The Lake District Sheepdog Experience

Border Collies worden al sinds 1700 gefokt om met schapen te werken en hun training o.l.v. een zeer vakkundige meester (es) begint al als ze nog heel klein zijn. Door eindeloos met de honden te trainen weten zij precies wat hij/zij bedoelt met allerlei geluiden en gebaren en wat er van hen verwacht wordt.
U zult zien hoe gespannen zij luisteren tot het signaal komt waarop ze een bepaalde handeling mogen doen en hoe snel en effectief ze daarop reageren.

Tijdens uw bezoek krijgt u informatie over de fantastische Border Collies en instructies hoe u de honden op afstand kunt bedienen.
Vervolgens komt het spannendste deel van uw bezoek: u mag zelf met hulp van de expert en samen met één van de vriendelijke en goed afgerichte honden proberen om de schapen op de gekozen plek te krijgen.

Kan iedereen deze sessie doen?

De sheepdog activiteiten zijn geschikt voor beginners omdat u een 1 op 1 begeleiding krijgt en de honden gewend zijn om met onbekende mensen te werken.
U hoeft er ook geen buitengewoon goede conditie voor te hebben, maar u moet natuurlijk wel met de schapen en honden mee kunnen lopen. Een ideale activiteit want met een relatief geringe lichamelijke inspanning levert u wel een top prestatie als het u lukt om de honden en schapen uw wil op te leggen!

Een echte uitdaging en gegarandeerd plezier, want schapen zijn soms heel koppig en doen vaak net niet wat je van hen verwacht, waardoor er vaak hilarische situaties ontstaan. Na afloop krijgt u een certificaat met uw naam er op!

Kinderen vanaf 14 jaar kunnen deelnemen en kinderen jonger dan 14 kunnen als publiek aanwezig zijn.  

Wat kan er precies geboekt worden?

  • Een sessie  (van ma t/m vrij )voor 1 deelnemer met 1 hond van 1 uur. Prijs £73.00
  • Toeschouwers betalen £7.00 per persoon (kan alleen als 1 pers. uit uw groep een sessie boekt)

 

U leert:

  • Een aantal verschillende opdrachten geven met uw stem
  • Hoe die opdrachten ook uit te laten voeren


Geen angst: u hoeft niet te fluiten!

Wilt u nog wat langer blijven?

U kunt nu ook een half uur extra blijven om aanwezig te zijn bij een training van de jonge honden. Prijs: £40.00 per persoon.

Belangrijke informatie

  • Vergeet niet om regenkleding, laarzen of waterdichte wandelschoenen met een goede profiel zool en warme kleding mee te nemen.
  • Boek niet als u allergisch bent voor honden, schapen of andere dieren op de boerderij.
  • Als een datum en tijd geboekt is kan hij wel geannuleerd worden, maar u krijgt uw geld niet terug.
  • Foto's nemen is toegestaan, filmen niet (dit mag alleen als u daarvoor toestemming gekregen hebt).
  • Er moet altijd een afspraak gemaakt worden en u betaalt het verschuldigde bedrag vooraf.
  • Kent u iemand, die u een ontzettend groot plezier zou doen met een bezoek aan Lake District Sheepdog Experience? Geef hem of haar een cadeaubon. Ze zijn er in allerlei prijzen en voor allerlei gelegenheden.


De Sheepfarm ligt 10 km. ten zuidoosten van Windermere.

Boekt u de reis Het sprookjesachtige Lake District of een variant daarop, dan kunnen we deze activiteit  voor u boeken. U kunt dat verzoek bij uw boeking van de reis aangeven.