Mooie Inn aan de haven van Stonehaven

Het gebouw stamt uit de 18e eeuw en veel oude kenmerken zijn bewaard, maar de faciliteiten zijn aangepast aan de eisen van onze tijd. Er zijn 12 slaapkamers, waarvan een groot deel op de haven uitkijkt. Ze hebben allemaal koffie/thee faciliteiten, gratis WiFi en een badkamer met verwarmde spiegels. Vooral de kamers met uitzicht op de haven zijn erg goed.

In het gezellige restaurant kun je heerlijk eten (specialisme: vis en Angus beef) en in de bar is het lekker relaxt en hebben ze heel veel biertjes van de tap.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

TravellingWELL.nl accommodatie in 5/6 Aberdeenshire en Dundee

Een nog vrij onbekend deel van de Schotse hooglanden en toch is er veel te zien en doen. De mooie, soms woeste kust, veel vissersplaatsen met interessante museums en levendige haventjes. Er is een heuse kastelen route. Er zijn vrij veel golfbanen. De stad Aberdeen, ook wel de granieten stad genoemd met grote winkelcentra en veel bezienswaardigheden en musea voor diegenen die van techniek en wetenschap houden. De iets kleinere stad Dundee, die niet onderdoet voor Aberdeen met alle bezienswaardigheden.

Omdat we voor dit gebied nog geen aanvragen gehad hebben, is het er ook nog niet van gekomen om contacten te leggen met eigenaren van kleinschalige accommodatie, maar ook voor dit gebied gaan we natuurlijk op zoek in de toekomst naar kwalitatief goede adressen.

Nu er ook steeds meer aanvragen van gezinnen met kinderen komen, die liever op een vakantiepark of in een hostel willen verblijven, zijn we voor die groep wel alvast op zoek gegaan en hebben een vrij klein en heel rustig vakantiepark gevonden voor caravans, campers en tenten en er zijn een paar stacaravans te huur met 1 of 2 slaapkamers bij Aberlour. 

In deze regio zijn helaas geen hostels van Hostelling  Scotland. De dichtstbijzijnde is die in Perth (alleen open in juli en augustus) en in Pitlochry, die beschreven is bij Perthshire. 

Klik op de kaart voor de locaties.

Vakantiewoning voor 4 personen van The National Trust for Scotland in Pitmedden Garden

Deze recent vernieuwde woning op het zuiden ligt op het beboste terrein van Pitmedden Garden ong. 22 km. van Aberdeen. In het voorjaar en zomer kun je er heerlijk  buiten eten in de omsloten tuin aan de picknick tafel en 's winters steekt u gezellig de open haard aan.

Er is geen WiFi, maar wel internet als u een dongle heeft of een ander apparaat dat internet ontvangt. Niet gratis.

Het huis heeft 1 verdieping met 2 slaapkamers, 1 met een 2 pers. bed en 1 met 2 aparte bedden. Er is een zit/eetkamer met open haard, radio en kleuren tv, een goed uitgeruste keuken, badkamer met bad en een douche er boven en er is centrale verwarming op elektriciteit.

Er kan voor een kinderledikantje gezorgd worden. Er is een wasmachine/droger en ook gelegenheid buiten om uw was op te hangen. Naast de woning is parkeergelegenheid.

Pitmedden Garden zelf bestaat uit buxus in ingewikkelde patronen. De eerste tuin dateerde uit 1675, maar die is afgebrand. De tuin van Holyrood House in Edinburgh is het voorbeeld van de tuin die er nu is.

Klein caravan park en camping bij Aberlour op grens Highlands en Aberdeenshire

We hebben dit vakantieparkje in april 2015 bezocht.

Bij het dorpje Aberlour, midden in het whisky gebied, ligt dit vakantiepark met 73 plekken, waarvan 34 voor tour caravans met aansluiting op elektriciteit. Het terrein voor de tenten ligt in een bebost, afgescheiden stuk.

Sinds 2016 verhuren ze ook een paar vrij eenvoudige stacaravans met 1 of 2 slaapkamers. Ze kunnen ook korter dan 1 week gehuurd worden.

Het vakantiepark ligt in een ommuurde tuin waar vaak eekhoorns en roofvogels gesignaleerd worden. De rivier Spey is vlak bij en daar kunt u op zalm vissen.

Er zijn toiletgebouwtjes met ook douches voor dames, heren en gezinnen. U kunt de wasmachine, droger, centrifuge, strijkplank,strijkbout en waslijn gebruiken en er zijn 2 aanrechten om af te wassen.

Het winkeltje is iedere dag een paar uur open en u kunt er al die dingen kopen, die u hebt vergeten, maar ook ijsjes, snoepgoed, gasflesjes en de krant.

In het park zijn barbecue plekken, u kunt  er fietsen huren en er staan verspreid over het terrein speeltoestellen.

Donderdags komt de fish & chips wagen langs en op vrijdag kunt u verse vis kopen om zelf te bereiden.