf in 2 pers. kamer met eigen badkamer en toilet met uitgebreid ontbijt in Inn in Lenham

Extra opties

 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust Pas voor 7 of 14 dagen bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van de National Trust
 • U kunt er i.p.v. de National Trust Pas ook een voucher voor een Overseas Visitors Pas van English Heritage bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van English Heritage. Kijk bij passen voor alle informatie over de 2 passen
 • De TravellingWELL.nl Reisgids ( de beschrijving staat in de rechter kolom). Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis eboek Engeland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Wilt u ook graag 1 nacht op de heenweg en 1 nacht op de terugweg in een B&B? We regelen het voor u.

Reis voor tuinliefhebbers

Als u liever heel veel tuinen bezoekt, dan hebben we een andere prachtige reis voor u vanuit de zelfde accommodatieadressen: kleurige en geurige tuinen in noord Devon en Somerset.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers (met 2 pers. bed of 2 aparte bedden)
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland  te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

Klik op Sprookjesachtig Exmoor en noord Devon om de foto's van de groepsreis die we met verblijf in dezelfde B&B in Lynton in juni gemaakt hebben.

Op ons blog vindt u een verslag van deze reis.

8 daagse reis: Het mysterieuze noord Devon en Somerset

Noord Devon en Somerset is een gebied met ontzettend veel mogelijkheden:

 • de kust met de stranden waar het heerlijk uitwaaien of zwemmen is en .... u kunt er ook naar fossielen zoeken
 • de kleine en wat grotere dorpjes en stadjes, waar het vooral zomers gezellig druk is
 • kastelen, landhuizen en tuinen in alle soorten en maten
 • tea rooms waar de scones met Devonshire cream een specialiteit zijn
 • het landschap met meanderende riviertjes en watervallen, hoge heuvels en groene dalen en Exmoor waar het uitzicht soms adembenemend is
 • wandel- en fietstochten voor de recreatieve wandelaar/fietser of de genen, die zich uit willen putten met zware tochten
 • de funiculaire tussen Lynton, het stadje dat bovenaan ligt en Lynmouth dat onderaan aan zee ligt
 • stoomtreinen waar u prachtige tochtjes mee kunt maken

 

Kortom: een week zal te kort zijn om van alle mogelijkheden te genieten!

Klik op de kaart om dit deel van Devon en Somerset te zien.

De reis er naartoe

U rijdt in uw eigen auto naar Calais en steekt daar met de P&O veerboot over naar Dover in ong. 1.30 min. Vanaf Dover kunt u er voor kiezen om over de snelweg in 1 keer in ong. 5.30 uur door te rijden naar Lynton of Dunster, die op 425 km. van Dover liggen. We raden u echter aan om heerlijk te overnachten in een gezellige Inn in het dorpje Lenham op de heen en terugweg, zodat u niet in de stress raakt. 

De accommodatie adressen liggen heel centraal en zijn een ideale startplek voor alle voorstellen voor dagprogramma's en halve dagprogramma's die wij voor u samenstellen.

Na 5 nachten in de B&B of het hotel rijdt u weer terug naar Lenham en rijdt de volgende morgen naar Dover en vaart terug naar Calais. 

Ontdek Lynton en Lynmouth en breng een bezoek aan Watersmeet

Een prachtige wandeling naar de Valley of Rocks, dan terug naar Lynton via het South West Coast Path en met de Victoriaanse cliff railway (de funiculaire) afdalen naar Lynmouth om te genieten van de zee en het dorpje zelf. Vervolgens gaat u over het voetpad langs de rivier door een schitterend gebied. Na 3 km. komt u bij Watersmeet, een Victoriaanse vissershuis, dat nu in beheer van de National Trust is.  In de tuin kunt u lekker bijkomen en genieten van een Devon Cream tea. Helemaal weer uitgerust loopt u op uw gemakje weer terug naar Lynton. Maar u kunt natuurlijk ook met de auto naar Watersmeet rijden.

Een ritje met het smalspoor treintje en een wandelingetje door de vallei naar zee

Na een autoritje van ong. 10 minuten over de A39 komt u bij Woody Bay Station, startplaats van de Lynton & Barnstaple Railway.
U kunt hier even lekker rondsnuffelen en dan een ritje met het smalspoor treintje naar Killington Lane Halt en weer terug. 

Het retourkaartje is de hele dag geldig, dus hebt u de smaak te pakken, spring dan nogmaals op de trein!

Na dit ontspannen uitje door naar Hunters Inn voor een wandeling door de Heddon Valley naar Heddon's Mouth aan zee. Het is een korte gemakkelijke wandeling van 3 km. door een prachtig gebied vol allerlei verschillende planten en ook de zeldzame High Brown Fritillary vlinder komt er voor. Bent u niet zo goed ter been, dan kunt u bij het Visitor Centre een scootmobiel lenen.
   

Een prachtige rit naar Ilfracombe en een 'ontmoeting' met Verity

De weg van Blackmore Gate gaat door een schitterend kustlandschap en door het dorpje Combe Martin.
In Ilfracombe is een haven, u kunt er een boottocht op zee maken, het aquarium bezoeken of een wandeling op Lantern Hill naar een heel klein kapelletje uit 1321 maken.
In Ilfracombe vindt u ook het standbeeld Verity, van Damien Hirst, dat ruim 20 m. hoog is.

Dunster

Ongeveer 30 km. oostelijk van Lynton ligt het middeleeuwse dorpje Dunster met Dunster Castle.
Het is het grootste middeleeuwse dorp van Engeland en er zijn nog veel historische gebouwen over, waarvan de oudste uit de 11e eeuw komen.

Dunster Castle, eens een burcht werd in de 19e eeuw verbouwd tot een luxe huis waar de Luttrell familie woonde en is sinds 1976 in het beheer van The National Trust.

Het is een juweeltje om te bezoeken en op het terrein kunt u prachtige wandelingen maken met overweldigend uitzicht en u vindt er ook de hoogste boom van Engeland.

Bij de watermolen is een gezellige tearoom.

Clovelly Court Garden en/of Dartington Chrystal

Voor tuinliefhebbers is een bezoek aan Clovelly Court Garden, een must.
De tuin is het hele jaar geopend en ligt in een beboste vallei en de top tuinlieden hebben er met de beplanting voor gezorgd, dat er veel verrassingen zijn.
Als u een stukje doorrijdt na uw bezoek zou u naar Dartington Crystal kunnen gaan. Tijdens de Factory Experience tour ziet u hoe glasblazers volgens traditionele methoden glas smelten en transformeren in elegante voorwerpen.

Een dagje op safari?

Experience Exmoor verzorgt safari's vanaf 1.5 uur tot een hele dag. U komt op plekken waar u anders niet zou kunnen/mogen komen. We boeken het graag voor u.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd