Algemene informatie

8 dagen het eiland Arran met het openbaar vervoer

Prijs:  vanaf €669.00  p.p. op basis van 2 personen met verblijf in SYHA hostels in 2 pers. kamer met eigen badkamer.

Prijs: vanaf €879.00  p.p. op basis van 2 personen met verblijf in het hotel in 2 pers. kamer met eigen badkamer en uitgebreid Schots ontbijt.

Prijs: vanaf €790.00   p.p. op basis van 2 personen met verblijf in de vakantiewoning bij Lamlash.

Deze vanaf prijzen zijn gebaseerd op het vroege voorseizoen en late naseizoen. In het hoogseizoen zijn de vluchten en de accommodatie duurder.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

Inclusief: 

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen met het hotel en vakantiewoning, maar alleen van za - za met de vakantiewoning in juli en augustus
 • Vlucht van Schiphol naar Glasgow v.v. met handbagage
 • 7 overnachtingen in hotel of B&B  in 2 pers. kamer met eigen badkamer en een Schots ontbijt of 7 overnachtingen in vakantiewoning
 • De TravellingWELL.nl Reisgids van 8 x €20.00, dus €160.00 is al verwerkt in de prijs

 

Exclusief:

 • De trein- bus en veerboot kaartjes, want die koopt u gewoon zelf onderweg

 

Extra opties: 

 • Gereserveerde stoelen + ruimbagage voor de vlucht
 • Deze reis kan qua lengte helemaal aangepast worden aan uw wensen

 

Hebt u gekozen voor de wandelvakantie The Arran Coastal Way, dan ontvangt u een compleet pakket met informatie, kaart en wandelgids van de wandelorganisatie en zij regelen ook iedere dag uw accommodatie.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • De gewenste datum van vertrek
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Verblijf van 7 nachten in hotel of B&B  in 2 pers. kamer (2 pers. bed of 2 aparte bedden) of een combinatie van de 2 of 7 nachten in de vakantiewoning
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij wilt boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales en Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook. Via ons blog blijft u helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

De busroutes

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

Reis van 8 dagen naar het eiland Arran met bus, trein en veerboot

Van het eiland Arran met een omtrek van ong. 85 km.  wordt gezegd dat al het moois dat in Schotland te vinden is, hier allemaal dicht bij elkaar ontdekt kan worden: Miniatuur Schotland dus. 

U vliegt 's morgens naar Glasgow, springt op de bus, stapt over op de trein en in totaal 2.5 uur bent u al in Ardrossan, waar de veerboot van CalMac vertrekt. Om ong. 13.30 staat u al met beide benen op de grond van Arran in Brodick.

De hele reis kan met 1 combinatie kaartje gedaan worden en u kunt ook alvast een retourtje kopen, zodat u daar geen omkijken meer naar heeft. Klik op de route.

Wilt u meteen al een tochtje met de bus maken, dan koopt u de Arran Mega Rider (£19.70 prijs 2017) bij de chauffeur en kunt met die pas de hele week per bus het eiland verkennen.

Overnachten in vakantiewoning, hotel of SYHA hostel

Wij kunnen een hotel in Blackwaterfoot, een vakantiewoning voor 2 personen in Lamlash of een kamer in het SYHA hostel in Lochranza. 

Wilt u een rustig weekje op dezelfde plek, van waaruit u tochtjes maakt, dan zijn Brodick, Lamlash en Blackwaterfoot hele geschikte plekken. In Lamlash werken we met een hele comfortabele vakantiewoning voor 2 personen met schitterend uitzicht en voorzien van alle gemakken. Bij de zandstranden van Blackwaterfoot werken we met een prachtig gelegen hotel, waar ze kamers en appartementen verhuren. Klik op accommodatie (Arran is helemaal onderaan de pagina)

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vanuit 2 of 3 adressen het eiland te verkennen.

Wilt u een wat goedkopere optie, dan is er ook een goed hostel van SYHA, vergelijkbaar met onze Stay Okay, vroeger de jeugdherbergcentrale in Lochranza.  Er zijn slaapzalen en 2 pers. privé kamers met eigen badkamer. U kunt altijd gebruik maken van de goed uitgeruste keukens en maaltijden bestellen.  Vrijheid blijheid.

Bezienswaardigheden en mooie plekken

 • Brodick Castle en tuin aan zee
 • De ruïnes van Lochranza Castle en Kildonan Castle
 • De berg Goatfell, die hoog boven het eiland uittorent
 • De mooie witte huisjes The 12 Apostles net buiten Lochranza
 • Moors en glens
 • De waterval Glen Ashdale
 • Leuke kleine dorpjes met kleine musea en artgalleries
 • Hagelwitte stranden
 • Steencirkels
 • King's Cave
 • De levendige hoofdstad Brodick met alle voorzieningen, die je nodig hebt

Enkele suggesties voor activiteiten naast de al genoemde mooie bezienswaardigheden

Walk Highland is een wandelorganisatie, die door heel Schotland wandelingen beschreven heeft en die op internet heeft gezet.  Ze zijn compleet met kaart en hele duidelijke informatie. U kunt voor Arran klikken op Brodick, Lochranza en Lamlash en krijgt dan wandelingen vanaf een half uurtje met 1 schoentje (gemakkelijk) tot dagtochten van 9 uur met 4 schoentjes (alleen geschikt voor ervaren bergwandelaars).

We hebben onlangs zelf The King Cave's Circuit gedaan en waren zeer tevreden met de goede uitleg.

Tijdens het korte wandelingetje bij Kildonan Castle, 30 min. kun je ook heerlijk aan het water zitten kijken naar de aalscholvers, de zee en het uitzicht!

De Arran Coastal Way wandelen?

Gedurende deze week zou u ook de Arran Coastal Way kunnen wandelen, die helemaal langs de kust loopt en begint en eindigt in Brodick, waar u met de veerboot aankomt.

Uw bagage wordt iedere dag naar het volgende accommodatie adres vervoerd en u loopt zo vrij als een vogeltje de route met alleen een klein dag rugzakje. Aan het eind van de wandeling gaat u naar de B&B die voor u geboekt is en spoelt u alle vermoeidheid lekker van u af onder de douche van uw eigen badkamer.

U kunt de Arran Coastal Way ook wandelen vanuit het hotel in Blackwaterfoot en reist met de bus naar het begin- en eindpunt.

Het eiland verkennen per fiets?

Niet zo'n wandelaar maar wel een fietser? U kunt in Brodick een fiets huren vanaf 2 uur voor £7.50 tot 7 dagen voor £50.00 (prijzen 2017)  en kunt dan alle hoeken en gaten van het eiland verkennen.

Er worden ook heel veel fietstochten georganiseerd, waar je je gewoon voor aan kunt melden. Er zijn fietsroutes over de gewone wegen en 'off road' tochten.

Bent u een enthousiaste golfer? Er zijn 7 golfbanen op Arran

Voor de enthousiaste golfers onder u bestaat de mogelijkheid om een Golf Pass te kopen voor £99.00. U mag dan op iedere golfbaan 1 x spelen.

Er zijn 3 banen met 18 holes, 3 banen met 9 holes en 1 bijzondere met 12 holes. Er zijn goede faciliteiten en u kunt ook overal eten of drinken of in ieder geval heel dicht in de buurt.

Er is ook een Driving Range, die geschikt is voor beginners en gevorderden. Het gaat allemaal volautomatisch op £1.00 munten.

Boottochten op een snelle opblaasboot naar Holy Isle, Ailsa Craig en avondtochten

Deze snelle opblaasboten van rubber bieden plaats aan max. 12 passagiers. U denkt misschien dat ze niet zo veilig zijn, maar dat is zeker niet zo. Onderzoek heeft aangetoond dat deze boten veiliger zijn dan 'gewone' boten en het voordeel hebben dat ze heel wendbaar zijn. U zorgt zelf voor lekkere warme kleding en zij zorgen voor een wind/waterdicht pak.

Er zijn tochten naar het eiland Holy Isle, dat eigendom is van een kloostergemeenschap uit Tibet, naar Ailsa Craig, een berg van graniet op een eilandje dat nu een vogelreservaat is (ook heel veel papegaaiduikers) en ook in de avonden zijn er boottochten om o.a. de zon onder te zien gaan.

Er wordt vertrokken uit Lamlash en de tochten duren van 1 - 3 uur. Prijs vanaf £25.00 - 60.00. Omdat er maar 12 mensen meekunnen, is het raadzaam om vooraf bij de haven te boeken.

De TravellingWELL.nl Reisgids is bij de reizen met het openbaar vervoer inclusief in de prijs

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere reisdag: de vertrekplaatsen, vertrek- en aankomsttijden, de prijzen van de kaartjes, de overstappen en de looproute naar uw accommodatieadres
 • voor iedere rustdag: voorstellen voor bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen, wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart en activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • een goede kaart van Schotland
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Reactie

Wij hebben deze reis in juni 2016 gemaakt en vonden het geweldig! Vliegen naar Glasgow, vanaf het vliegveld met de bus naar de veerhaven en met de CalMac boot naar Arran. Heel soepel en best snel. We hadden niet verwacht dat Arran zo mooi zou zijn en ook nog vrij ongerept. Het hotel aan de westkust vonden we uitstekend, mooie kamer, aardig personeel en heerlijk eten. Dit reisje raden we absoluut aan!