TravellingWELL.nl accommodatie in 5/6 Aberdeenshire en Dundee en uw hond mag ook mee

Een nog vrij onbekend deel van de Schotse hooglanden en toch is er veel te zien en doen. De mooie, soms woeste kust, veel vissersplaatsen met interessante museums en levendige haventjes. Er is een heuse kastelen route. Er zijn vrij veel golfbanen. De stad Aberdeen, ook wel de granieten stad genoemd met grote winkelcentra en veel bezienswaardigheden en musea voor diegenen die van techniek en wetenschap houden. De iets kleinere stad Dundee, die niet onderdoet voor Aberdeen met alle bezienswaardigheden.

Omdat we voor dit gebied nog geen aanvragen gehad hebben, is het er ook nog niet van gekomen om contacten te leggen met eigenaren van kleinschalige accommodatie, maar ook voor dit gebied gaan we natuurlijk op zoek in de toekomst naar kwalitatief goede adressen.

Nu er ook steeds meer aanvragen van gezinnen met kinderen komen, die liever op een vakantiepark of in een hostel willen verblijven, zijn we voor die groep wel alvast op zoek gegaan en hebben 1 heel rustig vakantiepark ten noordoosten van Aberdeen gevonden, waar stacaravans verhuurd worden.

In deze regio zijn helaas geen hostels van Scottish Youth Hostelling Association (SYHA). De dichtstbijzijnde is die in Perth (alleen open in juli en augustus) en in Pitlochry, die beschreven is bij Perthshire. 

Klik op de kaart om de locatie te zien.

Stacaravans op een klein rustig caravanparkje op Longmanhill

We hebben dit parkje niet zelf bezocht maar klanten die er verbleven vonden het er prettig.

Dit is een klein caravan park dat door een familie gerund wordt. Er staan diverse verschillende stacaravans ieder op hun eigen plekje met mooi uitzicht op het omringende landschap en de kust. Hoewel het een hele rustige plek is bent u ook in korte tijd in Aberdeen of Dundee en hebt zo het beste van twee werelden.

Het is een heerlijke plek voor mensen die van zandstranden, kastelen, de kust, duiken, vissen, golven of fotograferen houden.

U mag gratis uw hond meenemen, mits u het vooraf meldt en komt dan in de caravans die op honden zijn ingesteld. De vloerbedekking is vervangen door linoleum, zodat er beter schoongemaakt kan worden.

Er is zelfs een rondwandeling speciaal voor honden met bankjes zodat u ook nog eens van het uitzicht kunt genieten tijdens het hond uitlaten.

Er zijn stacaravans met 2 en 3 slaapkamers. 

Die met 2 slaapkamers hebben 1 kamer met 2 pers. bed en een kamer met 2 aparte bedden. Er is 1 goedkopere stacaravan, die de zelfde faciliteiten heeft, maar wat ouder is en daarom lager in prijs is.

De stacaravans met 3 slaapkamers heeft een kamer met een 2 pers. bed en 2 kamers met aparte bedden. 

Iedere stacaravan heeft: 

  • Een volledig uitgeruste keukendeel met koelkast met vriesdeel, een gasstel, magnetron
  • In de kamer is een  zitdeel met flatscreen tv met DVD speler en gaskachel en een eetgedeelte
  • De bedden zijn opgemaakt
  • Er is een douche en toilet. U hoeft zelfs uw eigen handdoeken niet mee te nemen
  • Bij iedere stacaravan staat een picknick tafel
  • Gas en elektriciteit zijn inclusief in de prijs.

Op het terrein is een ruimte om de was te doen, er is veel parkeergelegenheid en op het terrein staat een tafel met stoelen, waar u kunt barbecuen.

De prijs is heel heel redelijk in vergelijking met de meeste andere vakantieparken.

We stellen graag een reis voor u samen in dit gebied.