Algemene informatie

4 of 6 daags reisje met Glasgow vanuit Loch Lomond National Park

Prijs:

Optie A: vanaf €450.00 p.p.in 2 pers.kamer met badkamer en toilet en uitgebreid Schots ontbijt en overtocht IJmuiden - Newcastle in het vroege voorjaar en late najaar.

Optie B: vanaf €405.00 p.p. in 2 pers.kamer met badkamer en toilet en uitgebreid Schots ontbijt en overtocht IJmuiden - Newcastle in het vroege voorjaar en late najaar.  

Optie C: vanaf €375.00 p.p. in flatje met 3 personen. en overtocht IJmuiden - Newcastle in het vroege voorjaar en late najaar.

Optie D: vanaf €405.00 p.p. in 2 pers.kamer met badkamer en toilet en uitgebreid Schots ontbijt en overtocht IJmuiden - Newcastle in het vroege voorjaar en late najaar.  

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen
 • overtocht IJmuiden - Newcastle v.v. of tegen meerprijs vlucht Schiphol naar Glasgow v.v. + evt. een huurauto 

 

 

Extra opties

 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een Scottish Heritage Pass  (SHP)voor 7 dagen bijboeken. Die kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Daarmee kunt u alle bezienswaardigheden van The National Trust for Scotland en Historic Scotland gratis bezoeken. Klik op SHP voor meer informatie
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust for Scotland Discover Ticket bijboeken. Hij is er voor 3 dagen binnen 7 dagen, 7 dagen binnen 14 dagen en 14 dagen binnen 30 dagen. Klik op NTS Discover Ticket voor meer informatie
 • De TravellingWELL.nl Reisgids met voor iedere dag mooie routes, adressen/postcodes van alle bezienswaardigheden, beschrijving van wandelingen/fietstochten, tips voor bijzondere adresjes en een goede kaart wordt speciaal naar uw wensen samengesteld. Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis ebook Schotland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Klik op accommodatie om de beschrijving van de B&B's in Helensburgh en Arrochar en flat te zien.

Klik op acccommodatie Glasgow en omgeving om de B&B in Glasgow te zien.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Overtocht met auto of motor of vlucht met huurauto
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers in de B&B's
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken


Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

4 of 6 daags reisje Glasgow en misschien ook een dagje Loch Lomond National Park?

Een tripje Glasgow in combinatie met Loch Lomond National Park: een 'feestelijke' combinatie.

Glasgow is een hele levendige studentenstad, die het echt verdient om door velen ontdekt te worden. 

Het is er natuurlijk wel heel druk en hectisch en daarom bieden we dit reisje aan met: 

Optie A: een prachtige 4*B&B in het centrum van Glasgow voor de echte Citytrip fanaten

Optie B: een 4* B&B in het stadje Helensburgh

Optie C: de eigenaars van de B&B in Helensburgh hebben ook een flatje voor 3 personen, zodat u zelf voor de maaltijden kunt zorgen

Optie D: een 4* B&B in het dorpje Arrochar vlak bij Loch Lomond.

 

U kunt dus zelf bepalen welke optie u het meeste aanspreekt.

Vliegen naar Glasgow

U vliegt  vanaf Schiphol en komt een half uur later (Engelse tijd) aan.  Als u in Glasgow verblijft en alleen de stad wilt doen, dan kunt u gewoon met de bus naar het centrum.   Wilt u ook zelf op pad kunnen in een auto, dan is het het handigst dat we ook een huurauto voor u regelen, zodat u van niemand afhankelijk bent en meteen op pad kunt. De 4* B&B in Glasgow heeft een privé parkeerplaats.

Of misschien steekt u liever over van IJmuiden naar Newcastle en neemt u uw eigen auto mee? De reis wordt dan een 6 daags reisje, omdat u 2 x met de nachtboot gaat.

Suggesties voor Glasgow

U zou een bezoek kunnen brengen aan het Mackintosh House, waar het genie Charles Rennie Mackintosh met zijn vrouw woonde of het Kelvingrove Art Museum waar de grootste collectie van Mackintosh te vinden is: glas, papier, textiel, borduurwerk, sieraden, metaal, zilver, emaille en meubelstukken.

Misschien wilt u helemaal niet naar Mackintosh en maakt u het liefst een wandeling door de stad, waarbij u op allerlei mooie plekken komt. Hebt u na deze wandeling nog tijd dan is The Lighthouse met de schitterende trap en uitzicht vanaf het dak over de stad een echte aanrader. Het gebouw waar vroeger de Glasgow Herald gemaakt werd is nu een centrum voor ontwerp en architectuur. Er zijn originele voorwerpen, interactieve schermen en architectonische modellen.

Kunnen uw benen/voeten niet nog meer activiteiten aan? Er zijn ontzettend veel leuke gelegenheden om iets te drinken of te eten.

Voor koorliefhebbers is er iedere middag om 16.00 een gezongen mis in St. Mungo's Cathedral. Gratis toegang.

Een dagtocht door het Loch Lomond gebied.

Vanuit Helensburgh en vooral vanuit Arrochar zit je zo bij Loch Lomond, waar regelmatig een parkeerplaats is om van het uitzicht te genieten. Het dorpje Luss is klein, met lieve huisjes, een mooi bezoekerscentrum en de Riverwalk, die aangegeven staat met bordjes is niet vermoeiend en aardig om te doen. Je komt dan ook in een bijzonder parkje, dat als gedenkplaats voor overledenen dient. Indrukwekkend.

Verder naar het noorden en dan een kijkje nemen in het dorpje Killin, waar een hele brede waterval dwars door heen loopt. Ook het eilandje van de lokale clan is te bezoeken. Je haalt de sleutel bij de VVV.

De tocht gaat verder naar het kleine kerkje met kerkhof midden in de natuur omringd door hoge heuvels waar (rode) Rob Roy begraven ligt. Hij was een soort Schotse Robin Hood.

Dwars door het Trossachs National Park rijdt u weer terug.

Hebt u echter meer zin in een bezoek aan het prachtig gerestaureerde Stirling Castle, dan is dat ook een aanrader.

Er is ontzettend veel te zien en te doen. Ook het kerkhof aan de voet van het kasteel is mooi.

Een wandeling door Glasgow

Op uw laatste dag zou u nog een keertje naar Glasgow kunnen gaan om de laatste inkopen te doen.

In één van de andere wijken ligt de oude St. Mungo's Cathedral , die een bezoek meer dan waard is en daarna zou u een stukje kunnen 'klimmen'  om een kijkje te nemen op de enorme en imposante Necropolis met als bonus mooi uitzicht op de stad.

Via het deftige George Square en George Street misschien naar de deftige Mackintosh Art Club, waar u helemaal even tot rust kunt  komen in het restaurant.

Maar ook een wandeling naar de andere kant van het centrum langs de Clyde en bijv. kriskras door de oude smalle straatjes is een echte aanrader. Is het een beetje fris? Ga naar de voormalige overdekte fruitmarkt en kom weer lekker bij.

Een dagtocht in het 16 pers. busje met chauffeur/reisleider van Rabbie's

Hebt u geen auto tot uw beschikking, maar wilt u wel graag een tocht maken door het prachtige landschap ten noorden van Glasgow, dan kunnen we een dagtocht voor u boeken bij Rabbie's, dat door heel Schotland 1 en meerdaagse rondtochten organiseert op vaste dagen. Ze worden nooit geannuleerd, dus al zou u de enige zijn die geboekt heeft, dan vertrekt de chauffeur gewoon op de afgesproken tijd. Al een flink aantal van onze klanten heeft met Rabbie's gereisd, en ze waren allemaal meer dan tevreden over de chauffeur/reisleider.

Als u op Rabbie's klikt, komt u op de pagina met  4 dagtochten en 2 tochtjes van een halve dag vanuit Glasgow.

Stadswandeling langs de Clyde en oud deel stad

Klik hier voor de beschrijving en plattegrond van Glasgow.

De TravellingWELL.nl Reisgids

De TravellingWELL.nl Reisgids bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.