Algemene informatie

9 daagse reis The Highlands of Scotland met Highland Games in Arisaig, Mallaig en Fort William

De Highland Games in Arisaig zijn op woensdag 25 juli en die in Mallaig op zondag 4 augustus en in Glenfinnan  zaterdag 17 augustus. Prijs: vanaf €779.00 p.p. op basis van een 2 pers. kamer in de B&B's en overtocht per veerboot met eigen auto. Deze prijs kan alleen als er ver van te voren met vroegboek korting geboekt kan worden. Boekt u later, dan is de prijs hoger omdat de overtocht in het hoogseizoen dan veel duurder is.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

In de B&B in Banavie kunt u ook een 3 of 4 pers. kamer boeken.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen en verlengd of verkort worden
 • Overtocht met DFDS veerboot IJmuiden- Newcastle v.v. voor 2 personen in binnen hut met bedden boven elkaar en met douche toilet
 • Uw auto of motor gaat mee
 • 6 nachten in een 2 pers. kamer met badkamer in 4* B&B
 • Uitgebreid Schots ontbijt


Deze reis kan natuurlijk ook geboekt worden op andere data en met een ander aantal nachten, maar dan vervalt de mogelijkheid om deze Highland Games mee te maken.

Extra opties

 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een Scottish Heritage Pass  (SHP)voor 7 dagen bijboeken. Die kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Daarmee kunt u alle bezienswaardigheden van The National Trust for Scotland en Historic Scotland gratis bezoeken. Klik op SHP voor meer informatie
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust for Scotland Discover Ticket bijboeken. Hij is er voor 3 dagen binnen 7 dagen, 7 dagen binnen 14 dagen en 14 dagen binnen 30 dagen. Klik op NTS Discover Ticket voor meer informatie
 • De TravellingWELL.nl Reisgids met voor iedere dag mooie routes, adressen/postcodes van alle bezienswaardigheden, beschrijving van wandelingen/fietstochten, tips voor bijzondere adresjes en een goede kaart wordt speciaal naar uw wensen samengesteld. Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis ebook Schotland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Klik op accommodatie Highlands om de beschrijving van de B&B in Banavie en Spean Bridge te zien.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • uw naam en telefoonnummer
 • de gekozen reis
 • de gewenste datum van vertrek en terugreis
 • het aantal personen met geboortedatum
 • uw voorkeur voor 1 van de 2 B&B's
 • of u een 2, 3 of 4 pers. kamer wilt boeken
 • of en zo ja welke extra opties u er graag bij wilt boeken


Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

9 daagse reis The Highlands of Scotland met Highland Games

Hebt u altijd al eens een bezoek willen brengen aan Highland Games om samen met de enthousiaste Schotten te genieten van de optredens en wedstrijden van de dansers, doedelzak groepen, atleten en sterke mannen en dan zelf ook nog meedoen aan de afsluitende Ceilidh (traditionele dansen in groepen)?

Tijdens deze reis met verblijf in de heerlijke B&B in Banavie net buiten Fort William kunt u uw droom in vervulling laten gaan en de Highland Games in Arisaig of  in Mallaig of in Glenfinnan mee maken.

En wilt u dit reisje helemaal bijzonder maken, dan boekt u de grote, luxe Master bedroom. U hebt dan een groot privé balkon met schitterend uitzicht, een king size bed en in de badkamer is een bad met jacuzzi en lekkere toiletartikelen!

Het is natuurlijk wel zaak om zo snel mogelijk te boeken omdat de B&B slechts 4 kamers heeft en er veel belangstelling zal zijn.

Is er geen beschikbaarheid meer in deze B&B dan is er misschien nog plaats in de 4* B&B in Spean Bridge (slechts 17 km. verderop) waarmee we ook werken in dit gebied. Die heeft dan wel niet zo'n prachtige Master room, maar wel een uitzonderlijk lekker ontbijt en dat is natuurlijk ook wel iets waard!

Klik op de kaart om te zien waar de B&B's liggen en waar de Highland Games plaatsvinden.

Fort William en met de Jacobite Steam Train?

Fort William, het belangrijkste plaatsje van de regio, is op zich niet echt mooi, maar er is wel veel te doen. U kunt er boottochtjes over het meer maken, met de kabelbaan omhoog zoeven naar 650 m. en evt. met de mountainbike weer naar beneden razen, er zijn prachtige sluisjes, die achter elkaar liggen, Neptune's Staircase genoemd en een bezoek aan de whisky distilleerderij is ook een bezoek meer dan waard. Op het pleintje aan de hoofdstraat is The West Highland Museum met een heel afwisselende collectie over 3 verdiepingen. Het is gratis toegankelijk.

Wilt u ook de schitterende rit maken met The Jacobite Steam Train naar Mallaig over het viaduct van Harry Potter?  Reserveren is absoluut nodig. Als u in de gelegenheid bent neem dan een kussentje mee, want u zit op een houten bankje.


Een dag naar Skye: met veerboot heen en over de grote brug of met Glenelg Ferry terug.

Hoewel het een behoorlijke tocht is en uw verblijf op Skye derhalve maar kort zal zijn, behoort een bezoek aan Skye tot de  mogelijkheden. Een prachtige route naar Mallaig, het monument ter ere van Bonnie Prince Charlie  en het Viaduct uit de film van Harry Potter. Mallaig is een klein, gezellig vissersdorpje. U vaart vanuit de haven naar het zuiden van Sky: Sleat.

Interessant is Armadale Castle met een tentoonstellingsruimte over de MacDonalds.

Onderweg heeft u schitterend uitzicht op de bergen van Skye. Als u over de grote brug terugrijdt, zou u nog bij de meest gefotografeerde ruïne Eilean Donan Castle kunnen kijken, dat sprookjesachtig omringd door water is. Kiest u ervoor om met het piepkleine bootje terug te gaan, dan rijdt u  zowel op Skye als het stuk na het bootje door een betoverend landschap.

U rijdt langs de Five Sisters weer terug via Fort William.

Een dag naar het strand, het Glenfinnan monument en naar het viaduct van Harry Potter

Is de dagtocht naar Skye u een beetje te veel van het goede, dan is een bezoek aan het prachtige strand Silver Strands vlak voor Mallaig via de Arisaig Coastal Route een prachtig alternatief. U zou dit kunnen combineren met een rustig bezoek aan het Glenfinnan Visitor Centre en het Glenfinnan Viaduct. Misschien ziet u de Jacobite Train nog wel voorbij komen. In het dorpje Mallaig zijn hele goede Fish and Chips restaurantjes. Een leuke terugtocht is langs de andere kant van Loch Eil en de andere kant van Loch Linnhe naar Ardgour, waar een heel klein bootje van Corran Ferries naar de overkant gaat.

Loch Ness en bezoek aan Urquhart Castle of het Nessie Centrum

Kunt u niet in de Highlands zijn zonder Loch Ness te zien om Nessie te zoeken? Dan op naar Fort William en steeds maar de A82 volgen. U passeert het indrukwekkende Spean Bridge Memorial, het stadje Fort Augustus waar ook weer een serie sluisjes is en komt uiteindelijk bij Loch Ness. Urquhart Castle, eens een zeer machtig kasteel of het Loch Ness Exhibition Centre is waarschijnlijk het punt waar u besluit om weer terug te rijden. Op de  terugweg is de B8004 bij Spean Bridge een heel mooi, maar wel smal weggetje dat eindigt bij de sluisjes tussen Fort William en Banavie.

Glencoe Visitor Centre, een Safari of wandeling?

Een paar kilometer ten zuiden van Glencoe ligt het National Trust for Scotland Visitor Centre Glencoe. Het ligt op een mooie, rustig plek en vanaf het uitkijkplateau heeft u prachtig uitzicht op de bergen. Er is een informatiecentrum waar u d.mv.v 2 films helemaal uitgelegd krijgt wat hier allemaal heeft plaatsgevonden. In het zomerseizoen organiseren de N.T.S rangers ook meerdere keren per week een safaritocht van 3 uur waar u op plekken komt, die u zelf niet kunt bereiken.

Wilt u de beroemde, maar zeer zware wandeling: The Pap of Glencoe maken, dan moet u eerst terug naar het dorpje Glencoe, waar hij net buiten het dorpje start. Kijk hier voor de wandeling.

Er zijn echter ook hele leuke en gemakkelijke wandelingen te maken vanuit Glencoe langs Lochan. 

De terugreis zou u rond Loch Leven kunnen rijden. In Kinlochleven is een activiteiten centrum waar u o.a. kunt ijsklimmen, maar er is ook een bezoekerscentrum met info over de vroegere aluminium fabriek en natuurlijk ook weer een mooie wandeling.

Een ritje richting Oban

De A828 naar Oban biedt weer heel andere uitzichten en wel richting Mull. Het is een mooie weg, die via Appin naar Castle Stalker leidt, een ruïne van een heel klein kasteeltje op een eilandje. Vanuit het uitzichtpunt bij het Castle Stalker View Café hebt u prachtig uitzicht. Het café zelf heeft grote ramen, comfortabele stoelen en verrukkelijk warm appelgebak met vanille ijs. Een geweldige manier om bijv. op de laatste middag uw verblijf in dit gebied af te sluiten.

Een klein stukje verder is het Sea Life Sanctuary: een opvangcentrum voor kleine zeehondjes, maar er zijn ook otters, schildpadden, vissen. Het is dagelijks geopend en er is een restaurant bij.

Het stadje Oban is een gezellige havenplaats, waar de veerboten heen en weer varen en het gezellig druk is. Er is een distilleerderij, een prachtig bouwwerk boven de stad dat lijkt op het Capitool en er zijn genoeg winkels voor de shopaholics.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd