Algemene informatie

Rondreis van 15 dagen door Schotland met het openbaar vervoer

Prijs:  vanaf €1795.00 p.p. op basis van 2 personen in 2 pers. kamer in het vroege voorseizoen of late naseizoen. In het hoogseizoen zijn de vluchten en de accommodatie duurder.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

Inclusief: 

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen
 • Vlucht van Schiphol naar Glasgow v.v. met handbagage
 • Een Spirit of Scotland Travelpass met 8 reisdagen met het openbaar vervoer binnen 15 dagen ( kunnen wij hem niet voor u meenemen in april, dan boekt u hem zelf en trekken we het bedrag voor de pas natuurlijk van het bedrag af dat u betaalt voor deze reis)
 • 14 overnachtingen op goede accommodatieadressen in 2 pers. kamer met eigen badkamer en een Schots ontbijt
 • De TravellingWELL.nl Reisgids van 15 x €20.00, dus €300.00 is al verwerkt in de prijs


Extra opties

 • Gereserveerde zitplaatsen + ruimbagage tijdens de vlucht
 • Verlenging met 1 nacht of meerdere nachten aan het eind van de reis in Glasgow of Edinburgh
 • U kunt ook de Spirit of Scotland Travelpass weglaten en gewoon ter plekke kaartjes voor de trein/bus/veerboot kopen. U hebt hiermee meer vrijheid en kunt zoveel of zo weinig met het o.v. reizen als u zelf wilt
 • Deze reis kan ook met de Citylink Explorer Pass gemaakt worden, maar u verblijft dan in Pitlochry i.p.v. Blair Atholl

Klik op Highlands om de beschrijving van de accommodatie adressen in Banavie en Inverness te zien en op Inner Hebrides om de accommodatie in Portree te zien, Cairngorms en Perthshire voor de accommodatie in Blair Atholl en Stirling om de B&B in Stirling te zien.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers in de B&B's en het hotel
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales en Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook. Via ons blog blijft u helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

Reactie

Wij hebben een variant op deze reis gemaakt, die Tina helemaal tot in alle details voor ons heeft samengesteld. Als voetpassagiers met de veerboot naar Newcastle en vanaf daar bovenstaande reis met de trein en bus. Fantastisch!! Je moet wel flexibel zijn, want  er kunnen natuurlijk vertragingen of uitvallende treinen/bussen zijn, maar er is altijd wel een oplossing en de Schotten zijn zo behulpzaam! Wij hebben het reisje verlengd met een week in een heerlijk, ruim appartement in Edinburgh van een particuliere eigenaar, met wie Tina werkt.

Wat hebben we genoten!!

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

Rondreis van 15 dagen door de Highlands, Isle of Skye en Perthshire met trein, bus en veerboot

Wilt u grenzeloos genieten van het prachtige landschap in Schotland zonder de blik alsmaar op de weg te moeten houden, dan is een reis met het openbaar vervoer een ideale manier.

Tijdens deze reis vanuit Glasgow maakt u de 3 beroemde treinreizen: West Highland LineKyle Line en The Far North Line naar Dunrobin Castle,  kunt u ook nog met de stoomtreinen: Strathspey Steam Railway en Keith & Dufftown Railway. Verder stukken over een 'gewoon' treintraject, de veerboot van Mallaig naar Isle of Skye en dit eiland kunt u ook een dagje per bus verkennen. 

Klik op de kaart rondreis om in hoofdlijnen te zien waar u  allemaal komt.

Dag 1: vlucht naar Glasgow en in de middag de prachtige West Highland Line treinrit naar Fort William

U vliegt in de ochtend naar Glasgow airport en pakt daar de bus naar Glasgow Queenstreet  station. De treinrit naar Fort William duurt iets meer dan 4 uur en u zit waarschijnlijk als een soort tennisscheidsrechter met uw hoofd van links naar rechts te draaien, want het landschap is aan beide kanten betoverend. U rijdt ook over Rannoch Moor, waar je alleen met de trein kunt komen, dus een ontzettend stil gebied met veel wild en bijzondere planten.

De eerste 3 nachten verblijft u in een prachtige B&B in Banavie, vlak bij Fort William of als u dat gemakkelijker vindt in Fort William zelf. Hier werk ik met een Nederlands stel, dat een mooi, oud herenhuis heeft gekocht in een hele rustige straat hoog boven het stadje en daar een B&B met 3 kamers heeft. U kunt rondkijken in dat stadje/dorpje met ook een whisky distilleerderij, u  kunt wandelen langs de serie sluisjes Neptune's Staircase, een dagje kanoën, mountainbiken of een boottocht over het loch maken.
 

Dag 4: treinrit van Fort William/Banavie naar Mallaig, overtocht naar Isle of Skye en bus naar Portree

Een rit met de West Higland Line over een van de mooiste stukken en over het Glenfinnan Viaduct, dat bekend geworden is door de Harry Potter film. Na ong. 1 uur 15 minuten bent u in Mallaig, een levendig dorpje met heel veel gelegenheden om even te zitten, iets te drinken en de overheerlijke Cullen Skink te proeven. In een half uurtje steekt u over met de veerboot van Caledonian MacBrayne en doet het laatste stuk met de bus naar Portree in ong. 1 uur 30 minuten.

U verblijft 3 nachten in een  mooie B&B in Portree. U kunt hier het mooie stadje met de kleurige huizen verkennen en het Aros Centre bezoeken met mooie tentoonstellingen.

Gedurende 1 dag kunt u met uw pas onbeperkt met de Stagecoach bussen reizen. Een mooie tocht is rond de noordpunt via Staffin, Uig en terug.  Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om te wandelen, een boottochtje te maken vooral  te genieten van de overweldigende natuur.

Dag 7: met de bus naar Kyle of Lochalsh en een treinrit over de Kyle Line naar Inverness

U verlaat het Misty Isle maar de busrit naar Kyle of Lochalsh (1 uur) en dan de treinrit met de Kyle Line, zullen veel goed maken. Bergen op de achtergrond, grote lochs waar u langs gaat, een vrij kaal landschap, dat echter steeds groener en meer bewoond wordt naarmate u dichter bij Inverness komt. De treinrit duurt 2 uur en 35 minuten.

U verblijft 3 nachten in een hele goede B&B in Inverness. In deze stad zijn behoorlijk wat bezienswaardigheden, waaronder een botanische tuin, een mooi museum en het kasteel. Dwars door het centrum loopt de rivier waarlangs mooie wandel-  en fietspaden zijn aangelegd.

Vanuit Inverness kunt u met uw pas een busreis naar het witte, sprookjesachtige Dunrobin Castle  maken of misschien wilt u uw pas liever gebruiken om in het havenplaatsje Ullapool  te kijken?

Dag 10: treinrit naar Blair Atholl via Keith en of Aviemore om ook 1 of 2 ritten per stoomtrein te maken

De treinreis gaat verder naar het lieve dorpje Blair Atholl, maar onderweg zou u ook in Aviemore kunnen uitstappen om een rit met de Strathspey Steam Railway te maken met 10% korting en/of  eerst naar Keith te reizen om daar een ritje met de Keith & Dufftown Railway te maken met 10% korting en een whisky distilleerderij te bezoeken.

De B&B in Blair Atholl waar u 3 nachten verblijft wordt gerund door een zeer gastvrij echtpaar en de reacties van mijn klanten, die hier verbleven hebben, variëren van: "Wat een ontzettend charmante gastvrouw" tot "Wat een service, vriendelijkheid en super ontbijt" tot   "Een fantastisch verblijf en wat hadden we graag langer willen blijven"

U bezoekt natuurlijk het mooie Blair Castle, kunt hier heerlijk wandelen en fietsen en bent u een golfer, dan is er ook een mooie golfbaan, waar bezoekers van harte welkom zijn.

Dag 13: een treinrit naar Stirling met stops in Pitlochry en/of Perth en Dunkeld

Een mooi treinreisje naar Stirling met het prachtige Stirling Castle.  Onderweg is er voldoende tijd om een tussenstop in Pitlochry met de zalmtrap, Perth, een behoorlijke stad of Dunkeld, een lief stadje te maken. U verblijft 2 nachten in een mooie B&B aan de rand van het centrum van Stirling.

Dag 15: de laatste treinreis van Stirling naar Glasgow of Edinburgh

De laatste treinrit gaat van Stirling  naar Glasgow of Edinburgh en u vliegt aan het einde van de dag terug naar Schiphol.

 

 

De TravellingWELL.nl Reisgids is bij de reizen met het openbaar vervoer inclusief in de prijs

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen.

Hij bevat:

 • voor iedere reisdag: de vertrekplaatsen,vertrek- en aankomsttijden, de overstappen en de looproute naar uw accommodatieadres
 • voor iedere rustdag: voorstellen voor bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen, wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart en activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • een goede kaart van Schotland
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.