Algemene informatie

10 daagse reis naar The bonnie bonnie banks of Loch Lomond

Prijs: vanaf €575.00 p.p. in flat of €735.00 p.p. in B&B in het vroege voorjaar en late najaar op basis van 2 pers. kamer en eigen auto en overtocht per veerboot. De prijs is in het hoogseizoen hoger, omdat de overtocht en accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen
 • Overtocht met veerboot van DFDS seaways in 2 pers. standaard binnen hut met  bedden boven elkaar en met douche en toilet
 • Uw auto of motor gaat mee
 • Vertrek om 17.00 en aankomst de volgende morgen tussen 9.30 en 10.00
 • 7 nachten in 2 persoons kamer met badkamer en toilet in 4**** B&B in Helensburgh of 4****B&B in Arrochar of in flatje in Helensburgh
 • Uitgebreid Schots ontbijt in de B&B's
 • Gratis wifi  op uw kamer/in de flat

Extra opties

 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een Scottish Heritage Pass  (SHP)voor 7 dagen bijboeken. Die kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Daarmee kunt u alle bezienswaardigheden van The National Trust for Scotland en Historic Scotland gratis bezoeken. Klik op SHP voor meer informatie
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust for Scotland Discover Ticket bijboeken. Hij is er voor 3 dagen binnen 7 dagen, 7 dagen binnen 14 dagen en 14 dagen binnen 30 dagen. Klik op NTS Discover Ticket voor meer informatie
 • De TravellingWELL.nl Reisgids ( de beschrijving staat in de rechter kolom). Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis ebook Schotland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Klik op accommodatie Loch Lomond om de uitgebreide beschrijving van de B&B's en vakantiewoning te zien.

Klik op  Love Loch Lomond Arts & History om een prachtige video te zien over dit gebied.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers in de B&B
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken


Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Ook nog een prachtige fietstocht maken langs Loch Lomond?

Van Tarbet naar Balloch of andersom over een schitterende weg met maar een paar kleine stukjes met ander verkeer langs Loch Lomond. U kunt er met de trein naartoe, de fiets mag mee en u stapt op uw fiets. Een ontspannende dag in eigen tempo met prachtig uitzicht op het meer en door lieflijke dorpjes.

Klik op fietstocht om de beschrijving en het kaartje te zien.

Reactie

"We hebben deze reis gemaakt en verbleven in de B&B vlak bij Loch Lomond en in de B&B op een klein uurtje van Glasgow. Fantastisch, want zo konden we en de natuur in en naar de stad en na de heerlijke ontbijten konden we er uren tegen"

Titia en Johan 

Wilt u deze reis helemaal onvergetelijk maken? Boek dan een vlucht in een Cessna Waterplane. Een 10 pers. vliegtuigje dat u in 30 minuten ong. 100 km. van het prachtige Loch Lomond National Park laat zien.  Klik hier om het 14 min. lange filmpje te zien en maak een virtuele vlucht! Lees verder wat de mogelijkheden zijn.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

10 daagse reis naar The bonnie bonnie banks of Loch Lomond

Deze 10 daagse reis naar The bonnie bonnie banks of Loch Lomond begint 's morgens na aankomst in Newcastle tussen 9.00 en 10.00 meteen met een mooie route langs Hadrian's Wall naar Carlisle.

Daarna naar het noorden via Gretna Green (een stop om de smidse te zien en uw eerste doedelzakspeler?) naar een Tibetaans klooster in de omgeving van Lockerby.

In de loop van de middag rijdt u naar uw 4**** B&B in Helensburgh of 4**** B&B in Arrochar waar u hartelijk ontvangen zult worden. 

Klik op de kaart om een aantal van de genoemde plekken te zien.

Een dagtocht om Loch Lomond

Eerst langs Loch Lomond en een koffiestop vlakbij de watercentrale met schitterend uitzicht op het meer en dan naar Lochearnhead, waar u een prachtige wandeling van ong. 3-4 uur zou kunnen maken. In Balquhidder staat een klein kerkje waar de 'schurk' Rob Roy met zijn gezin is begraven. Bij Loch Katrine kunt u een (elektrische) fiets huren en een prachtige tocht maken en met de stoomboot terug. Verder is Inchmahome Priory op een eilandje in het Lake of Menteith  een romantisch alternatief.

Een dagtocht naar Geilston Garden, Dunbarton Castle en Denny Ship Model Experiment

Eerst naar de naburige Geilston Garden (klik hier om de tuin te zien), een tuin die 200 jaar geleden aangelegd werd. Het is een hele stille tuin, waar u heerlijk tot rust kunt komen. Er is een grote ommuurde tuin met een Sequoia van 30 meter hoog. Er is een kruiden/groente tuin en een parkdeel. U kunt lekker langs het stroompje lopen.
Houdt u niet van tuinen, maar wel van techniek dan is de Denny Ship Model Experiment Tank (klik hier voor informatie): een buitenkansje.

Vervolg dagtocht met Dumbarton Castle en Alexandria Motor Heritage Museum

Dumbarton Castle (klik hier voor informatie) was het centrum van het oude Strathclyde vanaf de 5e tot de 11 e eeuw. Het ligt boven op een vulkanische rots en er is prachtig uitzicht op the Firth of Clyde. Er is een geologische wandeling uitgezet.

Terug over Alexandria, dat vroeger een belangrijke stad was voor de katoenindustrie en later voor de auto industrie. U vindt er nu het Motoring Heritage Museum in een prachtig Victoriaans gebouw. Er zijn allerlei auto's tentoongesteld, maar er is ook een groot winkelcentrum bij. Toegang is gratis.

Een rustige dag?

Hebt u ook eens gewoon zin om lekker rustig aan te doen? Geniet dan eerst op uw gemak van het lekkere ontbijt en installeer u daarna met een lekker boek in de serre of als het mooi weer is in de tuin. Het kan bijna niet ontspannender! Vogels vliegen af en aan en u zit heerlijk tussen de bloeiende planten. Vanuit Balmillig kunt u ook een rondje gaan golfen. Gasten van Balmillig krijgen korting. Klik hier voor de golfbaan. Zit u in de B&B in Arrochar, dan is een bezoekje aan het dorpje Luss bij het prachtige Loch Lomond een heerlijk uitje!

Een dag naar Glasgow om u onder te dompelen in Rennie Mackintosh

Voor Glasgow zit er een stadswandeling in de TravellingWELL.nl Reisgids waarmee u langs mooie plekken komt en een behoorlijk deel van de stad zult zien.
U zou naar The Willow Tearoom van Mackintosh kunnen gaan voor de lunch of een Cream Tea. Klik hier om te zien waar u met een Mackintosh Ticket allemaal gratis naar toe kunt en is lopen te ver dan pakt u de stadsbus, want dat kan ook met de pas. Klik hier voor een rondwandeling gericht op architectuur en Mackintosh.

Een boottochtje over Loch Lomond evt. in combinatie met een prachtige wandeling van 11 km.

Er zijn diverse plaatsen langs Loch Lomond, waar u een boottochtje kunt maken. Tarbet biedt de meeste keus: van rondvaarten, tot gecombineerde overtochten met daar tussen in een wandeling. Een hele mooie optie is de West Highland Rambler 1. U vaart naar Rowardennan in 45 minuten en loopt dan langs het meer naar het noorden (11 km.). Vanaf Inversnaid vaart u weer terug naar Tarbert in 30 minuten terwijl u geniet van het gratis glaasje fris, wijn of bier. De kosten van deze tocht zijn £15.00 p.p. Klik hier om te zien welke overtochten er allemaal zijn.

Een dagtocht naar Stirling en omgeving

Stirling is een mooie stad met veel interessante bezienswaardigheden. Stirling Castle en Argyll’s Lodging liggen vlak bij elkaar. Bannockburn Heritage Centre, een paar kilometer buiten Stirling, is in juni 2014 heropend na een grote renovatie. Hebt u nog tijd over dan is een bezoek aan Doune Castle ook een belevenis. Het is een kasteel uit de 14e eeuw, maar bij het grote publiek bekend geworden door Monty Python's film The Holy Grail.

Met de trein naar Balloch

U kunt ieder half uur naar Balloch met 1 overstap. De wandeling maakt deel uit van de Three Lochs Way, is 14.5 km. lang en leidt u via een mooie route terug naar Helensburgh.

De wandeling eindigt bij Hill House, ontworpen door Rennie Mackintosh en het is te bezichtigen. Klik hier voor informatie over de wandeling.

Voor u gaat wandelen zou u ook naar het volledig vernieuwde Birds of Prey Centre in Balloch kunnen gaan. Klik op foto's van Dougie Baird, die gemaakt zijn bij de heropening in november 2013 of naar het mooie aquarium.

De terugreis naar Newcastle

Als u op tijd vertrekt uit uw B&B kunt u ook op de terugreis nog een mooie tocht maken met bezoeken aan Melrose Abbey, waar het hart van Robert the Bruce begraven ligt, maar ook een varken, dat op een doedelzak speelt. In het zelfde dorpje zijn ook de kleine Harmony Garden en Priorwood Garden & Dried Flower shop.

Een half uurtje verder op is de ruïne van de enorme Jedburgh Abbey ook zeer de moeite waard.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.