10 daagse reis: Het subtropisch Cornwall

Prijs: vanaf €655.00 p.p. op basis van 2 pers.kamer in B&B en vanaf: €455.00  p.p. in 2 pers. vakantiewoning in het vroege voorseizoen of het late naseizoen. De prijs is hoger in het hoogseizoen, omdat de overtocht en de accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van eind september 2017. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Deze reis kan in de B&B's op iedere dag beginnen en kan ook verlengd worden
 • De vakantiewoningen gaan van zaterdag - zaterdag
 • Overtocht met uw eigen auto van Calais naar Dover v.v.
 • 7 nachten verblijf in 2 pers. kamer met eigen badkamer en toilet of 7 nachten in een vakantiewoning
 • 2 nachten in een B&B of Inn op de heen- en terugweg met een uitgebreid Engels ontbijt

 

 

Extra opties

 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust Pas voor 7 of 14 dagen bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van de National Trust
 • U kunt er i.p.v. de National Trust Pas ook een voucher voor een Overseas Visitors Pas van English Heritage bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van English Heritage. Kijk bij passen voor alle informatie over de 2 passen
 • De TravellingWELL.nl Reisgids ( de beschrijving staat in de rechter kolom). Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis eboek Engeland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klik op accommodatie  om een uitgebreide beschrijving van de adressen te zien.

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland  te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

10 daagse reis: Het subtropische Cornwall

U kunt niet westelijker dan waar u nu bent: het oude koninkrijk Cornwall of Kernow, zoals het door de bevolking genoemd wordt. Dit land met de langste ononderbroken kustlijn van Brittannië is sterk verbonden met de zee en overal aan de kust zult u dan ook overblijfselen ontdekken van het ‘maritieme erfgoed’.  

 • Er zijn kleine vissershavens
 • Oude smokkelaars kroegen
 • Eindeloos veel stranden
 • Baaien die vroeger vol lagen met vissersboten
 • Overblijfselen van voornamelijk tinmijnen
 • Archeologische vondsten
 • Prachtige tuinen
 • Honderden kilometers wandelpaden met adembenemende uitzichten

 

Als u er bent zult u begrijpen waarom mensen er steeds terugkeren. Cornwall is één van de adembenemendste graafschappen van het land. Het is ook een intrigerende mix van oud en nieuw: de futuristische kassen in Eden en zeer moderne musea in de steden en dorpen naast de ineengestorte mijnen en oude authentieke marktstadjes.

Door de warme golfstroom is het er 's zomers niet echt heet en 's winters nooit echt koud, hoewel het klimaat hier ook een beetje aan het veranderen is. U zult verbaasd staan van de palmbomen, die hier uitbundig groeien en bloeien.

Klik op de kaart om te zien waar de accommodatie adressen liggen.

De reis er naartoe

U vaart met de veerboot van P&O van Calais naar Dover in ong. 1.5 uur. Vanaf Dover zou u de kustroute richting Brighton en verder kunnen volgen. U komt dan in de mooie stadjes Rye, Hastings, Eastbourne en Brighton. Waarschijnlijk is de dag dan al ver gevorderd en wilt u lekker overnachten.
U kunt ook deels via de snelweg naar het westen rijden en dan bijv. overnachten in het oude stadje Salisbury. De volgende ochtend rijdt u uitgerust naar de door u geboekte accommodatie in Cornwall.

Bezoek aan het kunstenaars dorpje St. Ives

Dit voormalige vissersplaatsje met de 5 zandstranden, een doolhof van kleine nauwe straatjes en de prachtige haven heeft veel van haar aantrekkelijkheid en oorspronkelijkheid behouden, hoewel het vanaf het voorjaar tot ver in de herfst overspoeld wordt door toeristen.

Toen het nog een echte vissersplaats was, hadden zij het record voor de grootste hoeveelheden sardientjes die hier gevangen werden. Vanuit de haven werd ook al het ijzererts en mineralen naar allerlei landen vervoerd. Het plaatsje was in twee delen verdeeld: boven woonden  de mijnwerkers en beneden bij de haven woonden de vissers. Toen zowel de visserij als de mijnbouw niet meer genoeg opbracht en de mijnen gesloten werden, ontwikkelde St. Ives zich als kunstenaarskolonie.

Een aantal van de belangrijkste kunstenaars die zich hier vestigden: Turner, Whistler en beeldhouwster Hepworth.  Er zijn prachtige musea: The Hepworth Gallery (binnen en buiten in de tuin) en een filiaal van het beroemde Tate met moderne kunst.

Verder zijn er heel veel kleine werkplaatsjes van artiesten, waar u zo naar binnen kunt lopen om te zien wat ze maken. Ook kunt u hun werken daar kopen. 
Loop naar het haventje en ga heerlijk zitten kijken. Het licht is er prachtig en met mensen kijken is natuurlijk ook niets mis. Koop een Cornish pastry en u wilt er niet meer weg!

Een dag naar St. Austell

Een voormalig mijnstadje aan zee dat uitgegroeid is tot een heerlijk vakantieoord waar voor iedereen iets moois, gezelligs, leuks, actiefs te vinden is.

 • zandstranden met veilige zwemmogelijkheden
 • een keur aan wandel en fietsroutes, zodat u de auto rustig kunt laten staan
 • The Eden Project, een hele beroemde tuin met ook kassen, waar u zich in de jungle of het regenwoud waant, op de plek waar vroeger porseleinaarde werd gewonnen
 • The Lost Gardens of Heligan, aangelegd door de Nederlandse musicus Tim Smit, die John Nelson ontmoette en samen herstelden zij de Lost Gardens of Heligan, die nu de meest bezochte privé tuinen van de Uk zijn en verkozen zijn tot meest favoriete tuin
 • Het schipbreuk museum
 • De brouwerij


Gaat u naar The Eden Project, dan is er een nieuwe attractie bijgekomen voor mensen, die op zoek zijn naar adrenaline! U kunt met de langste 'zip wire' over de tuinen en de kassen suizen. Veilig bevestigd ziet u het park eens op een geheel andere manier.
Klik op zip wire om te zien wat het is en wat de voorwaarden zijn.

Penzance en St Michael's Mount

Penzance kreeg in 1511 havenrechten en marktrechten in 1592. Vanaf die tijd is het de centrale plek in dit gebied Penwith. Er zijn ongeveer 20.000 inwoners, maar in de zomer is het aantal mensen vele malen hoger.

Er is een mooie promenade aan de zee, er zijn verschillende historische huizen uit de Regency en Georgian periode, het is er goed winkelen en er zijn mooie musea.

Hier kunt u heel veel subtropische planten zien en palmbomen in overvloed.

Vanaf Penzance bent u in een kwartierje bij St. Michael's Mount, die u al vanaf Penzance kunt zien liggen. Het is een rots van graniet bij het dorpje Marazion en de abdij en het kasteel met de tuin ligt er als een sprookje bij. Als het eb is kunt u over een smal pad naar het eilandje toelopen, is het vloed dan gebeurt dat met kleine bootjes, die op en aan varen.

Een wandeling over het kustpad

De kust bij Lamorna Cove, de startplaats van deze wandeling, ten zuid westen van Penzance, is één van de mooiste in Cornwall. Het is een kust op het zuiden, beschermd tegen de westen wind. De granieten kliffen zijn omgeven door zeer weelderige planten, waardoor het op een wilde tuin lijkt.

Afstand: ong. 10 km. Duur: ong. 3.30. Moeilijkheidsgraad: goed te doen met een redelijke conditie en met goed schoeisel. Het enige echt lastige stuk is een heel klein stukje in het begin, waar u over grote rotsblokken moet om op het pad te komen en het stukje strand met de grote ongelijke stenen.

De rest is over goede paadjes, door weilanden en over smalle wegen. Heen langs de kust en terug door het binnenland. U kunt natuurlijk ook een stukje doen en weer over het zelfde pad teruglopen. Het uitzicht blijft mooi.

Een dagtocht met lijn 300

Bus 300 maakt een prachtige rondrit vanaf Penzance naar Porthcurno, Land’s End, Sennen Cove, St Ives, Marazion en weer naar Penzance. Ook in omgekeerde volgorde.

U kunt  een dagkaart kopen  en dan zo vaak als u maar wilt in en uitstappen.
Op deze manier is het voor de gene die altijd moet rijden ook heel ontspannen.
Lekker bovenin in de open dubbeldekker ( kan wel heel koud zijn, dus neem een trui en jas mee) en dan genieten van het uitzicht.
Het boekje met de vertrektijden kunt u gratis halen bij First (andere kant van het gebouw waar ook de VVV zit in Penzance).

U komt ook op Land's End, startpunt van de beroemde fietstocht tussen dit punt en het meest noordoostelijke puntje van Schotland: John O'Groats.
Het is een prachtige plek, maar wel heel toeristisch. Het pretpark trekt honderden mensen op een mooie dag, maar loopt u ietsjes verder door, dan wordt het rustiger en komt u bij Sennan Cove: een lief klein dorpje.

Het laatste stuk gaat nog steeds langs de kust waarna u op een gegeven moment weer bij St Ives en later bij Penzance komt.

De terugreis met mooie bezienswaardigheden

U zou op de terugreis in Cornwall of Devon nog een prachtig kasteel kunnen bezoeken.

Er zijn er genoeg, maar een bezoek aan Plymouth, een prachtige stad aan de kust is ook niet te versmaden.

Op weg naar Dover is de deftige stad Bath een aanrader of het immens grote kasteel Windsor. In Windsor kunt u ook een boottochtje op de Thames maken en even bij de wereldberoemde kostschool aan de overkant van de brug over de Thames in Eton kijken.

Hebt u gekozen voor nog een nachtje in een B&B/Inn dan weten wij er op ong. 30 min. afstand van Dover nog een echte aanrader.

De volgende ochtend kunt u dan op tijd overvaren naar Calais.