De 1 daagse tour met een eigen groepje op zelf gekozen datum

De tour is precies het zelfde als de 1 daagse tour op vaste data. U kunt hem boeken voor 1 of 2 personen voor het totale bedrag van €450.00 of voor €525.00 tot 6 personen.

U wordt om 9.00 opgehaald vanaf uw accommodatieadres in Inverness en om 18.00 teruggebracht.

De maaltijden, toegangsprijzen en accommodatie zijn niet inclusief.

U krijgt na afloop een prachtige fotoserie, die tijdens de dag gemaakt is.

2 daagse tour met eigen groepje op zelf gekozen datum

U kunt met 1 of 2 personen deze tour boeken voor de totale prijs van €890.00 en voor de totale prijs van €1050.00  tot 6 personen. De maaltijden, toegangsprijzen en accommodatie zijn niet inclusief.

Het programma is dag 4 en dag 5  (incl.  Past Life Regression sessie als u dat wilt)  van de 7 daagse tour. U wordt  om 9.00 opgehaald van uw accommodatieadres in Inverness en weer teruggebracht om 17.30.

Ook hier krijgt u na afloop een prachtige fotoserie, die tijdens de dagen gemaakt is. 

Wilt u uw huwelijksgelofte nog eens bevestigen of hernieuwen, dan kunt u  o.l.v. Diane een handfasting ceremony doen en Andrew maakt foto's of een film. Handfasting is een oud Schots gebruik waarbij de handen van de bruid en de bruidegom aan elkaar vast gebonden worden en ze samen een schaal (quaich = liefdeskelk) whisky op moeten drinken en dus goed samen moeten werken. Lukt dit, dan gaan ze vast een gelukkig huwelijk hebben!!!

Voor dit prachtige paar heeft Tina Somberg-Buiks van TravellingWELL.nl  de 'handfasting ceremony'  gedaan in een privé kasteel op een eilandje bij Oban.

3 daagse tour met eigen groep en op zelf gekozen datum tussen april en eind oktober

U kunt met 1 of 2 personen deze tour boeken voor de totale prijs van €1325.00 en voor de totale prijs van €1575.00 van 3 tot 6 personen. De maaltijden, toegangsprijzen en accommodatie zijn niet inclusief.

Het programma van dag 1 en 2  is dag 4 en dag 5 van de 7 daagse tour.  (incl.  Past Life Regression sessie als u dat wilt)

Op dag 3 bezoekt u: 

 • Het dorpje dat gebruikt werd om de huur te innen (filmlocatie), lijkt op dit  Folk Museum bij Newtonmore waar de huisjes nagemaakt zijn en  acteurs laten zien hoe men daar leefde en werkte.
 • Ruthven Barracks deed dienst als opvanglocatie na de vreselijke slag van Culloden. De mannen die konden ontsnappen wachtten daar op Bonnie Prince Charley, die echter niet kwam en zelf met behulp van Flora MacDonald ontsnapte naar Skye. Hij stuurde een boodschapper met een  briefje waarop stond: ‘Let every man seek his own safety in the best way he can.’ De mannen staken Ruthven Barracks in brand en gingen huns weegs. 
 • Craig na Dun op de prachtige stille plek in Rannoch Moor

 

U wordt  om 9.00 opgehaald van uw accommodatieadres in Inverness en weer teruggebracht om 17.30.

Ook hier krijgt u na afloop een prachtige fotoserie, die tijdens de dagen gemaakt is. 

Wilt u uw huwelijksgelofte nog eens bevestigen of hernieuwen, dan kunt u  o.l.v. Diane een handfasting ceremony doen en Andrew maakt foto's of een film. Handfasting is een oud Schots gebruik waarbij de handen van de bruid en de bruidegom aan elkaar vast gebonden worden en ze samen een schaal (quaich = liefdeskelk) whisky op moeten drinken en dus goed samen moeten werken. Lukt dit, dan gaan ze vast een gelukkig huwelijk hebben!!!

De 7 daagse tour met eigen groepje op zelf gekozen datum

Deze reis kan alleen op aanvraag geboekt worden en de prijs is afhankelijk van het aantal personen, het aantal nachten en evt. extra activiteiten. 

U kunt aangeven wat u precies wilt en wij dienen een verzoek in voor  de gekozen datum en de bijbehorende prijs. 

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • De gekozen reis op vaste datum van 1 dag of 7 dagen
 • De gewenste start datum 
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Bij de reis van 7 dagen: het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers 

 

Klik op de groene knop en vermeld voor een privé boeking: 

 • Uw naam en telefoonnummer
 • De gekozen reis van 1, 2, 3 of 7 dagen met uw eigen groepje
 • De gewenste start datum 
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Bij de reis van 7 dagen: het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers 

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

Outlander: The Past Lives Experience

Het echtpaar Andrew & Diane Nicholson heeft zich gespecialiseerd in de geschiedenis van Schotland en het zal u dan ook niet verbazen dat  zij zich ook op de succesvolle serie Outlander  gericht hebben, die over zo'n  belangrijke periode in de Schotse geschiedenis gaat. 

Reizen door de tijd  is een belangrijk thema in Outlander en speelt ook een hele grote rol in het leven van Diane. Zij heeft  zich nl. gespecialiseerd in Past Life Regression Therapy.  Tijdens de sessies wordt  hypnotherapie gebruikt om een persoon in de tijd terug te brengen naar zijn/haar vorige levens of incarnaties d.m.v. herinneringen en ervaringen die in het gewone leven verborgen zijn in het onderbewuste. U vindt hier meer informatie over de therapie. 

Tijdens de meerdaagse reizen kunt u zonder extra kosten zo'n Past Life Regression Therapy sessie volgen. 

Er zijn een aantal mogelijkheden om op vaste data met hen op reis te gaan en u kunt de reizen ook boeken voor u alleen, met zijn tweeën of met uw eigen groepje van max. 6 personen op een zelf gekozen datum.

Ze hebben een mooi, comfortabel 9 pers. Mercedes busje met airco en een geluidssysteem voor groepjes tussen 3 en 6 personen en een comfortabele Subaru Outback met airco en een geluidssysteem voor 1 of 2 personen. U kunt heerlijk relaxen terwijl zij u over de geschiedenis, de gebeurtenissen en Jacobieten vertellen.

De prijzen die bij de reizen staan, zijn bij benadering. Op het moment dat u boekt, nemen we de koers van dat moment en herberekenen de prijs van uw reis. Er kan dus een verschil in prijs ontstaan. (lager of hoger). 

Outlander The Past Lives Experience: een 1 daagse rondrit vanuit Inverness

De 1 daagse Outlander tocht op vaste datum voor max. 6 personen vindt in 2019 plaats op:  zondag 26 mei, donderdag 20 juni, zondag 23 juni, zondag 7 juli, maandag 22 juli, vrijdag 2 augustus, maandag 5 augustus, maandag 19 augustus, zaterdag 31 augustus, donderdag 5 september en zondag 8 september.  Prijs: €130.00 p.p. 

Het programma van de dag:

 • 's Morgens leert u van alles over Clan Fraser en Clan MacKenzie. U loopt over het land waar zij ook liepen, komt bij de huizen waar ze woonden, de steden waar ze naar toe gingen en de plekken waar ze begraven werden. 
 • U komt in Wardlaw Mausoleum, waar Jamie Fraser's grootvader Simon 'The Fox'  Fraser begraven ligt. Alleen zijn lichaam ligt hier, zijn hoofd ligt nog in Londen. Dit mausoleum is speciaal voor de Clan Fraser gebouwd. 
 • Beauly Priory,  een mooie 13e eeuws ruïne van het klooster waar Claire Maisri, de Lovat's Seer ontmoette. Bij de ingang van het kerkhof staat een iep van 800 jaar oud, men denkt dat het de oudste iep van Europa is. De naam Beauly komt van Mary Queen of Scots, die uitriep: ‘C’est un beau lieu’, wat in het Frans betekent dat het een mooie plek is. 
 • U komt ook bij het 'echte' Lallybroch (niet de filmlocatie) en wel  het Laird's House, waar de jongste zoon van de Chief van de MacKenzie clan in de 17 en 18e eeuw woonde. Als Lallybroch bestaan heeft, dan moet het dit mooie huis geweest zijn. 
 • Castle Leod (het 'echte' Castle Leoch) is de Seat van de Clan MacKenzie (niet de filmlocatie): de plek waar de Earl of Cromartie, Chief van de Clan MacKenzie woonde. Het kasteel wordt nog steeds door een MacKenzie bewoond. Het huis is helaas maar zo nu en dan open voor publiek. Is het gesloten dan maakt u een wandelingetje op de met bomen omzoomde laan en ziet het huis alleen van buiten. 
 • 's Middags brengt u een bezoek aan Culloden en loopt het pad van de Jacobieten
 • Culloden House is de plek waar Bonnie Prince Charlie verbleef tijdens de opstand in 1745/1746 en waar het hoofdkwartier was voor de fatale slag op Culloden Moor plaatsvond. 
 • Andrew geeft een demonstratie hoe om te gaan met wapens, die ten tijde van de slag gebruikt werden. En u ziet ook hoe een Jacobiet zijn kilt, eigenlijk is het gewoon een hele grote lap geruite wollen stof, aantrok. 
 • U bezoekt natuurlijk Culloden Battlefield, waar de laatste slag plaats vond en Andrew brengt met zijn verhalen de geschiedenis tot leven. Bij de steen voor de Frasers, die hier stierven op 16 april 1746, zal zelfs de meest nuchtere persoon toch een brok(je) in zijn/haar keel voelen omdat alle ellende dan wel heel dicht bij komt.
 • En als afsluiting een bezoek aan het bezoekerscentrum. 
 • De Clava Cairns, standing stones, liggen vlak bij Culloden Moor. Ze werden daar ong. 4000 jaar geleden geplaatst. Te midden van de  'gewone'  standing  stones staat ook de beroemde/beruchte 'split stone', waardoor Claire terugging naar haar eigen tijd net vóór de Battle of Culloden.

 

De maaltijden en toegangsprijzen zijn exclusief. U krijgt gelegenheid om ergens te lunchen/koffie/thee te drinken en tijd genoeg om de bezienswaardigheden  op uw gemak te bezoeken.

Vertrek is 's morgens 9.00 en u bent om 18.00 weer terug. U krijgt een prachtige herinnering aan deze dag, want Andrew, die een professionele fotograaf is, maakt bij de bezienswaardigheden foto's van u, die hij u mailt na afloop.

Outlander The Past Lives Experience: 7 daagse reis door heel Schotland

De 7 daagse Outlander reis op vaste data in 2019  waar u op in kunt schrijven vertrekt vanuit Linlithgow, halverwege Edinburgh en Glasgow. U reist er op de dag voor de start van de reis zelf naar toe en overnacht daar. 

Van 27 juni tot 17.00 op 4 juli is er nog 1 plaats vrij. Prijs: €1999.00

Van 24 juli tot 17.00 op 31 juli is er nog 1 plaats vrij. Prijs €2099.00

Van 21 augustus tot 17.00 op 28 augustus zijn er nog 4 plaatsen vrij. Prijs €2099

Van 18 september tot 17.00 op 25 september zijn er nog 2 plaatsen vrij. Prijs €1990.00

Van 16 oktober tot 17.00 op 23 oktober zijn er nog 2 plaatsen vrij. Prijs €1899.00

De prijs is gebaseerd op 2 personen in een 2 pers. kamer met badkamer en de toegang tot de bezienswaardigheden is inclusief in de prijs, evenals een heerlijke high tea in Culloden House. 

De prijs voor alleengebruik van een 2 pers. kamer is op aanvraag.

U hebt  de eerste 3 nachten in Linlithgow een mooie kamer met klein keukentje, waar een mand met lekkernijen staat, u koffie/thee kunt maken en 's morgens geniet u van een heerlijk ontbijt. 

De laatste 4 nachten verblijft de groep in Nairn in een klein Boutique Hotel. Er zijn 4 kamers met badkamer, een lounge, een eetkamer, een grote keuken en een bar.  Het hotel ligt aan het strand, waar u via een privé weggetje komt.  's Morgens een lekker ontbijt. U kunt hier als groep 's avonds koken of de maaltijden in het stadje gebruiken. 

Lunches en diners en drankjes zijn niet inbegrepen in de prijs.

Waar komt u allemaal? 

Dag 1 

 • Wentworth Prison (filmlocatie) is Llinlithgow Palace waar Jamie gevangen zat, en het is ook de geboorteplaats van Mary Queen of Scots.
 • Lallybroch (filmlocatie) is Midhope Castle op het terrein van Hopetoun House.
 • Fort William Headquarter is Blackness Castle waar Jamie afgeranseld werd door Black Jack Randall
 • Het station waar Claire en Frank afscheid namen (filmlocatie) is Bo'ness & Kinneil Railway 
 • Het huis waar de Duke of Sandringham (filmlocatie) woonde is Hopetoun House.

 

Dag 2: 

 • De Franse havenstad Le Havre waar Jamie en Claire aankomen als ze vluchten uit Schotland is in het echt Dysart
 • Het klooster waar Jamie moet herstellen na zijn gevangenschap (filmlocatie) is  Aberdour Castle, eens een heel luxueus huis.
 • Cranesmuir Village en Square (filmlocatie) waar Geillis woont en waar Claire allerlei planten en kruiden verzamelt. Dit is het mooie, oude plaatsje Culross.
 • The Black Kirk (filmlocatie), waar Claire ontdekt waarom de jongen zo ziek geworden is is West Kirk dicht bij Culross.
 • The Kelpies hebben niets met Outlander te maken, maar zijn zo indrukwekkend, dat het echt de moeite waard is om er even rond te lopen. 

 

Dag 3

U gaat nu richting Inverness en de Highlands en bezoekt onderweg een paar hele mooie plekken.

 • Castle Leoch (filmlocatie) of te wel Doune Castle, waar Colum MacKenzie en zijn clan woont en het werd ook gebruikt in serie 1 toen Claire en Frank de ruïne bezochten.
 • De kapel(filmlocatie) waar Claire en Jamie zich verstoppen voor de Redcoats en Rupert een oog verliest is Tullibardine Chapel bij Gleneagles en de kapel heeft een bijzondere geschiedenis.
 • De tuinen van Versailles (filmlocatie) zijn de tuinen bij Drummond Castle, die bekend  staan als mooiste formele tuinen in heel Europa.
 • En natuurlijk mag Craigh na Dun (filmlocatie) niet ontbreken. Op een heel rustig weggetje op Rannoch Moor zie je ineens de beroemde heuvel met de  bomen. Je kunt het gewoon niet missen. Fantastisch om daar rond te lopen ook al zijn de stenen hier helemaal niet.
 • Aan het eind van de middag gaat u naar uw hotel in Nairn waar  u 4 nachten in een Penthouse Suite met uitzicht op zee verblijft.

 

Dag 4

 • Urquhart Castle: de ruïne van een van de grootste kastelen van Schotland. Hier zat het regeringsleger tijdens de opstanden van de Jacobieten. Toen ze vertrokken bliezen ze het op, zodat de Jacobieten het nooit meer konden gebruiken.
 • Inverness zoals het er in 1745 uitzag: hele oude panden, die er toen ook al stonden,  de Old High Church, waar voor de Battle of Culloden soldaten uit het regeringsleger gevangen zaten, en na de Battle Jacobieten. Ze werden buiten voor de kerk neergeschoten. Het zelfde gebeurde in de Gaelic Church, die nu in gebruik is als Leakey's Bookshop. Hoewel de fontein bij het huis van Mrs Baird in de film niet in Inverness stond, was dat vroeger wel het geval. U komt op de plek, waar Frank de geest zag.
 • De tocht voert ook langs Glen Ord Distillery en hoewel een bezoek niet in de prijs zit, kunt u wel een tourtje boeken of in de winkel rondneuzen.
 • U komt in Wardlaw Mausoleum, waar Jamie Fraser's grootvader Simon 'The Fox'  Fraser begraven ligt. Alleen zijn lichaam ligt hier, zijn hoofd ligt nog in Londen. Dit mausoleum is speciaal voor de Clan Fraser gebouwd.   
 • Beauly Priory,  een mooie 13e eeuwse ruïne van het klooster waar Claire Maisri, de Lovat's Seer ontmoette. Bij de ingang van het kerkhof staat een iep van 800 jaar oud, men denkt dat het de oudste iep van Europa is. De naam Beauly komt van Mary Queen of Scots, die uitriep: ‘C’est un beau lieu’, wat in het Frans betekent dat het een mooie plek is.
 • Het 'echte' Lallybroch (niet de filmlocatie) en wel  het Laird's House, waar de jongste zoon van de Chief van de MacKenzie clan in de 17 en 18e eeuw woonde. Als Lallybroch bestaan heeft, dan moet het dit mooie huis geweest zijn. 
 • Castle Leod (het 'echte' Castle Leoch) is de Seat van de Clan MacKenzie (niet de filmlocatie): de plek waar de Earl of Cromartie, Chief van de Clan MacKenzie woonde. Het kasteel wordt nog steeds door een MacKenzie bewoond. Het huis is helaas maar zo nu en dan open voor publiek. Is het gesloten dan maakt u een wandelingetje op de met bomen omzoomde laan en ziet het huis alleen van buiten. 

 

Dag 5 

 

 • Bezoek aan Culloden en het pad van de Jacobieten
 • Culloden House is de plek waar Bonnie Prince Charlie verbleef tijdens de opstand in 1745/1746 en waar het hoofdkwartier was voor de fatale slag op Culloden Moor plaatsvond.  U geniet hier van een heerlijke  Afternoon Tea.
 • Andrew geeft een demonstratie hoe om te gaan met wapens, die ten tijde van de slag gebruikt werden. En u ziet ook hoe een Jacobiet zijn kilt, eigenlijk is het gewoon een hele grote lap geruite wollen stof, aantrok. 
 • Culloden Battlefield, waar de laatste slag plaats vond en Andrew brengt met zijn verhalen de geschiedenis tot leven. Bij de steen voor de Frasers, die hier stierven op 16 april 1746, zal zelfs de meest nuchtere persoon toch een brok(je) in zijn/haar keel voelen omdat alle ellende dan wel heel dicht bij komt.
 • Het Visitor Centre waar de geschiedenis tot leven komt van de kant van de Jacobieten maar ook van de Engelsen. Heel interessant!
 • De Clava Cairns, standing stones, liggen vlak bij Culloden Moor. Ze werden daar ong. 4000 jaar geleden geplaatst. Te midden van de  'gewone'  standing  stones staat ook de beroemde/beruchte 'split stone', waardoor Claire terugging naar haar eigen tijd net vóór de Battle of Culloden.
 • In de loop van de middag hebt u wat vrije tijd in Nairn, het zonnigste stadje aan zee van Schotland.


Wilt u graag een Past Life Regression session doen bij Diane, dan kan dat op deze middag op een hele veilige rustige plek. De sessie duurt tussen 1 en 1.5 uur en het helpt u om in verbinding te komen met vroegere ervaringen. Sommige mensen voelen  bijv. iets heel speciaals bij een plek, die ze helemaal niet kennen of ze hebben bepaalde klachten, emoties of angsten, die ze helemaal niet begrijpen en geen idee hebt waar die vandaan komen. Tijdens een Past Life Regression session kan duidelijk worden wat er in een eerder leven gebeurd is en bovengenoemd klachten en gevoelens verklaart.  Klik hier voor meer uitleg van Past Life Regression.


Dag 6:  
Maak uw borst maar net, want vandaag bent u 12 uur onderweg! U wordt om 8.00 opgepikt en bent om ong. 20.00 weer in uw hotel.

 • Loch Ness, het grootste loch van Schotland met natuurlijk Nessie. U komt op een prachtig uitzichtpunt.
 • Over the Sea to Skye via de brug en even rondkijken in het dorpje Kyleachin
 • Fotostops bij Man of Storr en Kilt Rock
 • Wat vrije tijd in het hoofdstadje Portree
 • Het fossielen museum in Staffin, het openluchtmuseum bij Uist, het graf van Flora MacDonald
 • De prachtige Cuillins en Quiraing bergketens
 • Terug naar het vaste land door adembenemend landschap naar Fort Augustus, waar u nog even rond kijkt
 • Langs de stille kant van Loch Ness terug naar uw hotel.

 

Dag 7

 • Het dorpje dat gebruikt werd om de huur te innen (filmlocatie), lijkt op dit openlucht museum bij Newtonmore waar de huisjes nagemaakt zijn en  acteurs laten zien hoe men daar leefde en werkte.
 • Ruthven Barracks deed dienst als opvanglocatie na de vreselijke slag van Culloden. De mannen die konden ontsnappen wachtten daar op Bonnie Prince Charley, die echter niet kwam en zelf met behulp van Flora MacDonald ontsnapte naar Skye. Hij stuurde een boodschapper met een  briefje waarop stond: ‘Let every man seek his own safety in the best way he can.’ De mannen staken Ruthven Barracks in brand en gingen huns weegs. 
 • Cranesmuir Church, waar Claire en Geillis terecht stonden (filmlocatie) is Tibbermore Church vlak bij Perth.   
 • De stad die Inverness was (filmlocatie) is het mooie stadje Falkland. De beroemde fontein, de oude straatjes en Mrs Baird's Guest House  zijn er nog steeds.

 

De reis eindigt om ong. 17.00 in Linlithgow, waarna iedereen zijn eigen weg weer gaat.