Edinburgh Central Hostel

Edinburgh Central Youth Hostel ligt midden in het centrum van Edinburgh en biedt 5***** budget accommodatie met 296 bedden.
Dit drukke hostel heeft allerlei verschillende zalen en kamers met eigen badkamer en toilet. Er zijn zelfs Premium rooms, waar u koffie/thee kunt zetten en er is tv.
Er is een grote gemeenschappelijke ruimte en eetkamer en u kunt zelf koken in de keuken. In het café kunt u koffie/thee en cake, snacks en maaltijden kopen.
Een bed in een slaapzaal is ong. vanaf £20.00. De prijs van een kamer is vanaf ong.£45.00.

Glencoe hostel in The Highlands

Glencoe Youth Hostel in The Highlands ligt dichtbij de A82 in het rustige Glen Glencoe, omringd door velden, bomen en prachtige bergen/heuvels.
Dit hostel is populair bij wandelaars, klimmers en gezinnen vanwege de mogelijkheden, maar ook omdat er budget zalen en privé slaapkamers zijn. Er is een grote open keuken/eetzaal waar u zelf kunt koken. Bent u een keertje natgeregend, dan is er een hele goede droogruimte.
Er zijn gemeenschappelijke douches, lekkere bedden, het personeel is aardig en de sfeervolle historische Clachaig Inn ligt op 10 min. loopafstand.
Een bed in een slaapzaal kost vanaf ong. £16.00. Een kamer kost vanaf ong.£51.00
   

Glenbrittle Hostel op Isle of Skye

Glenbrittle is een rustiek hostel met eenvoudige faciliteiten op een prachtige plek op Isle of Skye. Een fantastische basis om de Cuillin bergen te beklimmen, een boottochtje te maken of de Talisker Distillery te bezoeken.
Er is een open keuken en eetzaal. Er is een droogkamer en een gemeenschappelijke woonkamer met schitterende zwart- wit foto's van de omgeving.
Er zijn heel veel boeken en spelletjes en wie gitaar kan spelen: er is ook een gitaar beschikbaar.
Er is een klein winkeltje waar je de basis dingen kunt kopen, maar ook ijsjes!
De jeugdherberg ligt slechts 1.5 km. van het strand en dicht bij de beroemde Fairy Pools.
Ook hier zijn slaapzalen en kamers, maar ze hebben alleen gemeenschappelijke badkamers en toilet.

Klik op Hostelling Scotland om te zien waar overal  hostels zijn en wat de faciliteiten zijn.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

De Schotland reizen kunnen ook met hostels van Hostelling Scotland ( heette tot nu toe SYHA)

Om u een idee te geven van een hostel van Hostelling Scotland hebben we er een aantal voor u uitgezocht.

  • Er zijn grote en vrij luxe hostels met allerlei faciliteiten, ook in steden als Glasgow, Inverness en Edinburgh
  • Er zijn middelgrote hostels met allerlei faciliteiten verspreid door Schotland, vaak bij dorpjes of stadjes, maar ook in 'the middle of nowhere'
  • Er zijn kleine hostels met bijna geen faciliteiten en die liggen bijna allemaal in hele stille delen, vaak op prachtige plekken

 

In de hostels zijn altijd slaapzalen, maar er zijn vaak ook kamers voor 2, 4 of 6 personen en soms zijn er kamers met eigen toilet en douche. In bijna alle hostels kunt u kiezen voor een uitgebreid Schots ontbijt of een continentaal ontbijt, maar u kunt in de keuken ook uw eigen ontbijt klaarmaken.
Er is altijd een gemeenschappelijke ruimte waar stoelen en tafels staan, vaak een televisie en geluidsapparatuur en boeken en spelletjes.
In veel hostels is  Wifi, maar op afgelegen plekken is de ontvangst niet altijd even goed of is er helemaal geen ontvangst.
Er zijn ook veel hostels waar activiteiten georganiseerd worden, die je kunt boeken.

Wij bestellen tegelijkertijd met de boeking ook een lidmaatschapskaart voor Hostelling Scotland  voor u, die het hele jaar geldig blijft. Deze lidmaatschapskaart levert u allerlei kortingen op. U kunt ook zelf een lidmaatschapskaart kopen bij Stay Okay, de Nederlandse versie. U krijgt hiermee ook korting op de hostels in Schotland

Alle TravellingWELL.nl reizen kunnen we ook voor u boeken met verblijf in een SYHA hostel, wat vooral voor gezinnen met kinderen heel aantrekkelijk kan zijn, omdat er altijd andere kinderen zullen zijn. Op onze accommodatie pagina's van Schotland hebben we in ieder gebied geprobeerd om minstens 1 SYHA hostel te beschrijven.

Ook voor deze reizen geldt dat wij er een TravellingWELL.nl reisgids bij kunnen maken met voorstellen voor routes, adressen/postcodes, beschrijving van de bezienswaardigheden, wandelingen met kaart en een goede kaart voor de hele reis. 

Ideaal voor gezinnen met kinderen voor wie bewegingsvrijheid belangrijker is dan veel comfort

Klik op rondreis Island hoppen in Schotland met verblijf in hostels om te zien hoe dat er uitziet. 

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.