Deze groepsreis kunt u niet boeken als individuele reiziger

Wilt u met een groepsreis mee waar u op in kunt schrijven? Kijk dan bij Engeland busreizen met individuele inschrijving.

Algemene informatie

8 daagse cultuur/natuur reis: Een grensoverschrijdend avontuur bij Hadrian's Wall

De prijs is afhankelijk van het gekozen seizoen. In het voor- en naseizoen zijn de overtochten en de accommodatie vaak goedkoper.

Vervoer:

 • Voor een groep van max. 7 deelnemers reizen we naar Newcastle en gaan dan verder met het 9 pers. busje en chauffeur/reisleidster van TravellingWELL.nl. Het programma moet dan aangepast worden.
 • Voor een groep van max. 20 deelnemers reizen we  naar  Hull waar de chauffeur in de bus met 25 zitplaatsen al klaar staat. De reisleidster van TravelllingWELL.nl zorgt voor de begeleiding.

 

Verblijf:

 • 5 nachten in prachtige B&B net buiten Brampton of met een grotere groep in een goed hotel in Hexham.


Inclusief:

 • De overtocht met de nachtboot, inclusief de buffetten
 • 5 nachten in een 2 pers. kamer met eigen badkamer en toilet
 • 's Morgens een uitgebreid Engels ontbijt
 • Vervoer in een 9 pers. busje of grotere bus voor 25 personen
 • Begeleiding van Tina Somberg-Buiks van TravellingWELL.nl
 • Een zeer afwisselend programma, waarin u intensief kennis maakt met de overweldigende natuur, cultuur en geschiedenis van Schotland

 

Exclusief (maar u kunt ook een all-in prijs opvragen):

 • Toegangsprijs van de bezienswaardigheden en activiteiten
 • Lunches en diners
 • Drankjes
 • Verzekeringen. (we raden een annuleringsverzekering zeer aan)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • STO Reisgarantie voor slechts  €12.00 voor de hele groep als het totale bedrag van de reis door 1 persoon overgemaakt wordt

 

Wilt u als groep liever vliegen dan kan dat ook en vliegen we  's morgens naar Newcastle en stappen daar in de kleine 9 pers. bus/ of de 25 pers. bus. De reis is dan 2 dagen korter.

Neem contact met ons op via de groene knop of telefonisch en we bespreken alle details en wensen, waarna we u een gedetailleerde offerte sturen.

Klik op Hadrian's Wall Country om de fotoserie van TravellingWELL.nl te zien en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten en/of verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

Een grensoverschrijdend avontuur bij Hadrian's Wall: 8 daagse cultuur/natuurreis

Deze reis is al een keer georganiseerd als gecombineerde reis voor fotografen en deelnemers die meer geïnteresseerd waren in de natuur en cultuur van dit gebied.

Omdat we gemerkt hebben dat de behoeften van deze 2 groepen erg verschillen, hebben we besloten om hem alleen nog te organiseren voor natuur/cultuur deelnemers, die natuurlijk ook foto's maken, maar dat niet als hoofddoel hebben. 

Klik op de kaart.

Lees het verslag op ons blog.

De heenreis

We verzamelen om  14.00 bij de vertrekhal van DFDS ferries in IJmuiden of om 18.30 bij de vertrekhal  van P&O ferries in Europoort/Rotterdam en gaan gezamenlijk aan boord. U verblijft in een 2 pers. buiten hut met eigen toilet/douche en bedden naast elkaar. In het restaurant  genieten we van het warm en koud buffet: een lekker en ontspannen begin van de reis.  

Tocht langs de kust

Bij deze voorbeeldreis zijn we uitgegaan van een overtocht naar Hull. Na een uitgebreid ontbijtbuffet gaan we rond 9.00 van boord, waar onze chauffeur met de 25 pers. bus al op ons staat te wachten. Als de bagage ingeladen is, kan de reis meteen beginnen en hebben we de hele dag nog voor ons.

Langs de kust met prachtig uitzicht op zee naar de ruïne van Scarborough  Castle. Het wordt beheerd door  English Heritage. Omdat heel veel bezienswaardigheden in dit gebied  door hen beweerd wordt hebben we voor iedereen een  Overseas Visitor Pass aangeschaft en kunnen daarmee alle bezienswaardigheden in het programma gratis  bezoeken.

Een imposant kasteel!  Omhoog door een grote poort waarna je op het kasteelterrein bent. Een toren, een museum, een kleine cafetaria en overal schitterend uitzicht.

We vervolgen onze tocht langs de kust en komen dan in het vissersdorpje Whitby, met  de enorme ruïne van Whitby Abbey, die hoog boven het dorp uittorent. We bezoeken de abdij, maar dalen ook de lange trap  af om een  wandeling door het mooie dorpje te maken:  de vissershaven, de poort van de walvis baleinen en de kronkelige straatjes zijn meer dan de moeite waard.

De dag is dan al ver gevorderd, zodat we nu doorrijden naar ons hotel vlakbij Hadrian's Wall, waar we de komende 5 nachten verblijven.

Nadat we ons lekker even hebben opgefrist in onze kamers gebruiken we gezamenlijk het diner.

Lanercost Priory en Hadrian's Wall met het Birdoswald Fort

Bezoek aan Lanercost Priory en een wandeling van 6.5 km. langs Hadrian's Wall met ook een stuk gerestaureerde muur van 4 meter hoog waar de initialen  P.P.van Primus Pilus, die de muur heeft laten bouwen, nog te zien zijn.

Lanercost Priory is in de middeleeuwen gebouwd, maar door de reformatie tijdens Henry VIII helemaal vervallen. De kerk is nog helemaal in tact en met de uitleg  over het klooster op papier komt ook de abdij helemaal tot leven. Bijzonder interessant!

Vanaf Lanercost Priory is het een klein stukje naar Birdoswald Fort, dat hoog boven de rivier de Irthing ligt en waar je heel goed kunt zien, dat het een onneembare plek was. In het kleine museum zijn veel vondsten te zien, die in de omgeving zijn opgegraven. Ook hier zouden we een klein stukje over het Hadrian's Wall lange afstandpad kunnen lopen, dat vlak langs de muur loopt.

 

In de loop van de middag keren we terug naar Brampton en kunnen diegenen die nog energie over hebben het dorpje en de omgeving verkennen.

Carlisle en een tocht door Schotland naar een Tibetaans klooster

Bezoek aan de stad Carlisle, die tijdens haar lange geschiedenis dan weer bij Engeland en dan weer bij Schotland hoorde.

Tijdens  onze stadswandeling komen we over de stadsmuur en  bezoeken we de schitterende  rode Carlisle Cathedral met het blauwe plafond met gouden sterren. We bekijken de  middeleeuwse Guildhall, waar de kleine kamertjes allemaal ingericht zijn en je prachtig kunt zien hoe de muren van leem en stro gebouwd zijn. Afsluitend brengen we  een bezoek aan Carlisle Castle uit de 11e eeuw aan de rand van het centrum. De roerige geschiedenis van het kasteel en de levens van bijv. Mary Queen of Scots, maar ook Prince Charlie: de lieveling van de Schotten komen helemaal tot leven!

Na ons bezoek aan Carlisle steken we letterlijk de grens over naar Schotland net als keizer Hadrianus ong. 2000 jaar geleden ook deed. We steken echter ook een figuurlijke grens over want we komen na het plaatsje Lockerbie, bekend geworden door het vliegtuig dat hier neerstortte, in de compleet andere wereld van het Tibetaanse klooster Kagyu Samye Ling. De kleurige vlaggen en beelden buiten steken vrolijk af tegen het landschap. De prachtige tempel en de tearoom maken dit tot een bijzonder bezoek.

Over een smalle weg rijden we terug naar Brampton.

Een wandeling langs Hadrian's Wall, het fort Housesteads en Hexham

Op pad over het lange afstandspad langs Hadrian's Wall. Dit traject behoort tot één van de mooiste van het hele pad. Op en neer en wijds uitzicht over de velden, meertjes en puntige rotsen.

We komen dan bij één van de best  bewaarde en meest uitgebreide Romeinse forten:  Housesteads, dat we uitgebreid gaan bekijken. 

Voor degenen, die de  hele wandeling te zwaar vinden, bestaat de mogelijkheid om halverwege door  onze chauffeur opgepikt te worden en vervolgens naar Housesteads te rijden.

Na deze wandeling maken we nog een mooie rondrit met stop in Hexham  een oud, klein marktplaatsje.

Belsay Hall en tuin en de prachtige stad Newcastle

Over rustige weggetjes naar Belsay Hall: een 19e eeuws landhuis op een groot terrein. Het huis is niet ingericht, wat een hele bijzondere ervaring is, maar waardoor je ook heel goed kunt zien hoe het gebouwd is. 

De uitgestrekte parktuin is aangelegd in een voormalige steengroeve en via de paadjes kronkel je er door heen met hele onverwachte plekjes en bijzondere planten. In deze tuin ligt ook de ruïne van het kasteel met de toren uit de 14e eeuw, waar je nog boven op kunt.

Bij de ingang is het koetshuis met een uitgebreide tentoonstelling hoe alles is ontstaan.

Na dit bezoek rijden we in een uurtje naar Newcastle en maken daar een stadswandeling langs de rivier de Tyne met de vele bruggen. Er zijn echter ook prachtige musea en heel veel winkels, dus een ieder zal zich hier uitstekend vermaken.

De Yorkshire Dales, Skipton, kanaalboten en York

Mooie rit door de lieflijke, groene Yorkshire Dales naar Skipton, een bedrijvig stadje waar de smalle vaak fraai beschilderde kanaalboten af en aan varen.

We kunnen hier een korte wandeling maken langs de mooiste plekjes en lunchen hier ook.

Dan via een rustige route via Harrogate naar York, een prachtige afsluiting van deze reis.

Tijdens een stadswandeling zien we de mooiste plekken van het stadje: het beroemde slagersstraatje The Shambles,  een stuk van de stadsmuur, een schuilkerk en natuurlijk het terrein rond York Minster. In de vrije tijd is een Cream Tea bij Little Betty's een bijzondere belevenis of een bezoek aan de Minster, maar er is ook niets mis met lekker winkelen. Uiterlijk 17.00 vertrek naar Hull.

U overnacht weer in een 2 pers. buiten hut en we schuiven 's avonds gezamenlijk aan aan het warm en koud buffet.

Daarna kunnen we nog gezellig wat drinken en kletsen.

Aankomst Europoort en weer naar huis

Na het gezamenlijke ontbijtbuffet legt de boot aan tussen 8.30 en 9.00 en nemen we afscheid van elkaar.
We hopen dat u dan allemaal terug kunt kijken op een reis, waarin u 100% heeft genoten.