Deze groepsreis kunt u niet boeken als individuele reiziger

Wilt u met een groepsreis mee waar u op in kunt schrijven? Kijk dan bij Engeland busreizen met individuele inschrijving.

Algemene informatie

5 daagse reis: Liverpool en het adembenemende Lake District

De prijs is afhankelijk van het gekozen seizoen. In het voor- en naseizoen zijn de vluchten en de accommodatie vaak goedkoper.

Vervoer:

 • Voor een groep van max. 7/8 deelnemers vliegen we naar Liverpool en gaan dan verder met het 9 pers. busje en chauffeur/reisleidster van TravellingWELL.nl
 • Voor een groep van max. 14  deelnemers vliegen we naar Liverpool waar de chauffeur van rabbies in het 16 pers. busje klaar staat.  De reisleidster van TravelllingWELL.nl zorgt voor de begeleiding

 
Inclusief:

 • Vlucht van Schiphol naar Liverpool met handbagage
 • 4 nachten met heerlijk Engels ontbijt in een Guest House of Hotel.
 • Vervoer in een 9 of 16 pers. busje 
 • Begeleiding van Tina Somberg-Buiks van TravellingWELL.nl
 • Een zeer afwisselend programma, waarin u intensief kennis maakt met de overweldigende natuur, cultuur en geschiedenis van Engeland
   

Exclusief: 

 • Toegangsprijs van de bezienswaardigheden en activiteiten
 • Lunches en diners
 • Drankjes
 • Verzekeringen. (we raden een annuleringsverzekering zeer aan)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • STO Reisgarantie voor slechts  €12.00 voor de hele groep als het totale bedrag van de reis door 1 persoon overgemaakt wordt

 

Neem contact op via de groene knop of telefonisch en we kunnen al uw wensen bespreken en maken daarna een gedetailleerde offerte voor u.

Klik op Liverpool om de TravellingWELL.nl fotoserie te zien.

Klik op Lake District om de TravellingWELL.nl fotoserie te zien.

U kunt ons ook volgen op Facebook en ons Blog met allerlei verhalen, reizen, nieuwtjes en achtergrondverhalen.

Liverpool en het adembenemende Lake District

Een 5 daagse reis met prachtig Liverpool en het wonderschone Lake District. Meren, bergen, een stoomtrein, Beatrix Potter en Carlisle met de schitterende kathedraal met blauw plafond en gouden sterren!

Klik op de kaart voor de route.

Dag 1: Liverpool met The Beatles en de Metropolitan Cathedral

We vliegen gezamenlijk naar Liverpool waar het busje van rabbie's met de chauffeur op ons wachten of waar we ons 9 pers. busje ophalen.

Nadat we onze bagage in het hotel gebracht hebben gaan we deze prachtige stad uitgebreid verkennen.We brengen een bezoek aan het havengebied van Liverpool: een belevenis! Het tot voor kort zo vuile en lelijke havengebied is omgetoverd tot een heerlijk gebied aan het water. Er zijn talloze winkels, restaurants en musea. Wat dacht  u van een bezoekje aan het unieke Slavernij museum of de Tate Gallery of de winkel met Beatles artikelen?
's Middags maken we een wandeling  door de stad, die eindigt bij de  schitterende moderne Metropolitan Cathedral, die we bezoeken. Als grote tegenstelling bezoeken we ook de andere kathedraal: de grootste van Engeland!

Dag 2: Windermere, een boottocht, Brockhole Park en Grasmere

 We vertrekken vandaag naar het Lake District en Bowness-on- Windermere is onze eerste stop. Er zijn leuke winkels, u kunt er mooi wandelen en er is natuurlijk het Beatrix Potter museum.

's Middags maken we een boottochtje naar de overkant van Lake Windermere en stappen uit in Brockhole Park met een interessant bezoekerscentrum over het gebied en prachtige tuin. 

In Grasmere, het dorpje bekend van de dichter Wordsworth, kunt u mee met een wandeling dwars door de velden omringd door bergen. U kunt natuurlijk ook lekker rondneuzen in het dorpje of op een terrasje genieten met schitterend uitzicht. Onze Inn voor de komende 3 nachten ligt midden in de natuur in een heel woest en stil deel van het Lake District.

Dag 3: Muncaster Castle, een ritje met een stoomtrein en Whitehaven

Op deze dag maken we een dagtocht door het adembenemende Lake District. We stoppen bij het meest betoverde kasteel: Muncaster Castle,waar we hopelijk onveranderd weer uitkomen. We wonen ook een uilenshow bij.

Dan maken we een prachtige rit in een stoomtrein met schitterende uitzichten.

Als laatste bezoeken we Whitehaven, waar u heerlijk wat rond kunt zwerven of een bezoek kunt brengen aan het Rummuseum. U kunt ook mee met een wandeling door het stadje en de haven.

Dag 4: Carlisle en Lanercost Priory

Tijdens een verblijf aan dit gebied kan de mooie stad Carlisle niet ontbreken. We maken eerst een stadswandeling over een stuk stadsmuur en bezoeken de rode kathedraal met het blauwe plafond en gele sterren.

Er is een prachtige kunstmuseum, een kasteel en een middeleeuwse gildemuseum, dus u zult zich niet vervelen in vrije tijd!

Na de lunch rijden we door naar de 12e eeuwse Lanercost Priory, die prachtig gelegen is aan de rivier. Hendrik VIII's handlangers hebben veel vernield, maar er is nog genoeg overgebleven om te bewonderen.

Dag 5:

Op de laatste dag in Beautiful Britain verkennen we het stillere, ruige deel van het Lake District en maken een rit over de hoogste pasweg in Engeland, waarna we terugrijden naar Liverpool en terug vliegen naar Schiphol.