Wandelingen in Northumberland met Footsteps

TravellingWELL.nl en Footsteps in Northumberland zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor de reis op eigen gelegenheid Het geheime Koninkrijk Northumbria.

Footsteps verzorgt begeleide wandelingen langs de kust van Northumberland en Berwickshire, in Northumberland National Park en de gebieden er tussen in. Ze vinden het hele jaar plaats omdat het landschap in ieder seizoen zo verschillend en zo mooi is. De groepjes zijn klein en het tempo wordt aan de groep aangepast.

Patrick Norris, is een gekwalificeerde gids en houder van de Hill and Moorland Leader Award en begeleidt de wandelingen van begin tot eind. Dit betekent dat u in veilige handen bent en ook niet onbelangrijk dat u nooit zult verdwalen tijdens de door u gekozen wandeling.

Terwijl u door dit woeste grensgebied met Schotland en langs de dramatische kust wandelt en de sfeer van dit opmerkelijke landschap proeft, krijgt u uitleg over de flora en fauna en de boeiende geschiedenis en cultuur van Northumberland

Naast de prachtige kust, zijn er kastelen, ru├»nes van kastelen, overblijfselen uit de prehistorie,  grotten, bossen, watervallen, hoge heuvels, heidevelden en boerenland.

Wij zijn er van overtuigd dat u na terugkomst van een van de Footsteps wandelingen onze mening deelt, dat Patrick met zijn kennis van en enthousiasme over dit schitterende gebied er voor zorgt dat een gewoon mooie  wandeling een bijzondere belevenis wordt. 

Hier vindt u de link naar alle Footsteps wandelingen

Op Footsteps vindt u alle wandelingen. U kunt zelf boeken en dan zouden we het erg waarderen dat u doorgeeft dat u hun website door ons gevonden hebt.

Wij willen ook voor u boeken en betalen de wandelingen dan en sturen u de factuur en na betaling de gegevens per mail en u hoeft alleen maar op de juiste dag en tijd op de startplek te komen en vervolgens van de wandeling te genieten.

De wandelingen zijn verdeeld in wandelingen van een halve dag, 3/4 dag en een hele dag en de start is altijd om 9.30 of 14.00. Alleen de tijd van de Pilgrim's Way wandeling ligt niet vast, omdat daarbij de tijden van eb en vloed van belang zijn.

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee mits ze begeleid worden door een volwassene. 

Wij kunnen de wandelingen voor u boeken als u de reis: Het Geheime Koninkrijk Northumberland bij ons boekt. Geef ons  dan tegelijkertijd met uw aanvraag ook precies op welke wandeling u graag wilt doen, de datum en met hoeveel deelnemers u bent + hun leeftijd.