3 vakantiewoningen ten zuiden van Edinburgh op schapenboerderij bij Penicuik

We zijn hier zelf nog niet geweest, maar hebben veel enthousiaste reacties gehoord.

De 3 vakantiewoningen liggen op het grote terrein van een schapenboerderij midden in de natuur en toch bent u in ong. 40 min. in hartje centrum van Edinburgh met uw auto. Nog gemakkelijker is het om met de bus te gaan ( 1 x per uur) en de bushalte ligt aan het eind van het weggetje naar de boerderij.

De vakantiewoningen zijn in de 18e eeuw gebouwd en waren toen gebouwen van de boerderij. Ze zijn prachtig verbouwd, bieden alle moderne comfort, maar hebben ook nog originele kenmerken.

Ze zijn het hele jaar door te huur.

Alle vakantiewoningen hebben: 

  • Fijne handdoeken en bed en keuken linnengoed
  • Gratis WiFi
  • Elektriciteit en verwarming is inbegrepen in de prijs
  • Gratis hout voor de kachel
  • TV, CD en DVD speler
  • Wasmachine en droger
  • Koelkast, vreizer en een goed uitgeruste keuken
  • Badkamer
  • Centrale verwarming

 

In de 3 vakantiewoningen mogen ook max. 2 honden verblijven tegen een bedrag van £20.00 per hond en als u er voor zorgt dat hij/zij buiten aan de riem loopt, in zijn/haar eigen mand slaapt en niet steeds blaft.

De Byre voor 4 personen (evt. +2)

De Byre is de grootste vakantiewoning en is geschikt voor 6 personen. Het was oorspronkelijk de koestal en hoewel h nu helemaal gemoderniseerd is, zijn er ook nog oorspronkelijke kenmerken bewaard gebleven. De slaapkamer met het 2 pers. bed heeft een eigen badkamer en er is een slaapkamer met 2 aparte bedden. In de woonkamer op de eerste verdieping is een slaapbank voor 2 personen.  Ideaal omdat de keuken en eetkamer beneden zijn en je dus echt het gevoel hebt dat dit ook een slaapkamer is.  

De grote hoge keuken/eetkamer is heel goed uitgerust en er is vloerverwarming. In de woonkamer is een houtbrander en prachtig uitzicht. Ook bij deze woning is een eigen tuin.

The Steading voor 4 personen

De Steading was vroeger een hooischuur en is nu een comfortabele vakantiewoning voor 4 personen met 2 slaapkamers met 2 pers. bed en 2 aparte bedden.

Een lichte en ruime open keuken komt uit in een gezellige zitkamer met houtbrander. Een wenteltrap leidt naar boven naar de slaapkamers van waar u prachtig uitzicht heb. U hebt uitzicht op het erf en in de tuin staat ook een barbecue.

The Stable voor 2 personen

Stable Cottage is ideaal voor 2 personen. Uitzicht over het erf en op de heuvels. Het comfortabele 2 pers. bed is ingenieus verstopt in een grote eiken kast en neemt dus geen ruimte in overdag en 's avonds klap je hem heel gemakkelijk uit.

Er is naast de centrale verwarming een gezellige houtbrander. In de goed uitgeruste keuken zitten nog mooie oorspronkelijke kenmerken zoals de schuurdeur, die nu een prachtig raam is. Kortom: een knus, comfortabel onderkomen voor 2 personen met een eigen tuin!

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

TravellingWELL.nl accommodatie in: 14 The Borders en uw hond mag ook mee

Tussen de grens van Engeland tot de stad Edinburgh liggen de lieflijke Borders met groen golfend landschap, rivieren vol zalm, overblijfselen van het textiel verleden, eindeloos veel tuinen, landhuizen en kastelen en een prachtige kust.

Klik op de kaart om de locaties te zien.

Cottage van The National Trust for Scotland in Melrose

Harmony Garden in Melrose is een mooie rustige ommuurde tuin met gras,bloemen borders, groente, fruit en in het voorjaar vol bloeiende bollen.Het  19e eeuwse huis (niet opengesteld) werd door een timmerman uit Melrose gebouwd, die het de naam gaf van een peper plantage in Cuba waar hij rijk geworden was.

Er vlakbij is Priorwood Garden waar ze gespecialiseerd zijn in het drogen van bloemen.

Cottage 1 is een uiterste comfortabel huis voor 4 personen. Er zijn nog veel oorspronkelijke materialen zoals de stenen en houten vloeren en de betimmering evenals de haarden in de kamers. Er is een kleine tuin bij. Prachtig uitzicht op de Eildon Hills en Melrose Abbey.

Er is een zitkamer en keuken op de begane grond en 2 slaapkamers met aparte bedden op de 1e verdieping met badkamer met bad en douche er boven.
Parkeren kan in de buurt. Uw hond mag mee. Prijs:£ 30.00 per week.

De woning kan buiten het hoogseizoen ook korter gehuurd worden.

Vakantiewoning op 'alternatief' parkje met ook pipo caravans midden in de natuur in Melrose

Op dit 'alternatieve'  park midden in de natuur  bij Melrose staan prachtig beschilderde 'pipo'  caravans. Er is ook een vakantiewoning bij voor 4 personen, waar uw hond ook welkom is. 

Dit huis was oorspronkelijk de stal en is omgetoverd in een kleurige plek om je romantisch terug te trekken.
Er is een ruime, lichte zitkamer met uitzicht op de Eildon Hills, er is een keuken, badkamer met douche en een slaapkamer met 2 pers. bed en een slaapkamer met 2 aparte bedden.
De verwarming is door middel van centrale verwarming op olie, maar er is ook een houtkachel.
In de keuken vindt u een afwasmachine, wasmachine en in de kamer een tv, dvd/cd speler en radio, spelletjes en boeken.
Aan de voorkant is een wilde tuin en bij de ingang staan fleurige planten in potten. Er is parkeerplaats voor 2 auto's.

Voor het huisje staat de romantische Ruby caravan uit 1930 onder de bomen alsof de tijd stil heeft gestaan. Ze is geschilderd door de beroemde Master Vardo Painter, Jim Berry (een ver familielid van de eigenaresse). Een originele Queenie kachel houdt u en de ketel warm.
Stap in het bed en duik in het roodachtige en diep rose kant en stap een andere wereld binnen.

Kinderen zijn van harte welkom in Horseshoe cottage, maar mogen niet in de Ruby the Bowtop.
U mag tegen betaling van 2 honden meenemen, maar ze mogen alleen in de woning.

The Horseshoe Inn in Eddleston op 45 min. van Edinburgh

Een Inn met een supergoed restaurant en een warme sfeer. Er zijn 8 slaapkamers in de voormalige dorpsschool, een gebouw dat losstaat van de Inn, zodat uw rust gegarandeerd is en u niet hoeft te slapen boven de bar of het restaurant wat bij de meeste Inns wel het geval is. Ze hebben 2 Rosettes en kunnen zich meten met een Michelin restaurant, het is alleen minder duur.

De slaapkamers hebben een badkamer met douche en toiletartikelen, een flink aantal handdoeken en de badjassen en sloffen hangen/staan op u te wachten. U kunt koffie/thee zetten, er is eigengebakken cake en fruit en mineraal water en er is overal gratis WiFi. Mocht het regenen als u zich net heerlijk heb opgefrist om naar het restaurant te gaan, dan is er een paraplu beschikbaar.

U kunt i.p.v. een kamer met Schots ontbijt ook een kamer met Schots ontbijt + diner boeken. Er zijn verschillende mogelijkheden: het vaste dagmenu, voor £10.00 p.p. meer het a la carte menu en voor £20.00 p.p. meer het tasting menu voor de echte smulpapen.

Uw hond is welkom in een beperkt aantal kamers (niet in nr. 4  en 5). Prijs: £10.00 per nacht.

Lees het review dat onlangs is verschenen. 

Boerderij net buiten Kelso met 3 vakantiewoningen

Ik ken dit adres niet zelf, maar heb het opgenomen nadat ik enthousiaste verhalen hoorde van een familie die er al jaren terugkeert.

De boerderij ligt tussen de River Tweed en Eden Water vlak buiten Kelso in mooi Border Country.

Als u vanuit de boerderij gaat wandelen zie je misschien wel eens een otter, herten of een zalm en in ieder geval ziet en hoort u vogels!

We laten stoppelvelden onbewerkt in de herfst en winter, waardoor er heel veel voedsel is voor vogels en andere dieren. In het voorjaar hoort u de leeuweriken, ziet u fazanten, die hun jongen heel dichtbij de vakantiewoningen grootbrengen en hazen springen door de velden. Ook reigers, buizerds en visarenden komen hier veel voorbij. De scharreleitjes die voor u klaar liggen in de vakantiewoning komen van onze buren. We verbouwen zelf wintertarwe, gerst en koolzaad, hebben heel veel bomen geplant, de gaten in de heggen zijn opgevuld zodat alles wat leeft en groeit zijn gang kan gaan en wij er allemaal van kunnen genieten.

Vakantiewoning voor 4 personen

Deze vakantiewoning voor 4 personen is traditioneel gebouwd waarbij je door het halletje in de keuken komt. Beneden vindt u ook de zitkamer, de badkamer met bad en douche er boven en de deur naar de tuin. De trap leidt u naar twee slaapkamers, waarvan 1 met een 2 pers. bed en de andere met 2 aparte 1 pers. bedden.

In deze vakantiewoning mag uw hond mee voor £20.00 per verblijf. 

Vakantiewoning voor 4 personen

Aan het eind van het weggetje waaraan de cottages liggen, slingert de tuin om de voorkant en zijkant van deze woning en 's morgens is daar volop zon. Het achterportaaltje leidt u naar de net opnieuw ingerichte keuken. De zitkamer heeft een knusse open haard en gemakkelijke stoelen. De kleine badkamer beneden heeft een elektrische power shower boven het bad. Boven zijn 2 slaapkamers,  waarvan 1 met een 2 pers. bed en 1 met 2 x 1 pers. bed. Hier bevinden zich de originele houten vloeren en de vuurplaatsen, die nu niet meer in gebruik zijn. Lekkere schapenvachten houden uw voeten warm!

De vakantiewoning voor 6 personen

De grootste vakantiewoning is voor 6 personen en heeft veel ruimte, is licht, er is vloerverwarming en de keuken is voor keuken prinsen en prinsessen een hemelse plek met het grote 5 pits fornuis, 2 ovens met grill en een afwasmachine en heel veel ruimte voor iedereen. Ook de woonkamer is licht en ruim. Er zijn 3 slaapkamers. Twee kunnen met 2 grote bedden of 2 aparte 1 pers. bedden en delen een badkamer met bad en dubbele douche en de master bedroom heeft een ruim bed en heeft een eigen badkamer met douche.

In de bijkeuken is ruimte voor een hondenmand en u vindt er ook de wasmachine, droger en droogrek. Bij mooi weer is het heerlijk ontspannen in de tuin. U betaalt voor uw hond £20.00 extra per verblijf.