Algemene informatie

Rondreis 18 dagen Island Hoppen in Schotland

Prijs: vanaf €1905.00 p.p. in het vroege voorjaar en late najaar op basis van 2 pers. kamers en alle overtochten per veerboot met eigen auto. De prijs is in het hoogseizoen hoger, omdat de overtochten en accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen voor 2019 zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen en u kunt het aantal nachten ook aan uw eigen wensen aanpassen of een bestemming weglaten
 • Overtocht met DFDS veerboot IJmuiden- Newcastle v.v. voor 2 personen in binnen hut met bedden boven elkaar en met douche toilet
 • Uw auto of motor gaat mee
 • Overnachtingen in kleinschalige *** of ****Bed & Breakfast adressen of Guest Houses
 • 2 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet in Banavie of Onich
 • 2 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet op Mull of evt. Iona
 • 3 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet op  Isle of Skye
 • 2 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet op Uist
 • 2 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet op Lewis
 • 2 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet in Inverness
 • 2 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en toilet in Arrochar of Helensburgh in het Loch Lomond gebied
 • 8 overtochten met veerboten voor auto en 2 personen
 • Uitgebreid Schots ontbijt in de B&B's

Extra opties

 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een Scottish Heritage Pass  (SHP)voor 7 dagen bijboeken. Die kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Daarmee kunt u alle bezienswaardigheden van The National Trust for Scotland en Historic Scotland gratis bezoeken. Klik op SHP voor meer informatie
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust for Scotland Discover Ticket bijboeken. Hij is er voor 3 dagen binnen 7 dagen, 7 dagen binnen 14 dagen en 14 dagen binnen 30 dagen. Klik op NTS Discover Ticket voor meer informatie
 • De TravellingWELL.nl Reisgids ( de beschrijving staat in de rechter kolom). Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis ebook Schotland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers in de B&B's
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Reactie

"Deze reis stond al jaren op ons lijstje, maar we zagen er tegen op om het allemaal zelf te regelen: alle ferries, onderdak, mooie routes en wandelingen. Toen we deze reis boekten, bleek dat alles voor ons geregeld werd en dat we een heel boekwerk kregen met prachtige routes, een hele goede kaart, alle overtochten waren geboekt en we verbleven in kleine B&B's met super aardige eigenaars. Op deze manier willen we wel vaker op reis!!" 

Petra en Jan

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

Rondreis 18 dagen Island Hoppen in Schotland

18 daagse rondreis Island Hoppen in Schotland: een 'hemelse' ervaring voor natuurliefhebbers! Op deze tocht brengt u steeds een paar dagen door op één van de eilanden. Ieder eiland heeft zeer karakteristieke bezienswaardigheden, landschappelijke pracht en charme. De overeenkomst tussen de eilanden is dat ze net weer anders zijn dan het vaste land van Schotland. Nog meer natuurgeweld, overal is de zee, verschillende soorten bergen, prachtige planten, zeehonden, dolfijnen en roofvogels en dat alles overgoten met een sausje van de lange geschiedenis. 

Verschillende manieren om deze reis te maken

 • U kunt met de veerboot van DFDS van IJmuiden naar Newcastle varen en vanaf de oostkust met uw eigen auto naar de westkust rijden
 • U kunt ook vliegen naar Edinburgh,  Glasgow of Inverness, waar een huurauto voor u klaar staat

Bij de beschrijving van deze reis is uitgegaan van de eerste optie. De reis kan echter  helemaal aan uw wensen aangepast worden wat vervoer, verblijf en lengte betreft.

Klik op de kaart om te zien waar u allemaal komt.

Na aankomst in Newcastle meteen een prachtige tocht naar Onich, Fort William of Banavie

Meteen op de eerste dag maakt u al kennis met totaal verschillende delen van Schotland. Het eerste deel gaat door een lieflijk glooiend gebied, dan langs Edinburgh over de nieuwe brug over de Firth of Forth en dan via een steeds woester wordend landschap naar de kleine B&B in Onich aan Loch Linnhe of de kleine B&B in Fort William of de iets grotere B&B in Banavie met uitzicht op de hoogste berg van Schotland: Ben Nevis.

Dit is een flinke tocht, dus is het misschien lekker om de volgende dag op uw gemakje kennis te maken met de Highlands van Schotland, waar u midden in zit.

Schitterend Mull

De volgende ochtend vaart u van Oban naar Craignure op Mull. Het landschap is schitterend. Overal zijn inhammen en zeearmen te zien. Schapen lopen hier vrij rond. De wegen zijn smal. Het is het op twee na grootste eiland van de Hebriden. In het midden van het eiland zijn de bergtoppen tot 900 meter hoog. Er zijn hier veel bijzondere vogels te zien zoals de gouden adelaar, de zee adelaar. Ook walvissen en dolfijnen zijn langs de kust te spotten.

Iona en Staffa

U kunt op één van de dagen een boottochtje naar Staffa maken, waar u ong. 1 uur verblijft en op uw gemak Fingal's Cave, die zo prachtig op muziek is gezet door Mendelssohn met eigen ogen te zien. De volgende dag vaart u over naar Iona (10 minuten, alleen voetveer) op een tijd die u zelf kiest, want het veerbootje vaart zeer regelmatig. De prachtige overblijfselen van het klooster van de Heilige Colomba zijn te bezichtigen. Naast genieten van de prachtige natuur en het bijzondere licht vanaf een terrasje kunt u ook een mooie wandeling op Iona maken.

Mull, vaste land en Skye

U rijdt deels over een ander stuk helemaal langs de kust naar Tobermory. Hier kunt u in de Tearoom bij Glengorm Castle genieten van het uitzicht voor u overvaart naar Kilchoan. Over een smalle, prachtige weg naar Mallaig via een korte omweg  langs  witte zandstranden. Vanuit Mallaig vaart u aan het eind van de middag over naar de zuidpunt van Skye. U verblijft 3 nachten in een B&B  naar keuze.

Rondtochten en/of wandelen op Skye

De noordwest kant van Skye is wonderbaarlijk mooi en tijdens een rondrit kunt u hier volop genieten van de bergen in allerlei verschillende vormen en kleuren, een bezoek brengen aan Dunvegan Castle, een zeehonden kolonie bezoeken of prachtige creaties van handwerkslieden bewonderen. Het centrale deel van Skye ten westen van Portree leent zich heel goed voor een dagwandeling en misschien wilt u ook nog wel over de grote brug naar het vaste land om de beroemde ruïne van Eilean Donan Castle te bezoeken.

Het noorden van Skye en Uist

Na een prachtige tocht langs de kust met The Old Man of Storr, een vreemd gevormde rots, een waterval, fossielen en misschien een  stukje naar het hart van de Quiraing, een gebergte met hele aparte toppen en kammen, komt u aan in Uig, waar u aan het eind van de middag oversteekt naar Lochmaddy op Uist.

Uist: het paradijs voor vogelliefhebbers en wandelaars

Zuid en Noord Uist zijn in een dag gemakkelijk te berijden, waarbij u dan ook nog genoeg tijd over hebt om te wandelen, vogels te spotten en ergens neer te strijken voor een lekkere lunch. Vanuit uw B&,B waar u 2 nachten verblijft, heeft u prachtig uitzicht op de zee en de omringende eilanden.

Van North Uist naar Harris

Een vrij korte overtocht naar het schitterende Harris. U kunt hier kiezen uit een verblijf van 1 nacht in een B&B op Harris niet ver van het haventje waar u aankomt en verblijf van 1 nacht in een B&B op Lewis, maar u kunt natuurlijk ook 2 nachten in de zelfde B&B blijven.

De rondrit op Lewis langs de Standing Stones van Callanish, het Arnol Blackhouse Museum en de stille noordpunt is zeker een hoogtepunt.

Van Lewis naar Ullapool en via een ruig gebied naar Inverness

's Ochtends heeft u nog tijd om lekker rond te kijken in Stornoway voor u naar Ullapool, het dorpje met de witte huisjes vaart. Tijdens deze tocht is er veel kans dat u dolfijnen ziet. U maakt een schitterende tocht door een ruig landschap  met stops bij een diepe kloof en een subtropische tuin. U overnacht 2 nachten in Inverness, maar Ullapool is ook een mogelijkheid.

Een dagje Culloden Moor, Fort George, Dalla Dhu distilleerderij

Een heerlijk dagje met prachtige bezienswaardigheden. Eerst het bezoekerscentrum in Culloden, waar de laatste slag tussen de Schotten en de Engels zeer levendig wordt getoond. Het imponerende Fort George is nog steeds in gebruik en in de Dallas Dhu distilleerderij van de National Trust for Scotland leert u alles over whisky.

Fort Augustus met de vele sluisjes, Loch Ness met Urquhart Castle en Stirling

Via de mooie weg langs Loch Ness heeft u alle tijd om Nessie op te sporen. Fort Augustus heeft vele sluisjes achter elkaar en het mooie Urquhart Castle ligt op een punt boven Loch Ness. Het klapstuk van deze dag is de route door het Glencoe dal en de weg door het Loch Lomond National Park. Uw twee laatste nachten brengt u door in Arrochar vlak bij Loch Lomond of in Helensburgh, ietsjes verder op.

Boottocht op Loch Lomond en een mooie parkachtige tuin

Op Loch Lomond zijn op allerlei plekken mogelijkheden om schitterende boottochtjes te maken. De keus is groot: rondvaarten, een tocht naar de overkant, wandelen en weer terug, een tocht naar de overkant, wandelen en vanaf een ander punt weer terug. 's Morgens vroeg of juist aan het einde van de dag.

Er zijn ook verschillende mooie tuinen: vol kleur en bloeiende planten of juist een parkachtige wildere tuin.

Terug naar Newcastle voor de oversteek naar Nederland

Omdat u pas aan het eind van de middag vaart kunt u nog lekker rustig in Stirling rondkijken en dan op uw gemak naar Newcastle rijden. U verblijft weer in een 2 persoons hut met bedden boven elkaar en douche en toilet

De volgende ochtend rijdt u de boot af en is deze fascinerende reis afgelopen.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.