Algemene informatie

Themareis English Gardens:  10 dagen kleurige en geurige tuinen in noord Devon en Somerset 

Prijs: vanaf  €765.00  p.p. op basis van een 2 pers. kamer in het vroege voor-  of late naseizoen. De prijs is in het hoogseizoen hoger omdat de overtocht en de accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van eind september 2017. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt. 

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen en verlengd of verkort worden
 • Overtocht met veerboot van P&O van Calais naar Dover v.v.
 • Uw auto of motor gaat mee
 • Verblijf van 2 nachten in een gezellige Inn in Lenham in 2 pers. kamer met eigen badkamer en toilet en uitgebreid ontbijt of 1 nacht in een klein Country House Hotel in Winchester en 1 nacht in de gezellige Inn in Lenham. Het Country House Hotel kan in het weekend niet voor 1 nacht
 • Verblijf van 7  nachten in 2 pers. kamer met eigen badkamer en toilet en uitgebreid ontbijt in een 4 * Guest House in Lynton, 3* Familiehotel in Dunster of 4* B&B in Nether Stowey of in een van de 3 vakantiewoningen bij de B&B

 

Het aantrekkelijke 4*** Guest House behoort tot de 50 beste van Engeland. Hij ligt in het kleine stadje Lynton.  Alle 8 kamers hebben een eigen badkamer met toilet en zijn comfortabel. Sommige kamers hebben een balkonnetje, of eigen afgeschermd stukje tuin en alle kamers kijken uit over het dal of het dorpje.

's Morgens wacht u een heerlijk uitgebreid menu, waar voor iedere gast iets van zijn/haar gading bij is. Ook de vegetariërs en degenen die een vegan of glutenvrij dieet volgen, kunnen heerlijk genieten van het ontbijt. Er is voldoende parkeergelegenheid, Wi-Fi, een zitkamer voor de gasten en folders met alle informatie die u nodig heeft.

Het 3*** Familiehotel ligt in het middeleeuwse stadje Dunster en heeft 28 kamers, die allemaal verschillend maar smaakvol ingericht zijn en een eigen badkamer hebben.  U kunt in het restaurant heerlijk dineren, lunchen of genieten van Tea met scones. Ook hier wordt 's morgens een uitgebreid Engels ontbijt geserveerd en de eigenaar of het personeel zal u met raad en daad bijstaan met de planning van uw activiteiten.

De 4**** B&B in Nether Stowey is een van de favorieten van mijn klanten voor Engeland. Iedereen komt er enthousiast vandaan. Er zijn 2 prachtige ruime kamers, mooie badkamers, WiFi, een hele grote tuin waar u heerlijk kunt relaxen en 's morgens een uitgebreid Engels ontbijt. Ook de 3 vakantiewoningen zijn zeer geliefd. Ann en Manor kunnen u heel veel tips geven over de omgeving.


Kik op accommodatie southwest om het hotel in Dunster, de B&B in Lynton en de B&B en vakantiewoningen in Nether Stowey  te zien en op accommodatie southeast om het hotel in Winchelsea en de Inn in Lenham te zien.

Extra optie

U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust Pas voor 7 dagen bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van de National Trust. Klik op Touring Pass om alle informatie te lezen.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers ( met 2 pers. bed of 2 aparte bedden)
 • Of u de extra optie van een National Trust Pas er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

De stadjes Lynton en Lynmouth en the Valley of the Rocks

Een prachtige wandeling naar de Valley of Rocks, dan terug naar Lynton via het South West Coast Path en met de Victoriaanse cliff railway (de funiculaire) afdalen naar Lynmouth om te genieten van de zee en het dorpje zelf. Vervolgens gaat u over het voetpad langs de rivier door een schitterend gebied. Na 3 km. komt u bij Watersmeet, een Victoriaanse vissershuis, dat nu in beheer van de National Trust is.  In de tuin kunt u lekker bijkomen en genieten van een Devon Cream tea. Helemaal weer uitgerust loopt u op uw gemakje weer terug naar Lynton.

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

Themareis English Gardens: 10 dagen Fleurige en geurige tuinen in noord Devon en Somerset

Naast de 8 daagse reis 'Het mysterieuze noord Devon en Somerset',  hebben we  nu ook de 10 daagse themareis 'Kleurige en geurige tuinen in noord Devon en Somerset'  samengesteld voor die vakantiegangers, die het liefst iedere dag minstens 1 tuin willen bezoeken.

Er zijn ontzettend veel verschillende tuinen in noord Devon: wilde, strakke, grote, kleine, buitenaf, in een stadje, bij een kasteel of klooster, aan de kust en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan.

Tuinenliefhebbers: betreed de Hof van Eden en geniet van ganser harte van alle kleuren en geuren in deze heerlijke tuinen!

U verblijft in een 4**** B&B in Lynton, een gezellig 3*** Hotel in Dunster of in een 4**** B&B in Nether Stowey of in hun prachtige vakantiewoningen en op de heen- en terugreis 1 nacht onderweg in een klein hotel of Inn.

Klik op de kaart om alle tuinen te zien.

De heenreis op de 1e dag

De rit naar Calais duurt 2 - 5 uur afhankelijk van uw woonplaats en de overtocht is ong. 1.5 uur. Het is ong. 460 km. vanaf de ferry terminal in Dover en duurt zonder stops ong. 5.30 uur.  Al met al een behoorlijk lange dag, hoewel u wel een uurtje tijdswinst hebt.

Omdat dit in 1 dag eigenlijk te ver is, hebben we een kamer voor u geboekt in een heerlijk klein hotel aan de kust vlakbij het oude stadje Rye. Op dag 2 rijdt u dan op uw gemakje naar Lynton of Dunster.

Als de vakantie voorbij is en u weer terug naar Nederland moet, hebben we op 1 uur afstand van Dover een kamer in een mooie Inn (herberg) voor u geboekt, waar u lekker kunt eten, de kamers zijn  prima en de volgende dag bent u in een mum in Dover.

Onderweg naar Lynton, Dunster of Nether Stowey langs Burrow Farm Gardens

Deze grote tuin bestaat eigenlijk uit 6 verschillende tuinen:

The Woodland Garden: het oudste deel met enorme rododendrons. omringd door wilde bloemen, kolen en bluebells in mei. The Millennium Garden: een tuin die op kleur is ingedeeld en aangelegd is in 2000. Het pad leidt naar de formele vijver, waar prachtig uitzicht is op het omringende landschap. The Pergola Walk met ouderwets geurende rozen en akebia. Het centrale punt is een standbeeld: The Shy Maiden. The Terrace Garden die er al wat langer ligt en die je betreedt vanaf de ingang. De tuin is strak aangelegd, maar gevuld met cottage garden beplanting. Een overvloed aan kleuren. The Anniversary garden, die aangelegd werd in 2010 om te vieren dat John en Mary 50 jaar op de boerderij woonden. Siergrassen bewegen rustig boven het  lager gelegen pad. Een grote hoeveelheid tweejarige planten kleuren dit deel rose, blauw en paars.The Azalea Glade. Deze tuin is 4 jaar gelegen aangelegd op de plek waar alleen maar bramen groeiden. In het voorjaar bloeien de azalea's en rododendrons. Later varens, primula's en allerlei bollen.


Een verrukkelijke tuin om uw kleurige en geurige tuinreis mee te beginnen.

De eerste tuin in noord Devon: Rosemoor Gardens

Rosemoor Garden is in de prijzen gevallen bij de Royal Horticultural Society en echt een must.
De tuin is het hele jaar geopend en ligt in een beboste vallei en de top tuinlieden hebben er met de beplanting voor gezorgd, dat er veel verrassingen zijn.

De tuin is het hele jaar open en heeft ook het hele jaar bloeiende planten met opwindende kleuren en geuren. Er is een formele tuin, een informele tuin, een watertuin, open ruimtes en u kunt er eindeloos wandelen, ook door een bosgebied. Het karakter van het landelijke noord Devon komt er prachtig tot uiting en het voelt eigenlijk alsof het landschap voortgezet wordt in de tuin.

Er worden heel veel activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd. 

Wilt u ook nog iets anders zien dan de tuin dan kunt u een stukje door rijden om naar Dartington Crystal te gaan. Tijdens de Factory Experience tour ziet u hoe glasblazers volgens traditionele methoden glas smelten en transformeren in elegante voorwerpen.

Het betoverende dorpje Clovelly, waar ook nog een tuin is

Clovelly is een dorp op de kliffen. De steile High Street wordt Down-a-long of Up-a-long genoemd, afhankelijk van de richting die men loopt. Deze straat was tot 1861 een beekbedding. Voetbruggetjes liepen naar de huizen toe. Nu loopt het water onder de keien door.
Aan de keitjes straat staan kleine witgekalkte huizen kleurig versierd met bloemen. Christine Hamlyn, die eigenares van het dorp was, heeft omstreeks 1920 de meeste cottages laten restaureren. Haar initialen ziet u op tal van huisjes.
Alle transport vindt hier nog steeds plaats met ezels. Onderaan High Street bevindt zich een kleine 14e eeuwse haven. Vanaf de halfronde golfbreker die de haven tegen de open zee beschermt, reikt het uitzicht van Lundy tot Baggy point. Bent u niet zo mobiel, dan kunt u met de landrover naar het haventje en ook weer terug.

Clovelly Court is een tuin, die heel beschut ligt en hier bloeien de meeste planten een maand eerder dan in de andere tuinen. U vindt er een Victoriaanse kruidentuin, Victoriaanse kassen waar abrikozen, perziken, nectarines, meloenen, citroen en vijgen zich koesteren in de hitte.
Buiten staan appel- peren- en moerbeibomen.

Hartland Abbey en Gardens

Hartland Abbey werd in 1157 gebouwd en ingewijd door de bisschop van Exeter.   Het bleef een klooster tot Hendrik VIII het aan zijn Sergeant van de wijnkelder schonk. Het huis is langs de vrouwelijke lijn nog steeds in bezit van de zelfde familie.

Het is een van de meest belangrijke huizen in noord Devon omdat het al zo veel eeuwen in de zelfde familie is en er constant veranderingen
zijn geweest. U ziet er overblijfsels uit de middeleeuwen, uit de tijd van Queen Anne, The Georgians Regency en Victorians.
De Woodland Gardens werden in de 18e eeuw aangelegd en paadjes leidden naar ommuurde tuinen, waar de planten beschut konden groeien.
In de 19e eeuw werd de hulp ingeroepen van de beroemde Gertrude Jekyll en samen met de eigenares Lady Stucley legde zij intieme paadjes en kleine terrassen aan.

Na de 1e Wereld Oorlog raakte de tuin in verval en raakte alles overgroeid. Nieuwe loten van de familie hebben het gelukkig op zich genomen om de tuin weer helemaal in oude glorie te herstellen. Zo langzamerhand is de hele tuin onder handen genomen en is alles weer toegankelijk voor publiek.

Een pad leidt naar de kust met schitterend uitzicht op de woeste rotsen en naar het strand, waar u beschut kunt genieten of kunt zwemmen.

Tapely Park en Garden

In de tuinen in Tapeley Park wordt voornamelijk op natuurlijke wijze gewerkt. Men gebruikt geen pesticides of andere schadelijke stoffen, maar probeert met verschillende combinaties van planten, maar ook bijv. brandnetels midden in een perk, de schadelijke insecten, vogels, slakken en luizen af te schrikken.

Het is een hele gevarieerde tuin met formele beplanting, een wilde tuin, een meer, boslandschap, groente tuinen en uitbundig bloeiende planten. Omdat de tuin beschut ligt groeien er ook subtropische planten en andere kwetsbare planten, die het nergens anders in Groot-Brittannië doen.

Arlington Court en Gardens

Arlington Court is een 19e eeuws sober uitziend landhuis op een groot landgoed, dat al 500 jaar van de zelfde familie is. Er is ontzettend veel te zien in de gezellige kamers, die aanvoelen alsof ze nog gebruikt worden. U vindt er modelschepen, schelpen, meubelen en allerlei andere verzamelingen.
Het rijtuig museum in de stal heeft een voertuig voor iedere gelegenheid. Vanaf de wieg tot het graf. Er zijn ook regelmatig bijzondere voertuigen te zien, die uit een andere collectie komen.

De tuin van Arlington Court werd in 1820 al aangelegd als een natuurlijke tuin, met grote lanen, bloemenweiden en vijvers. De formele Victoriaanse tuin is eenvoudig en elegant. Loop je daarna door de poort, dan kom je in de ommuurde groente/fruit tuin.

Castle Hill Gardens

Een tuin voor alle seizoenen, want er is altijd iets te doen of te bekijken. Je kunt er heerlijk picknicken, voor de kinderen is er een speciale klimboom, je kunt er wandelen en na afloop geniet je van een heerlijke Cream Tea of een ijsje in de kiosk.
Het eerste dat je echter ziet als je het terrein opkomt is het enorme gelige huis, dat in 1730 gebouwd is door de Fortescue familie. Het huis wordt nog steeds bewoond door een andere tak van de familie.
Het is omringd door het parkachtige landschap met allerlei standbeelden, follies (bouwsels zonder nut, die heel erg in de mode waren) en tempels.

Marwood Hill Gardens

Marwood Hill Gardens is nog betrekkelijk jong, want hij werd pas in  1950 door een gepensioneerde legerarts aangelegd.

Er zijn 3 vijvers en de collectie camelia's is wereldberoemd. In de ommuurde kas staan honderden flink uit de kluiten gewassen planten, die in april,mei volop bloeien.

Van het vroege voorjaar tot in de winter staan er planten in bloei: van sneeuwklokjes en narcissen, naar Bluebells, camelia's, rododendrons, rozen, moerasplanten bij de vijvers en magnolia's om er een paar uit te halen.

In de vijvers gonst het van de insecten en zwemmen karpers onderwater en eenden op het water.

Vanuit de Garden Tearoom heeft u een schitterend uitzicht op de tuin.

Wisley Gardens

Als u terug rijdt naar de Inn in omgeving Dover zou u nog een bezoek kunnen brengen aan Wisley Gardens: een prachtige tuin ten westen van Londen en niet ver van de M road af.

De Royal Horticultural Society tuin in Wisley in het county Surrey is één van de drie meest bezochte tuinen in het Verenigd koninkrijk samen met Kew Gardens in London en Alnwick Garden in Yorkshire.

De tuin heeft een oppervlakte van 971.000 m. Er zijn talloze formele en informele tuinen, showtuinen, waar bezoekers kunnen zien wat ze met hun eigen tuin zouden kunnen doen, kassen, een arboretum, een proeftuin waar nieuwe rassen worden gekweekt.
In april 2005 gaf de beroemde Alan Titchmarsh het  startteken voor de bouw van  de Kas van 3.000m aan  het nieuwe meer. Er  zijn drie zones in de kas: woestijn, tropisch en gematigd klimaat.

Er rijdt ook een ‘mobility vehicle’ voor mensen die niet zo goed ter been zijn en men kan op diverse plekken uit en instappen.

De TravellingWELL.nl Reisgids krijgt u er bij deze themareis gratis bij

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor deze themareis samen.

Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd