Algemene informatie

8 daagse reis Trossachs National Park en Stirling vanuit 4* B&B in Dollarbeg, hotel in Dunblane, 4* B&B in Stirling of vakantiepark bij Fintry

Prijs: vanaf €305.00 p.p.  in het vakantiepark bij Fintry,  vanaf €599.00 p.p. in de B&'s of het hotel in Dunblane op basis van 2 personen in het vroege voorjaar en late najaar. De prijs in het hoogseizoen is hoger omdat de overtocht en accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen
 • Overtocht met veerboot van DFDS seaways in 2 pers. binnen hut met bedden boven elkaar en met douche en toilet
 • Uw auto of motor gaat mee
 • Vertrek om 17.00 en aankomst de volgende morgen tussen 9.30 en 10.00
 • 5 nachten in kamer met eigen badkamer en heerlijk ontbijt of stacaravan
 • U kunt deze reis ook verlengen of combineren met een andere bestemming uit het aanbod

Extra opties

 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een Scottish Heritage Pass  (SHP)voor 7 dagen bijboeken. Die kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Daarmee kunt u alle bezienswaardigheden van The National Trust for Scotland en Historic Scotland gratis bezoeken. Klik op SHP voor meer informatie
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust for Scotland Discover Ticket bijboeken. Hij is er voor 3 dagen binnen 7 dagen, 7 dagen binnen 14 dagen en 14 dagen binnen 30 dagen. Klik op NTS Discover Ticket voor meer informatie
 • De TravellingWELL.nl Reisgids met voor iedere dag mooie routes, adressen/postcodes van alle bezienswaardigheden, beschrijving van wandelingen/fietstochten, tips voor bijzondere adresjes en een goede kaart wordt speciaal naar uw wensen samengesteld. Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis ebook Schotland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Klik op accommodatie  om de beschrijving van de accomodatie adressen te zien.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers in de B&B's.
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Reactie

"Eigenlijk wisten we niet goed  of we nu eigenlijk wel naar Schotland wilden. Het regent er toch altijd? We hadden deze ervaring echter niet willen missen en gaan zeker nog een keer maar dan veel langer" 

Harald, Carlijn, Peter en Johan

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

 

 

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

8 daagse reis Trossachs National Park en Stirling vanuit verschillende adressen

De 4* B&B in Dollarbeg ligt aan een heel rustig weggetje en de kippen lopen er vrolijk kakelend rond. Er zijn 4 mooie kamers en in de zitkamer voor gasten is het heerlijk ontspannen. Tanya, de vrl. helft van de eigenaars maakt 's morgens een heerlijk vegetarisch ontbijt met heel veel keus! Alex, de mnl. helft heeft een garage vol met Classic Cars, die hij zelf helemaal opknapt en onderhoudt en u kunt er een uitzoeken en huren en in zo'n 'juweeltje' rondrijden.

Zit u liever op een niet zo ontzettend groot en druk vakantiepark in een comfortabele stacaravan, dan is het park in Fintry een heerlijke plek. Voor kinderen zijn er ook speelmogelijkheden en een zwembad.

Liever een klein hotel, dan is het gezellige hotel in Dunblane ( Andy Murray komt hier vandaan)  tegenover de prachtige kathedraal, een aanrader.

U kunt ook in de stad Stirling verblijven, waar we met een mooie B&B werken in een statig herenhuis aan de rand van het centrum.

Klik op de kaart voor een aantal toeristische mogelijkheden.

Ook een dag in een prachtige Classic Car rijden?

Wilt u het reisje nog mooier maken, dan kunt u bij Alex de mnl. helft van de eigenaars van de B&B in Dollarbeg een Classic Car huren om als een vorst een dagje rond te rijden. En huurt u er niet één, ook dan wil hij zijn prachtige wagenpark waar hij heel trots op is, graag aan u laten zien.

De reis er naartoe

Aan het eind van de middag vertrekt u met de veerboot van DFDS vanuit IJmuiden. U hebt een 2 pers. binnenhut met bedden boven elkaar en eigen toilet en douche. Er zijn diverse restaurantjes om een maaltijd of snack te gebruiken en ook wat bars betreft is er veel keus. De volgende ochtend rijdt u tussen 9.00 en 10.00 in Newcastle van boord.

Voor de tocht naar Dollar hebt u verschillende mogelijkheden, die u meteen al een mooi landschap en prachtige bezienswaardigheden bieden.

Langs de kust omhoog en misschien een mooie stop op het Heilige Eiland Lindisfarne, daarna via Edinburgh en nog een leuke stop bij het Falkirk Wheel en door naar Dollar. U kunt echter ook de weg nemen die parallel ligt aan Hadrian's Wall met Brampton als geschikte koffiestop en dan omhoog via Carlisle (mooie stop) of het Tibetaanse klooster 20 km ten noordoosten van Lockerbie en omhoog naar Dollar.

Mooie rondrit en wandeling

Het kleine dorpje Lochearnhead ligt aan Loch Earn en heeft veel watersport activiteiten. Er kan een tochtje rond het meer gemaakt worden, maar de weg is wel heel smal.

U kunt er een prachtige wandeling maken en daarna maakt u de rondrit gewoon af.

Via de Glen Ogle Vallei, die door Koningin Victoria Schotland’s Kyber Pas genoemd wordt, komt u in het mooie dorpje Killin aan Loch Tay. De rivier Dochart stroomt over allerlei rotsblokken het dorpje binnen bij de Falls of Dochart.

Op Loch Tay wordt heel veel gevist op zalm en u rijdt er langs met uitzicht op de Highlands met de berg Ben Lawers en ook hier is een bezoekerscentrum maar nu over de natuur.

The Scottish Crannoch Centre in Aberfeldy is een 5* bezienswaardigheid. U gaat terug in de geschiedenis tot 500 v.Chr.

Bezoek aan The Famous Grouse Whisky Distillery of Deanston Distillery?

In de omgeving liggen diverse distilleerderijen, waarvan The Famous Grouse Whisky Distillery misschien wel de beroemdste is, maar ook een hele interessante is de Deanston Distillery in een enorme voormalige textielfabriek.

Een dag naar het hartje van Trossachs National Park

Eerst weer via Lochearnhead, maar nu langs de smallere weg aan de andere kant van het meer naar Balquhidder, een heel klein dorpje waar bij het kleine kerkje het graf is van rooie rakker Rob Roy, die streed tegen de rijken net als de meer bekende Robin Hood. Ook een mooi punt is Loch Katrine, waar u op het stoomschip SS Sir Walter Scott een boottocht op het meer kunt maken.
Vervolgens zuidelijk naar Aberfoyle, een toeristisch stadje waar adrenaline freaks naar Go Ape kunnen. In Aberfoyle kunt u ook meteen de B829 in rijden, die diep de Trossachs ingaat en eindigt bij Inversnaid Hotel aan Loch Lomond.Vanaf deze plek vertrekken rondvaartboten over het meer, maar u kunt hier ook een prachtige wandeling maken. Wilt u niet zo ver rijden, dan kunt u in Aberfoyle de A 81 kiezen en het schilderachtige eilandje met Inchmahome Priory bezoeken. Via Doune Castle, waar de film The Holy Grail van Monty Python is opgenomen terug naar Comrie.

Een dag naar Stirling

Stirling is een van de oudste steden van Schotland en wordt beschouwd als de schakel tussen the Highlands en the Lowlands
Het is een compacte stad van 100.00 inwoners en voetgangersvriendelijk.
In the Old Town voel je als het ware de geschiedenis: het kasteel en the Church of the Holy Rude, mooie huizen, stadsmuren, kerkhoven en geesten!
Ook voor shopaholics is er genoeg met de honderden winkels in Thistles Shopping Centre en de Victoriaanse Crawford Arcade en Bridge of Allan.

Naast de stad is er natuurlijk heel veel geschiedenis in Stirling Castle: één van de indrukwekkendste kastelen van Schotland en plaats van kroningen en bloederige moordpartijen.

Argyll's Lodging: Schotlands mooiste 17e eeuwse stadswoning. U ziet de rijkdom van de eigenaars af aan de schilderijen, plafondschilderingen, grote ledikanten en meubels. De rondleiding gebeurt door gidsen in speciale kledij.

Net buiten de stad Bannockburn Heritage Centre
In 1314 versloeg Robert the Bruce de Engelsen in de slag bij Bannockburn. Zijn standbeeld kijkt nu uit over het slagveld. Op het slagveld worden vaak veldslagen nagespeeld en in het informatiecentrum is een splinternieuwe volledig interactieve tentoonstelling.

The National Wallace Monument: een enorm groot standbeeld van Wallace: een van de helden van de Schotten. Hij kijkt uit over de plek waar de Schotten de Battle of Stirling tegen de Engelsen wonnen.

Lochleven Castle midden in het meer en Malleny Garden

Een bezoek aan Loch Leven Castle, waar Queen Mary gevangen zat is een mooie afsluiter op de terugtocht. U vaart er met een klein bootje naartoe. Vervolgens over de brug over de  Firth of Forth met prachtig uitzicht op de Treinbrug. Wilt u beide bruggen op uw gemak bekijken dan kunt u in South Queensferry parkeren aan het water. Ook het stadje is aardig met terrasjes aan het water. Wilt u nog een mooie tuin bezoeken dan is Malleny Garden net onder Edinburgh een goede optie. Dan wordt het hoog tijd om terug te rijden naar Newcastle waar u uiterlijk 16.00 in moet checken.

Ook voor deze dag hebt u allerlei opties want u zou ook naar  het iets noordelijker liggende Stanley Mills kunnen gaan: een voormalige katoenfabriek, waar u een heel mooi beeld krijgt hoe het leven van de arbeiders was.Dan een bezoek aan Branklyn Garden en vervolgens naar de Firth of Forth Bruggen.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd