Deze groepsreis kunt u niet boeken als individuele reiziger

Wilt u met een groepsreis mee waar u op in kunt schrijven? Kijk dan bij Engeland busreizen met individuele inschrijving.

Algemene informatie

8 daagse reis: Sagen en legenden in Devon en Cornwall.

De prijs is afhankelijk van het gekozen seizoen. In het voor- en naseizoen zijn de vluchten en de accommodatie vaak goedkoper.

Vervoer:

 • Voor een groep van max. 14 deelnemers vliegen we naar Londen en reizen met het 16 pers. busje met chauffeur van rabbies en is de begeleiding van TravelllingWELL.nl

 
Verblijf:

 • 7 nachten in 2 pers. kamer met badkamer in een goed Guest House of hotel


Inclusief

 • Vlucht van Schiphol naar Londen of Bristol met handbagage
 • 7 nachten met heerlijk Engels ontbijt in een Guest House of Hotel
 • Vervoer in een  9 pers. busje of 16 pers. busje
 • Begeleiding van Tina Somberg-Buiks van TravellingWELL.nl
 • Een zeer afwisselend programma, waarin u intensief kennis maakt met de overweldigende natuur, cultuur en geschiedenis van Engeland

 
Exclusief (maar u kunt ook een all-in prijs opvragen):

 • Toegangsprijs van de bezienswaardigheden en activiteiten
 • Lunches en diners
 • Drankjes
 • Verzekeringen. (we raden een annuleringsverzekering zeer aan)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • STO Reisgarantie voor slechts  €12.00 voor de hele groep als het totale bedrag van de reis door 1 persoon overgemaakt wordt


Neem contact op via de groene knop of telefonisch en we kunnen al uw wensen bespreken en maken daarna een gedetailleerde offerte voor u.

Klik op Devon en Cornwall voor een TravellingWELL.nl fotoserie.

U kunt ons ook volgen op Facebook en ons Blog met allerlei verhalen, reizen, nieuwtjes en achtergrondverhalen.

Sagen en legenden in Devon en Cornwall

Tijdens deze 8 daagse reis komt u op de magische plek van koning Arthur, het dorp waar zeemeermin Morvena mannen verleidde en bezoekt u een heus heksenmuseum.

Klik op de kaart om de route te zien.

Dag 1 Heenreis, Winchester en New Forest

We vliegen gezamenlijk naar Londen, waar we met onze groep van max. 14 deelnemers opgepikt worden door het busje van rabbies en de chauffeur of met een groep van max. 8 vliegt u naar Londen en staat de eigenaresse van TravellingWELL.nl met het 9 pers. busje klaar.

We rijden door het lieflijke landschap naar Winchester, een prachtig oud stadje en kunnen daar de Ronde Tafel van Koning Arthur bewonderen.

Dan is het tijd voor het New Forest, waar we een wandeling met gids kunnen maken en zeer waarschijnlijk de wilde paarden zien die daar in grote groepen leven.

Aan het einde van de middag komen we in ons hotel aan, waar we 1 nacht zullen verblijven.

Dag 2: het ruige National Park Dartmoor

In de ochtend rijden we langs de Jurassic Coast met witte krijtrotsen naar Dartmoor.

We stoppen voor een kort bezoekje en lunchpauze in Moretonhampstead en maken dan een schitterende tocht door het kale, imponerende Dartmoor met de 'dreigende' immense stenen, de Tors. 

's Middags bezoeken we de prachtige stad Exeter, waar we 1 nacht verblijven.

Dag 3: St. Michael's Mount en St. Ives

De beurt is nu aan Cornwall. Eerst rijden we naar Marazion, een lieflijk dorpje. We bezoeken St. Michael's Mount omringd door water. We kunnen er bij laag water over een klinkerpad naartoe, maar nemen een bootje als het vloed is en het pad onder water ligt. 

Na dit bezoek rijden we naar het binnenland van Cornwall en vervolgens langs de kust. Hier zien we nog veel overblijfselen van de tinmijnen. 

In het mooie kunstenaarsdorpje St. Ives heeft u rustig de tijd om in het haventje te genieten van het uitzicht en de bootjes of de Tate Gallery of Het Barbara Hepworth Museum met de prachtige beelden. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel.

Dag 4: Het Eden Project en Tintagel

Vandaag bezoeken we het Eden Project: de grootste botanische tuin ter wereld. Er zijn ook hele bijzonder beelden te zien. 

Na dit bezoek rijden we weer naar de prachtige kust en brengen een bezoek aan Boscastle met het bijzondere heksenmuseum. 

Daarna rijden we naar Tintagel met de ruïne van Koning Arthur’s kasteel. Het is een hele klim, maar het uitzicht boven is adembenemend. 

Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel in Barnstaple, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 5: Barnstaple en Arlington Court

Onze chauffeur heeft vandaag een rustdag.

's Morgens op uw gemak in het stadje kijken, op een terrasje zitten of winkelen en u kunt mee op een mooie rondwandeling. 's Middags kunnen liefhebbers mee met het openbaar vervoer naar ArlingtonCourt, waar we naast het landhuis ook de tentoonstelling met rijtuigen bekijken. Misschien vindt u het dan ook wel hoog tijd voor  thee/koffie met scones and cream. 

Dag 6: Exmoor en Lynton en Lynmouth

Een tocht door het groene Exmoor en een heerlijke wandeling.

Dan naar de tweelingstadjes Lynton boven en Lynmouth beneden. De twee stadjes  zijn verbonden met een steile funiculaire, die wij natuurlijk ook uitproberen. 

Na de lunchpauze bekijken we de tentoonstelling over de waterramp die de stadjes getroffen heeft en rijden vervolgens door de Valley of the Rocks via Simonsbath weer terug naar ons hotel in Barnstaple.

Dag 7: Bath met de Roman Baths, Bath Abbey en het Fashion Museum

Door het vriendelijke landschap rijden we naar de Werelderfgoed stad Bath, waar we het Romeinse Badhuis bezoeken. 

Liefhebbers kunnen mee op een stadswandeling van ruim een uur. De bekendste en mooiste plekjes van Bath komen voorbij. 

U kunt ook op eigen gelegenheid het stadje verkennen of lekker tot rust komen in het park bij de rivier de Avon en op uw gemak lunchen. 

’s Middags bezoeken we het Fashion Museum in de indrukwekkende Assembly Hall.  Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel een uurtje van Bath. 

Dag 8: Stonehenge

Vandaag rijden we via de uitgestrekte Salisbury Plains naar Stonehenge, waar we met de koptelefoon op de geschiedenis van dit ‘wonder’ horen, terwijl we er zelf om heen lopen. 

Aan het einde van de middag vliegen we terug naar Schiphol.