Algemene informatie

10 daagse reis de Highlands of Scotland met keuze uit 3 adressen

Prijs: vanaf  €595.00 p.p. in het vroege voorjaar en late najaar op basis van 2 pers. in de caravan en eigen auto en overtocht per veerboot. Vanaf  €795.00 in B&B of Guest House op basis van 2 persoons kamer/hut. De prijs is in het hoogseizoen hoger, omdat de overtocht en accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen
 • Overtocht met veerboot van DFDS seaways in 2 pers. binnen hut met bedden boven elkaar met  douche en toilet
 • Uw auto of motor gaat mee
 • Vertrek om 17.00 en aankomst de volgende morgen om 9.30
 • U kunt kiezen uit verschillende accommodatie adressen:
 • 7 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet in 3***B&B in Onich bij Loch Linnhe
 • 7 nachten in 4 pers. caravan op het terrein van de 3***B&B in Onich (vrij tot vrij)
 • 7 nachten in 2 pers, kamer met badkamer en toilet in 4 **** Guest House in Spean Bridge
 • 7 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet in 4****B&B in Banavie bij Fort William
 • Uitgebreid Schots ontbijt bij verblijf in Spean Bridge en Banavie en continentaal ontbijt in Onich 

 

Wilt u liever op 2 or 3 van deze adressen verblijven, dan kan dat ook wat de B&B's betreft.

Extra opties

 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een Scottish Heritage Pass  (SHP)voor 7 dagen bijboeken. Die kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Daarmee kunt u alle bezienswaardigheden van The National Trust for Scotland en Historic Scotland gratis bezoeken. Klik op SHP voor meer informatie
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust for Scotland Discover Ticket bijboeken. Hij is er voor 3 dagen binnen 7 dagen, 7 dagen binnen 14 dagen en 14 dagen binnen 30 dagen. Klik op NTS Discover Ticket voor meer informatie
 • De TravellingWELL.nl Reisgids met voor iedere dag mooie routes, adressen/postcodes van alle bezienswaardigheden, beschrijving van wandelingen/fietstochten, tips voor bijzondere adresjes en een goede kaart wordt speciaal naar uw wensen samengesteld. Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis ebook Schotland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Klik op accommodatie Highlands om een uitgebreide beschrijving van de B&B's in Onich, Spean Bridge en Banavie en de caravan in Onich te zien. Ziet u een andere B&B en lijkt die u plezieriger, dan kan dat natuurlijk ook. Geef het gewoon aan en wij berekenen de prijs met de door u gekozen accommodatie.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers in de B&B's
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Reactie van klanten die deze reis gemaakt hebben

"Allereerst iets over de eigenaars van de B&B in Onich: Dale en Julia deden al het mogelijke om het ons naar de zin te maken. Naast alle informatie die we van jou al hadden gekregen, had Dale nog weer tips en ontdekten we door hem een fantastisch visrestaurant in het dorp!  We zijn heel blij dat we deze schitterende reis gemaakt hebben en zelfs het weer werkte bijna altijd mee!"

Grietje en Henk

"Ik heb nog nooit zo'n lekker ontbijt gehad als in het Guest House in Spean Bridge. Lesley is een topkok met zo veel fantasie. Iedere avond weer konden we een totaal ander ontbijt bestellen. Of met heel veel vers fruit, pannenkoeken fantasie, allerlei kaas en vleessoorten met fruit of het traditionele Schotse ontbijt met alles er op en er aan. Ik verheugde me al ver voor het tijd was om op te staan op het ontbijt. Een feestje!

Janny en Nicolette

"Kunt u zich voorstellen hoe het is om de beroemde Jacobite Steam Train van Fort William naar Mallaig vanuit je slaapkamer te zien? Dat overkwam ons in de B&B in Banavie. Geweldig. Wij hadden de master bedroom helemaal boven met een groot balkon, fantastisch uitzicht op de bergen en lochs en een hele uitgebreide badkamer. Fantastisch!"

Jur en Katie

Tips voor restaurants op het Traveling Savage blog

Restaurants tussen Fort William en Oban, die volgens Traveling Savage de moeite waard zijn. 

The Clachaig Inn, Castle Stalker View en The Holly Tree ken ik zelf ook en ik deel zijn mening over deze 3 gelegenheden.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

10 daagse reis Highlands of Scotland met keuze uit 3 adressen

U zult tijdens de 10 daagse Schotlandreis in de Highlands of Scotland vanuit Onich, Banavie of Spean Bridge, misschien wel eens een traantje wegpinken, maar vast niet van verdriet, maar van ontzag of blijdschap, dat u in zo'n prachtig gebied kunt verblijven.

Dat lag wel anders bij de Clans, die elkaar in dit gebied te vuur en te zwaard bestreden. De MacDonalds en de Campbells streden al jaren met elkaar om de macht en dat leidde in 1692 tot een vreselijk bloedbad. De MacDonalds werden vriendelijk ontvangen en onthaald, maar na een paar dagen werden bijna alle leden door de Campbells uitgemoord. Het werd een echt tranendal!

De eigenaars van de accommodatieadressen zijn voor het gastheer/gastvrouwschap geboren en zullen al het mogelijke doen om het u naar de zin te maken.

De heenreis met de veerboot en de volgende ochtend richting Schotland

U vertrekt aan het einde van de middag uit IJmuiden met de veerboot van DFDS naar Newcastle. U rijdt ong. om 10.00 van de boot af. Een hele mooie stop net onder Edinburgh is de schitterende Rosslin Chapel, die aan alle kanten prachtig bewerkt is. Aan het einde van de dag komt u aan in de 3*B&B in Onich aan het Loch Linnhe , het grotere 4* Guest House in Spean Bridge of de chaletachtige 4*B&B in Banavie bij Fort William, waar u met open armen zult worden ontvangen.

Een dagje wandelen, vissen of varen, zonder autokilometers

Na de lange tocht van Newcastle hebt u waarschijnlijk niet zo veel zin om weer in de auto te stappen. Verblijft u in Onich dan kunt u uw eigen bootje vanaf de B&B te water laten of zelfs zwemmen. En wilt u heerlijk wandelen in de prachtige omgeving? We voegen een paar voorbeelden van heerlijke kortere en langere wandelingen toe aan uw reispapieren.

Kort tochtje naar Fort William en dan met de Jacobite Steam Train?

Fort William, het belangrijkste plaatsje van de regio, is op zich niet echt mooi, maar er is wel veel te doen. U kunt er boottochtjes over het meer maken, er zijn prachtige sluisjes, die achter elkaar liggen, Neptune's Staircase genoemd en een bezoek aan de whisky distilleerderij is ook een bezoek meer dan waard. Op het pleintje aan de hoofdstraat is The West Highland Museum met een heel afwisselende collectie over 3 verdiepingen. Het is gratis toegankelijk.

Wilt u ook de schitterende rit maken met The Jacobite Steam Train naar Mallaig over het viaduct van Harry Potter? Hij vertrekt tussen mei en oktober altijd om 10.15 en in het hoogseizoen 2 x per dag om 10.15 en om 14.30. Reserveren is absoluut nodig.  Als u in de gelegenheid bent neem dan een kussentje mee, want u zit op een houten bankje.


Een dag naar Skye: met CalMac vanuit Mallaig heen en over de grote brug of met de Glenelg Ferry terug.

Hoewel het wel een lange tocht is en uw verblijf op Skye derhalve maar kort zal zijn, behoort een bezoek aan Skye tot de  mogelijkheden. Een prachtige route naar Mallaig, waarbij u langs de sluisjes Neptune's Staircase komt, het monument ter ere van Bonnie Prince Charlie  en het Viaduct uit de film van Harry Potter. Mallaig is een klein, gezellig vissersdorpje. U vaart vanuit de haven naar het zuiden van Sky: Sleat.

Interessant is Armadale Castle met een tentoonstellingsruimte over de MacDonalds.

Onderweg heeft u schitterend uitzicht op de bergen van Skye. Als u over de grote brug terugrijdt, zou u nog bij de meest gefotografeerde ruïne Eilean Donan Castle kunnen kijken, dat sprookjesachtig omringd door water is.

U rijdt langs de Five Sisters weer terug via Fort William.

Een dag naar het strand, het Glenfinnan monument en naar het viaduct van Harry Potter

Is de dagtocht naar Skye u een beetje te veel van het goede, dan is een bezoek aan het prachtige strand Silver Strands vlak voor Mallaig via de Arisaig Coastal Route een prachtig alternatief.  Hier ook heel dicht bij is Loch Morar waar het nog onbekende monster Morar moet wonen. U zou dit kunnen combineren met een rustig bezoek aan het Glenfinnan Visitor Centre en het Glenfinnan Viaduct. Misschien ziet u de Jacobite Train nog wel voorbij komen. In het dorpje Mallaig zijn hele goede Fish and Chips restaurantjes. 

Loch Ness en bezoek aan Urquhart Castle of het Nessie Centrum

Kunt u niet in de Highlands zijn zonder Loch Ness te zien om Nessie te zoeken? Dan op naar Fort William en steeds maar de A82 volgen. U passeert het indrukwekkende Spean Bridge Memorial, het stadje Fort Augustus waar ook weer een serie sluisjes is en komt uiteindelijk bij Loch Ness. Urquhart Castle, eens een zeer machtig kasteel of het Loch Ness Exhibition Centre is waarschijnlijk het punt waar u besluit om weer terug te rijden. Op de  terugweg is de B8004 bij Spean Bridge een heel mooi, maar wel smal weggetje dat naar Fort William leidt.

Glencoe Visitor Centre en de wandeling naar de Pap of Glencoe?

Een paar kilometer ten zuiden van Glencoe ligt het National Trust Visitor Centre Glencoe. Het ligt op een mooie, rustig plek en vanaf het uitkijkplateau heeft u prachtig uitzicht op de bergen. Er is een informatiecentrum waar u d.mv.v 2 films helemaal uitgelegd krijgt wat hier allemaal heeft plaatsgevonden.

Wilt u de beroemde, maar zeer zware wandeling: The Pap of Glencoe maken, dan moet u eerst terug naar het dorpje Glencoe, waar hij net buiten het dorpje start.

Er zijn echter ook hele leuke en gemakkelijke wandelingen te maken vanuit Glencoe. 

De terugreis zou u rond Loch Leven kunnen rijden. In Kinlochleven is een activiteiten centrum waar u o.a. kunt ijsklimmen, maar er is ook een bezoekerscentrum met info over de vroegere aluminium fabriek en natuurlijk ook weer een mooie wandeling.

Avontuurlijk ingesteld en niet bang voor single track wegen?

Deze rondrit is ong. 120 km. en gaat voor een groot deel over single track roads met veel hellingen, 'hidden dips' en 'blind summits' maar is wel een echte belevenis en sinds 2014 is er ook een nieuwe whisky distilleerderij in Glenbeg de Ardnamurchan Distillery.

Oversteken met het Corran Pontje naar Ardgour en dan zuidwestelijk over de A861 via Strontian, Salen, Glenuig, Lochailort, Drumsalle terug naar Ardgour en met het pontje weer terug.

Wilt u hem nog spectaculairder en ook zelf nog bewegen? Rijdt dan bij Salen over de B8007 naar de kust. In het gehuchtje Portuairk kunt u parkeren bij The village Hall, waar een mooie wandeling door de duinen en zee start. U kunt de vuurtoren van Ardnamurchan dan al zien liggen, maar ik raad u aan om de wandeling gewoon af te maken en dan later met de auto naar de vuurtoren te rijden.

Vlak voor de vuurtoren komt u bij verkeerslichten, wat heel komisch aandoet. Het moet echter wel zo geregeld worden omdat het laatste stukje weg geen uitwijkmogelijkheden (passing places) heeft.

De vuurtoren kan beklommen worden en er is een  uitgebreid visitor centre bij. Ook is er een kleine tearoom met terras, waar ze lekkere koffie en koeken hebben.

Over de zelfde weg terug naar Salen. Deze omweg is in totaal ong. 75 km. extra.

Een ritje richting Oban

De A828 naar Oban biedt weer heel andere uitzichten en wel richting Mull. Het is een mooie weg, die via Appin naar Castle Stalker leidt, een ruïne van een heel klein kasteeltje op een eilandje. Vanuit het uitzichtpunt bij het Castle Stalker View Café hebt u prachtig uitzicht. Het café zelf heeft grote ramen, comfortabele stoelen en verrukkelijk warm appelgebak met vanille ijs. Een geweldige manier om bijv. op de laatste middag uw verblijf in dit gebied af te sluiten.

Een klein stukje verder is het Sea Life Sanctuary: een opvangcentrum voor kleine zeehondjes, maar er zijn ook otters, schildpadden, vissen. Het is dagelijks geopend en er is een restaurant bij.

Het stadje Oban is een gezellige havenplaats, waar de veerboten heen en weer varen en het gezellig druk is. Er is een distilleerderij, een prachtig bouwwerk boven de stad dat lijkt op het Capitool en er zijn genoeg winkels voor de shopaholics.

Andere activiteiten in de omgeving

 • Vanuit Onich kunt u gaan canyoning en fun yaking (in 2 persoons opblaasbare open kano varen).
 • Vanuit North Balachulish kunt u golfen en een tocht maken op een segway (begeleide tocht van 45 min.).
 • In Kinlochleven is een overdekte ijshal, waar u allerlei halsbrekende toeren uit kunt halen.
 • Vanuit Spean Bridge bent u in een paar minuten bij Nevis Range Mountain Experience, waar u met de lift omhoog en omlaag kunt, maar uw mountain bike kan ook mee, zodat u zelf naar beneden kunt rijden.

De terugreis naar Newcastle via Stirling of Doune Castle (van Monty Python en recent van Outlander)

Het einde van de vakantie komt in zicht, maar ook op de  terugreis is er nog wel wat tijd voor een bezoek aan Doune Castle of het stadje Stirling, vooral als u lekker vroeg vertrekt.

De veerboot vertrekt om 17.00 en de volgende morgen komt u tussen 9.00 en 10.00 weer aan in IJmuiden.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.