Hoe werkt het?

Nadat u van TravellingWELL.nl een boekingsbevestiging en factuur hebt ontvangen, ontvangt u van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging om in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow.
Na bevestiging van de uitnodiging kunt u direct overgaan tot betaling.

Normaliter krijgt u een verzoek om de aanbetaling te doen en op een later moment nogmaals een verzoek om het restant van de reissom over te maken. Als u kort voor vertrek (6 weken of korter voor vertrek) een reis boekt, ontvangt u een verzoek om de hele reissom in één keer over te maken.

Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.

Belangrijke opmerkingen

  • Eventuele klachten of claims over uw reis, staan los van deze betaalmethode
  • Onze annuleringsvoorwaarden zijn bij deze manier van betalen gewoon van toepassing
  • De STO is geen geschillencommissie 


Deze manier van betalen zal iets meer van uw tijd en aandacht eisen. Wij vragen hiervoor begrip. Als kleine reisorganisatie willen wij u graag financiële zekerheid bieden en op deze manier kan dat zonder de veel te hoge kosten die SGR in rekening zou brengen.

Uiteraard kunt u met vragen over deze regeling altijd bij ons terecht.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

Reisgarantie en financiële zekerheid

 

 

Voor alle aanbieders van pakketreizen* geldt dat zij de consument een reisgarantie moeten bieden. De garantie voorkomt dat consumenten de reissom, die zij vooruit hebben betaald, in geval van financieel onvermogen ofwel bij faillissement van de reisaanbieder kwijt zijn.
De reisgarantie garandeert reizigers die al op reis zijn bovendien dat zij gerepatrieerd worden.

*Een pakketreis is een reis die bestaat uit verschillende elementen die ten minste het vervoer en de accommodatie (overnachting of periode van verblijf van meer dan 24 uur) of één van beide plus een andere essentiële toeristische dienst omvat.

STO-reisgarantie

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TravellingWELL.nl gebruik van de STO-reisgarantie op al haar pakketreizen (behalve losse accommodaties en losse treintickets). De Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgen dat u uw geld terug krijgt, uw reis kunt vervolgen of gerepatrieerd wordt.

Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een Derdengelden regeling.

  • Als reiziger betaalt u de reissom niet aan TravellingWELL.nl, maar aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener
  • Wanneer de reis in goede orde plaats vindt zal de door u betaalde reissom 1 dag na afloop van uw reis overgemaakt worden aan TravellingWELL.nl
  • Als TravellingWELL.nl in financiële problemen zou komen, met surseance van betaling of faillissement als gevolg, maakt Certo Escrow uw geld over aan de STO (Stichting Take Over). Zo kunnen schuldeisers niet bij uw geld
  • Indien u nog niet op reis bent ontvangt u de betaalde reissom terug. Wanneer u reeds onderweg bent zal de STO ervoor zorgen dat u ofwel het rechtmatige deel van uw reissom terug krijgt, uw reis kunt vervolgen of naar huis terug kunt keren