Een 3*** Inn met 5 kamers op Lewis aan Loch Erisort tussen Stornoway en Tarbert

Deze Inn is in de 70er jaren gebouwd en ik moet eerlijk toegeven, dat de eerste indruk van de buitenkant niet overweldigend is. Een beetje vermoeid en niet zo aantrekkelijk. Kom je echter binnen en word je ontvangen door de eigenaars of het personeel, dan schiet de thermometer een stuk omhoog. De kamers met badkamer zijn goed. Die aan de achterkant kijken over het Loch en aan de voorkant zie je de bergen.

En Geraldine is een fantastische kok. De maaltijden hier zijn van hoge kwaliteit. Voeg daarbij de gezellige sfeer in de bar en de eerste indruk is voor altijd naar de achtergrond geschoven.

Uw hond mag mee en mag ook in de bar, maar niet in het restaurant deel. Prijs: £3.00 per nacht.

Mooie kleine camping vlakbij de zee en het loch in Shawbost op Lewis

"Eilean Fraoich nam bean ard....... Heathered Island of the high hills".

We hebben deze camping niet bezocht, maar op grond van reacties van klanten en de vriendelijke toon op de website op intuïtie uitgekozen.

De eigenaars zijn zeer vriendelijk en ontspannen en willen alles doen om het hun gasten naar de zin te maken, maar hun belangrijkste doel is dat iedereen van de schitterende natuur en rust kan genieten.

De plekken voor de tenten, caravans, campers zijn ruim en de ondergrond is vlak. Je kunt desgewenst een aansluiting op de elektriciteit boeken. Er is goed drinkwater, een prima signaal voor de telefoon, WiFi en er zijn toilet/douche gebouwen maar ook plekken waar je overdekt kunt koken en zitten. Er zijn wasmachines/drogers en waslijnen voor als het lekker waait.

Het zwembad van het dorpje is vlakbij en ook 's avonds geopend in het zomerseizoen. De sportvelden liggen naast de camping en om te voorkomen dat de kleintjes, ouderen, auto's, tenten beschadigd worden, moet je met je bal naar de sportvelden.

Je mag je hond meenemen, als hij/zij zich goed kan gedragen en aangelijnd wordt.

Alle gebouwen zijn rolstoelvriendelijk.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

TravellingWELL.nl accommodatie in: 3 The Outer Hebrides Uists, Harris en Lewis en uw hond mag ook mee

North en South Uist, Harris en Lewis: ook Schotland maar toch weer net anders! De zee is overal, Standing Stones, black houses,versterkte torens, de rotsige kust en heel veel  ........ruimte!

We kunnen u hier helaas geen hostels aanbieden, omdat we niet in kunnen staan voor de kwaliteit van de community hostels die er zijn. Een klant van ons heeft in een aantal verbleven, omdat hij dat toch wel erg graag wilde en was na zijn verblijf er ook van overtuigd, dat de geleverde service wel erg miniem was.

Op deze eilanden is de zondagsrust nog heel belangrijk en is overdag veel dicht. Dat geldt vooral voor Lewis en North Uist. Op South Uist en Barra zijn veel gelegenheden wel open.

Klik op de kaart om te zien waar de accommodatie adressen liggen.

4* Holiday Park bij Laxdale op Lewis

We hebben dit Holiday Park niet bezocht, maar gekozen op grond van de vele mogelijkheden voor ieders smaak en portemonnee en een klant die er met zijn gezin verbleef was erg enthousiast.

Dit 4* Holiday Park ligt vlak bij de hoofdstad Stornoway en is een camping/caravan park dat door een familie gerund wordt. Het ligt op een rustig terrein met bomen. Verwacht er geen disco's of andere 'werelds' vermaak maar rust, ruimte en kwaliteit.

Ze bieden allerlei verschillende mogelijkheden: 

  • Eenvoudig kamperen met uw eigen tent of caravan
  • Glamping in een wigwam, een houten hutje met bedden, koelkast, waterketel en magnetron (wij zouden het trekkershut noemen)
  • Een bunkhouse met 4 kamers voor 4 personen. Voor algemeen gebruik: een goed uitgeruste keuken en comfortabele woonkamer, 2 badkamers met goede douches, een droogruimte en gratis WiFi
  • Stacaravans met 2 slaapkamers en de mogelijkheid om de banken in de woonkamer om te bouwen tot 2 pers. bed. Er is een goede keuken, douche, verwarming, dubbel glas en de bedden zijn opgemaakt. Gratis WiFi
  • Een 4* vakantiewoning met 3 slaapkamers voor 6 personen, die helemaal compleet is ingericht met alles er op en eraan. Er is ook een wasmachine

 
Uw hond is welkom in de wigwams.

Het minimum verblijf in de stacaravans en vakantiewoning is 3 nachten.

4**** B&B bij Middlequarter op North Uist

De 4**** B&B  ligt vlakbij Lochmaddy op het eiland North Uist.
De eigenaars vinden het belangrijk dat hun gasten ervaren wat kwaliteit is en 100% genieten van hun verblijf in de Uists. Zij zijn dan ook altijd bereid om informatie en advies te geven over alle mogelijkheden voor ontspanning.
Er zijn 3 kamers, waarvan 1 op de begane grond, uitermate geschikt als u wat minder mobiel bent. Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet, er zijn koffie/thee faciliteiten, een haardroger, cd wekkerradio, flat screen tv, DVD speler en WiFi.

Het ontbijt is uitgebreid: vers fruit, sapjes, cornflakes, yoghurt, eieren, worstjes, bacon, tomaatjes etc.etc. Alles zo mogelijk lokaal verbouwd. U kunt ook uw avondmaaltijd bij hen boeken, wat vooral op zondag, als veel gesloten is, heel handig is.

Uw hond is op aanvraag welkom. Zijn er al gasten met een hond, dan zien zij zich genoodzaakt om uw aanvraag af te wijzen.

3 *** B&B op Lewis

De 3*** B&B ligt aan de A857 in het dorpje Barvas aan de westkant van Lewis. Het is een modern huis met uitzicht op de Atlantische Oceaan vanuit de drie kamers.
Er is een 2 persoonskamer met eigen badkamer, een gezinskamer met 2 persoonsbed en 1 bed voor kind tot 12 jaar en een kamer met aparte bedden, die een badkamer delen. Er is centrale verwarming, haardrogers, een flatscreen, tv en koffie/thee faciliteiten. Er is WiFi en u kunt kiezen uit een Schots ontbijt of continentaal ontbijt. 

Vanuit deze B&B bent u heel snel bij de prachtige Callanish Standing Stones, Arnol Blackhouse en de schitterende kust van de Butt of Lewis helemaal in het noorden, maar ook het hoofdstadje Stornoway is heel gemakkelijk te bereiken.

Er kan 1 hond in deze B&B verblijven, dus zijn er al gasten met een hond, dan kan uw aanvraag niet aangenomen worden.

Reactie

"Hele prettige B&B. Ruime kamer, mooi uitzicht, lekker ontbijt en hele vriendelijke eigenaresse.Kom hier graag eens terug".

Fam. Buiters

Omgeving camping bij Shawbost op Lewis

Shawbost is een dorp, dat al zo lang als er mensen bestaan bewoond wordt en tradities worden er in ere gehouden. Je ziet er prachtig gerestaureerde Black Houses, er wordt nog veen gestoken en Harris Tweed gemaakt en de zondag is hier nog steeds een rustdag, waarop veel gesloten is en de meeste mensen ter kerke gaan. Het is niet toegestaan om op zondag je was buiten te hangen, dus dat gebeurt op de camping ook niet.

Omdat er geen industrie is en geen hoogbouw is de horizon niet vervuild en kan het er nog echt donker zijn. Het wild op het land en in de zee kan hier nog ongestoord leven en je hebt dan ook grote kans dat je arenden en otters ziet en het is er prima vissen!

Er wordt nog echt gewerkt en 's morgens word je misschien wel wakker van een kraaiende haan of een boer die op zijn tractor naar zijn land rijdt.