Algemene informatie

Rondreis 19 dagen Highlands & Islands van Schotland 

Prijs: vanaf €1799.00 p.p. in het vroege voorjaar en late najaar op basis van B&B's en vakantiewoning in Ullapool en overtocht per veerboot met eigen auto.

Prijs: vanaf  €1999.00 p.p. met 4* B&B in Ullapool i.p.v. de vakantiewoning.

De prijs is in het hoogseizoen hoger, omdat de overtocht en accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen voor 2019 zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen en verlengd of verkort worden
 • Overtocht met DFDS veerboot IJmuiden- Newcastle v.v. voor 2 personen in binnen hut met bedden boven elkaar en met douche toilet
 • Uw auto of motor gaat mee
 • 3 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet in 4**** B&B in Inverness
 • 7 nachten in 4 pers. vakantiewoning of  in 4**** B&B in Ullapool in 2 pers. kamer met badkamer en toilet
 • 3 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet in 3***B&B  op Lewis
 • 2 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet in 4****B&B op Uist
 • 1 nacht in 2 pers. kamer met badkamer en toilet in 3***B&B in Onich
 • Uitgebreid Schots ontbijt in de B&B's.
 • 3 overtochten naar Stornoway op Lewis, naar Berneray op Uist, naar Uig op Isle of Skye met veerboten voor auto en 2 personen

Extra opties

 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een Scottish Heritage Pass  (SHP)voor 7 dagen bijboeken. Die kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Daarmee kunt u alle bezienswaardigheden van The National Trust for Scotland en Historic Scotland gratis bezoeken. Klik op SHP voor meer informatie
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust for Scotland Discover Ticket bijboeken. Hij is er voor 3 dagen binnen 7 dagen, 7 dagen binnen 14 dagen en 14 dagen binnen 30 dagen. Klik op NTS Discover Ticket voor meer informatie
 • De TravellingWELL.nl Reisgids met voor iedere dag mooie routes, adressen/postcodes van alle bezienswaardigheden, beschrijving van wandelingen/fietstochten, tips voor bijzondere adresjes en een goede kaart wordt speciaal naar uw wensen samengesteld. Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis ebook Schotland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Klik op accommodatie Highlands en op accommodatie Outer Hebrides om de beschrijving van de B&B's en vakantiewoning te zien.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers in de B&B's
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Reactie

"Tina, je schreef bij de inleiding dat dit gebied verslavend is en ik begrijp nu precies wat je bedoelt. Het is er prachtig bij mooi weer, maar ook tijdens buien of als het mistig is, is het er schitterend. We hebben alle seizoenen geloof ik meegemaakt en willen volgend jaar weer terug

Anja en Marian

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

Rondreis 19 dagen Highlands & Islands van Schotland

Tijdens deze rondreis Highlands & Islands van Schotland verblijft u de eerste helft in Inverness, de hoofdstad van de Highlands en  in het schilderachtige Ullapool. De prachtige kust met hier en daar een ruïne van een kasteel, de vissersplaatsjes, veel sportieve mogelijkheden en de fabuleuze uitzichten maken dit gebied  zeer de moeite waard. 

Dit is echter nog niet alles. Ten noorden van Ullapool ligt een uniek Geopark! In de bezoekerscentra wordt  op een zeer aanschouwelijke manier het ontstaan van dit gebied  uitgelegd en daarna kunt u alle theorie die u daar gezien en gehoord hebt aan den lijve ondervinden: de prachtige kleuren van het gesteente, de breuklijnen, de zeer verschillende vormen, de lagen die over elkaar heen geschoven zijn.

Het tweede deel van deze rondreis Schotland bestaat uit de eilanden Lewis, Harris en de Uists: weer een hele andere belevenis. Alles staat hier in het teken van de zee. U gaat er per veerboot naartoe en er weer vanaf en op de eilanden is het water altijd zichtbaar aanwezig. Zeevogels, vissen, zeehonden, walvissen, dolfijnen, ze zijn er allemaal. Als de vissersboten met hun vangst terugkomen duikt een aantal altijd op om een graantje mee te pikken en tijdens allerlei boottochtjes kunt u er nog veel meer van dichtbij zien.

Verder zijn er prachtige tochtjes per auto te maken, eindeloos veel wandelingen en de eeuwenoude bezienswaardigheden zullen nog heel lang na terugkomst haarfijn op uw netvlies staan.

Het verblijf is bij particulieren, die trots zijn op het gebied waar ze wonen. Zij weten de beste lokale eet adresjes, pubs en bedrijven die trips verzorgen en zullen u dat graag vertellen. Samen met alle informatie in de TravellingWELL.nl reisgids, die u als extra optie kunt boeken, zult u 100% kunnen genieten van deze bijzondere rondreis Schotland.

Klik op de kaart om te zien waar u allemaal komt.

De overtocht en de eerste dag aan de overkant

U vaart met de DFDS veerboot aan het eind van de middag vanaf IJmuiden naar Newcastle waar u de volgende morgen om ong. 10.00 aan wal gaat.

De reis vanaf Newcastle brengt u al meteen in de Schotse stemming. Een vriendelijk landschap dat langzamerhand richting Inverness wat ruiger wordt. Er zijn voldoende bezienswaardigheden onderweg, zodat het meteen vanaf het begin echt vakantie is!

In de 4****B&B in Inverness zult u zich echt welkom voelen, want de eigenaresse is altijd erg enthousiast over de 'lieve' gasten die ze in de afgelopen tijd via TravellingWELL.nl in haar B&B heeft gehad.

De dagen in Ullapool

U hebt voor deze reis de keus uit 2 verschillende accommodatie adressen: een 4 pers. vakantiewoning en een 4* B&B.

In het levendige dorpje Ullapool is altijd wat te doen. De veerboot van en naar Lewis is er iedere dag, pleziervaartuigen en vissersboten varen uit en lopen weer binnen, er zijn leuke galeries en winkeltjes en aan pubs en restaurants is er ook geen gebrek.

Wat kunt u hier allemaal zien en doen?

In de TravellingWELL.nl reisgids, die u als extra optie bij uw boeking kunt aanvragen staan meer dan genoeg suggesties voor dagtrips.

Hieronder een aantal voorbeelden voor het verblijf in Ullapool:

 • Bezoeken aan de 2 bezoekerscentra in het Geopark
 • Rondritten  en wandelingen in het Geopark
 • The Bone Caves, drie grotten waar grote vondsten gedaan zijn
 • Bezoeken aan vissersplaatsjes aan de kust, ruïnes, kleine musea
 • Helemaal in het noorden Durness met er vlakbij Balnakeish: een nederzetting van kunstenaars
 • Smoo Cave: 3 grotten aan zee, die te bezoeken zijn. De eerste twee gewoon te voet en gratis, de derde met een bootje
 • Boottochtjes, (zee)vissen
 • Een prachtige tocht naar de subtropische tuin Inverewe gardens, die het hele jaar door prachtig in bloei staat en uitzicht over de Atlantische Oceaan heeft

Lewis en Harris

In de ochtend vaart u over naar Stornoway op Lewis en onderweg naar uw B&B kunt u volop genieten van het weer geheel andere landschap. De zee is overal heel dichtbij, wat het eiland gevoel nog sterker maakt Hier spreken ook heel veel bewoners nog Gaelic naast het Engels met een Schots accent.

U verblijft in een 3***B&B in het noorden van Lewis.

Ook voor deze dagen krijgt u weer een ruim aantal suggesties.

Tochtjes naar de interessante bezienswaardigheden in Lewis als de Callanish Standing Stones, de traditionele Black Houses, Dun Carloway Broch en de meest noordelijke punt Butt of Lewis met indrukwekkend steile afgronden.

Verkenning van het weer totaal verschillende landschap van Harris met het vissersdorpje Tarbert, de zandstranden, galerieën op mooie plekken, waar ze vaak maaltijden en drankjes verzorgen, het bijzondere kerkje in Rodel en een mooie tentoonstelling/winkel in Leverburgh.

The Uists

Berneray, North en South Uist worden ook wel het paradijs voor vogelaars genoemd. De rust en ruimte scheppen een ideale omgeving voor allerlei vogelsoorten, die hier naar toe trekken om er te nestelen en te broeden. Het is veel vlakker dan bijv. Harris en Lewis en bestaat voor een groot deel uit machair, vruchtbare grond waar in het voorjaar en de zomer duizenden bloemen bloeien. Er lopen ook wilde paarden. De afstanden zijn klein, dus u zult alle mooie plekken op de eilanden zeker kunnen verkennen.Voor één van de wandelingen op Noord Uist klik hier. Bent u een golfenthousiast dan is Askernish Golfcourse op Zuid Uist een aanrader. Hij lag er desolaat bij maar is weer helemaal teruggebracht in de oude glorie. Fantastische ligging in de duinen. Uw 4**** B&B is zeer comfortabel.

Voor een korte wandeling naar een zeehonden kolonie op Zuid Uist klik hier.

De derde en laatste overtocht en schitterende tocht naar Onich

Het Island hopping is afgelopen als u na de laatste overtocht in het noorden van Isle of Skye aankomt. U rijdt via de grillig gevormde Quiraings en the Old Man of Storr naar het zuiden, over de grote brug naar het vaste land. Dan over één van de mooiste wegen van Schotland langs de Five Sisters en Loch Ness naar het kleine dorpje Onich net onder Fort William, waar u door Dale, de eigenaar van de B&B hartelijk ontvangen zult worden.

De mooie rit terug en met de DFDS veerboot naar IJmuiden

Vanaf Onich rijdt u door de wonderschone Glen Glencoe en door het Lomond/Trossachs National Park terug naar Newcastle. De veerboot vertrekt weer aan het eind van de middag.

De volgende ochtend rijdt u met uw hoofd vol met prachtige herinneringen terug naar uw woonplaats.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.