Algemene informatie

7 daagse  themareis William Turner en John Constable

Prijs: vanaf €605.00 p.p. op basis van 2 pers. kamer in het vroege voor- en late naseizoen. De prijs is in het hoogseizoen hoger, omdat de overtocht en de accommodatieadressen dan duurder zijn. 

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van eind september 2017. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt. 

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen en verlengd of verkort worden
 • Overtocht met veerboot van P&O van Calais naar Dover v.v.
 • Uw auto of motor gaat mee
 • Verblijf van 3 nachten in 2 pers. kamer met eigen badkamer en toilet en uitgebreid ontbijt in sfeervolle Inn in Lenham of in Canterbury Cathedral Lodge  en 3 nachten in 2 pers. kamer met eigen badkamer en toilet en uitgebreid ontbijt in 4* B&B in het dorpje Stoke by Nayland of de Inn in Dedham of de B&B in Margate. En u kunt natuurlijk ook een andere verdeling van de nachten maken


Klik op accommodatie zuidoost Engeland om een uitgebreide beschrijving van de Inn en het hotel te zien.

Klik op accommodatie oost Engeland om een uitgebreide beschrijving van de B&B in Stoke by Nayland te zien.

Extra opties:

 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust Pas voor 7 of 14 dagen bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van de National Trust
 • U kunt er i.p.v. de National Trust Pas ook een voucher voor een Overseas Visitors Pas van English Heritage bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van English Heritage. Kijk bij passen voor alle informatie over de 2 passen

De accommodatieadressen

Nog een aantal mooie plekken

Klik op de groene knop en vermeld: 

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers op het accommodatie adres
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Onze impressie van East Anglia en een stukje Kent

Wij hebben in de zomer van 2015 een weekje in dit rustige gebied verbleven. Klik op het fotoalbum East Anglia om te zien waarom wij hier zo van genoten.

Klik op het fotoalbum van Kent om foto's uit dat gebied te zien.

 

 

Themareis 7 dagen De favoriete plekken van William Turner en John Constable

William Turner en John Constable waren tijdgenoten en begonnen allebei met naar de waarheid geschilderde landschappen, maar al snel werd de overeenkomst kleiner en de verschillen groter.

Constable haatte het om zijn Engeland te verlaten en weigerde dat ook categorisch. Hij vond het al erg toen hij naar de zuidkust moest verhuizen vanuit Flatford in East Anglia omdat zijn ziekelijke vrouw profijt zou hebben van de gezonde zeelucht.

Turner echter was het grootste deel van zijn leven onderweg en maakte ook een Grande Tour door Europa en vooral Italië.

Een ander verschil was dat Constable zijn hele leven lang landschappen bleef schilderen, die er zo waarheidsgetrouw mogelijk uit moesten zien en nauwelijks erkenning kreeg omdat landschappen volledig uit de mode waren. Hij kon dan ook met grote moeite in zijn levensonderhoud voorzien.

Turner werd als jonge twintiger al toegelaten tot de Royal Academy of Arts en verkocht juist heel goed, vooral omdat zijn stijl totaal veranderde. Van waarheidsgetrouwe schilderijen naar abstracte, imaginaire werken waar vaak een voelbare dreiging van uitging en vol licht/donker.

Hij had 'money to spare'  en kon daardoor grote reizen naar het Europese continent maken.

Tijdens deze reis door Kent en East Anglia kunt u naar een aantal plekken, die door deze grote artiesten geschilderd werden.

En wilt u een flink aantal van hun werken zien, ga dan een dagje naar Londen en bezoek Tate Britain, V&A en The National Gallery.

U verblijft in een gezellige Inn aan het dorpsplein van Lenham of in het sfeervolle, luxere Canterbury Cathedral Lodge hotel, waar vandaan u de oostkust bent, die veelvuldig door Turner geschilderd werd, heel gemakkelijk kunt bezoeken. 

U bent echter ook in een uurtje met de trein in Londen, een heerlijke, ontspannen manier van reizen zonder de hectiek van rijden en parkeren in of bij een grote stad. 

Het tweede deel van deze reis verblijft u in een hele goede, kleine B&B op zo'n 15 minuten van Flatford Bridge of in een Inn in Dedham. Vanaf deze plekken kunt u Flatford Mill bezoeken en langs de Stour wandelen en bevindt u zich in het kloppende hart van Constable Country.  

Klik op Overzicht John Constable en William Turner om wat diepgaander kennis met deze kunstenaars te maken en een flink aantal schilderijen die in Londen hangen te bekijken.

Het zuidoosten van Engeland door de ogen van William Turner

Het zuidoosten van Engeland van laten we zeggen Dover tot Whitstable langs de kust en terug via Canterbury is een vriendelijk gebied met glooiend landschap, een mooie kust met kliffen en badplaatsen en een paar wat grotere steden als het schitterende Canterbury met de beroemde kathedraal, Rochester met kathedraal en kasteel en bekend van de connectie met Charles Dickens en Chatham met Fort Amherst en de haven.

William Turner kwam er al vanaf zijn jeugd toen zijn moeder met psychische problemen kampte en hij bij zijn familie in Kent logeerde en hij bleef dit gebied zijn hele leven trouw.

Denkt u dat u de plekken die hij schilderde zonder moeite zult herkennen (wat bij John Constable wel het geval is), dan hebt u het mis. Het gebied is enorm veranderd, gebouwen zijn verdwenen en nieuwe gebouwen staan in de weg. De belangrijkste reden is echter dat naarmate William Turner ouder werd hij steeds meer schilderde wat hij wilde zien en welke gevoelens hij over wilde brengen en dat strookte niet altijd met de waarheid.

Gaat u echter naar de kust op een stormachtige dag of tijdens een zonsondergang, dan zult u ogenblikkelijk een 'aha erlebnis'  krijgen: woeste, bruinig schuimende golven die tegen de kust beuken, bloedrode of roze luchten met rondrazende wolken en veel licht en donker, schepen die ronddobberen: William Turner komt tot leven.

De plekken die hij geregeld schilderde waren: Canterbury, de kliffen bij Dover, Margate (hier is nu het moderne Turner Contemporary), Ramsgate, Reculver, Whitstable, Aylesford, Rochester en Chatham.

En het leuke is dat een bezoek aan deze plaatsen en de kust niet alleen interessant is voor Turner fans, maar ook voor bezoekers met andere interesses! Kastelen, musea, je kunt er eindeloos wandelen of fietsen en Canterbury en Rochester zijn fijne plekken om te winkelen, maar ook om de sfeer van vroeger op te snuiven.

Klik op de kaart om de belangrijkste plaatsen waar William Turner vaak schilderde.

Een dagje naar Londen om werken van William Turner en John Constable te zien

Wilt u naast het landschap en de plekken die Constable en Turner zo prachtig op hun doeken zetten, ook graag een aantal van hun schilderijen zien, dan moet u echt een dagje naar Londen. In het Victoria & Albert Museum, The National Gallery en Tate London hangt een flink aantal van hun werken. 

 

 

Constable Country in East Anglia

Dichtbij Londen, maar een wereld apart. Meer dan 70% van oost Engeland is nog  zeer landelijk, een patchwork van rijk boerenland en verspreid in dat gebied kleine dorpjes met pastelkleurige huisjes met rieten daken en veel hout, vergezichten met machtige eiken en essen en daarboven de prachtige altijd bewegende luchten. Wist u trouwens dat Essex een van de droogste gebieden in Engeland is en dat er meer dan 20 wijngaarden zijn? Verder zijn er heerlijke gerechten voor de 'culinaraholics' als de oesters uit Colchester en de jam uit Triptree.

Kastelen, landhuizen, tuinen, belangrijke plekken uit de geschiedenis, opgravingen, Romeinse overblijfselen en natuurlijk de kust met echte badplaatsen met het gebruikelijke vermaak en strand.

Bent u een wandelaar of fietser, dan komt u hier heel goed aan uw trekken en het kost ook nog eens niet zo veel moeite, want Essex is voor Engelse begrippen redelijk vlak.

De John Constable bewonderaars moeten natuurlijk naar Flatford Mill  met het prachtige museumpje van de National Trust in de molen waar John Constable's vader zijn hele leven woonde en werkte en waar John opgroeide met de mooiste herinneringen. Hij zei over zijn geboortegrond: "Ik verbind mijn zorgeloze jeugd met alles rond de oevers van de Stour. Deze omgeving maakte een schilder van mij".

Loop langs de rivier naar het dorpje Dedham waar een mooie kerk is met ook een John Constable en voel John Constable aan den lijve! 

Klik op de kaart van East Anglia om de Constable plekken te zien.

De TravellingWELL.nl Reisgids krijgt u er bij deze themareis gratis bij

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor de themareis samen.

Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd