Algemene informatie

5 of 7 daagse reis: whisky whisky en nog eens whisky in Schotland

Prijs:

5 daagse reis met vlucht en handbagage en huurauto klasse 1 ( Kia Picasso of vergelijkbaar): vanaf €595.00 p.p. in het vroege voorseizoen en het late naseizoen op basis van 2 pers. kamer. 

7 daagse reis met overtocht en eigen auto: vanaf  €555.00 p.p. in het vroege voorseizoen en het late naseizoen op basis van 2 pers. kamer.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen
 • 4 nachten in 2 verschillende  3* of 4* B&B's, hotel in 2 persoons kamer met badkamer en toilet en een Schots ontbijt
 • De TravellingWELL.nl Reisgids met voor iedere dag mooie routes, adressen/postcodes van alle distilleerderijen, beschrijving van alle distilleerderijen met openingstijden en mogelijke tours met prijzen en een goede kaart van Schotland.

Extra opties

 • Een  klasse 2 auto (Renault Clio en vergelijkbaar) of klasse 3  auto (Nissan Note of vergelijkbaar)
 • Gereserveerde zitplaats en ruimbagage in het vliegtuig
 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een Scottish Heritage Pass  (SHP)voor 7 dagen bijboeken. Die kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Daarmee kunt u alle bezienswaardigheden van The National Trust for Scotland en Historic Scotland gratis bezoeken. Klik op SHP voor meer informatie
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust for Scotland Discover Ticket bijboeken. Hij is er voor 3 dagen binnen 7 dagen, 7 dagen binnen 14 dagen en 14 dagen binnen 30 dagen. Klik op NTS Discover Ticket voor meer informatie


Klik op accommodatie Perthshire om de beschrijving van de accommodatie adressen te zien en op accommodatie Highlands om de B&B in Banavie te zien.


Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

De TravellingWELL.nl Reisgids van €100.00 is inclusief in de prijs

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor deze whiskyreis samen.

Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes van de distilleerderijen voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle distilleerderijen met openingstijden, mogelijke toers en toegangsprijzen
 • een goede kaart van Schotland
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • wij maken desgewenst ook de afspraken voor rondleidingen voor u
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

5 of 7 daagse reis: whisky whisky en nog eens whisky in Schotland

Whisky, whisky en nog eens whisky in Schotland: een heerlijke whisky reis voor whiskyaholics omdat het u de mogelijkheid biedt om allerlei grote maar ook kleine whisky distilleerderijen te bezoeken in 5 dagen.

 

 • Tullibardine Distillery
 • Dewar's World of whisky
 • Blair Atholl Distillery
 • Edradour Distillery
 • Dalwhinnie Distillery
 • Ben Nevis Distillery
 • Glengoyne Distillery

 

Vlucht met KLM naar Edinburgh, een huurauto van Arnold Clark, het beste autoverhuur bedrijf in Schotland en 4 nachten verblijf in  3 * of 4* accommodatie

of

Overtocht van IJmuiden naar Newcastle in 2 pers. binnen hut en uw eigen auto gaat mee en 4 nachten verblijf in 3* of 4* accommodatie.

Klik op de kaart om te zien waar de distilleerderijen allemaal liggen.

Vlucht naar Edinburgh en Tullibardine distillery en Dewar's World of Whisky

In de ochtend vliegt u naar Edinburgh en haalt uw huurauto op. U hebt dan nog een hele dag om via een mooie route uw eerste 2 distilleerderijen te bezoeken onderweg naar uw accommodatie in Blair Atholl of bij Pitlochry.

Tullibardine Distillery was al in de 15e eeuw een bierbrouwerij en is pas in de 20e eeuw een kleine whisky distilleerderij geworden. De naam betekent in het Gaelic: uitkijk heuvel. Er wordt nog op de traditionele manier gewerkt, zonder computer technologie en u krijgt dan ook een goed beeld van het distilleer proces.

De tours worden door enthousiaste gidsen gedaan verspreid over de hele dag. Dit is de enige distilleerderij waar u niet hoeft te boeken. Alleen als u een speciale rondleiding zou willen, dan moet u van te voren contact opnemen.

Dewar's World of Whisky in Aberfeldy.

De eerste single malts werden al in 1898 geproduceerd en later volgden de blended whiskies die zo vaak bekroond zijn.
Er zijn gewone rondleidingen, een Cask Tour, een Connoisseur Tour, proeven uit het vat, u kunt uw eigen fles vullen en er is een cafetaria met lekkere hapjes en gratis wifi. Er zijn foldertjes in allerlei talen. Dewar's is het hele jaar geopend.

Aan het eind van de dag naar het echte Schotse hotel of een 4* B&B in het lieflijke dorpje Blair Atholl of een Guest House in Pitlochry, waar u 2 nachten verblijft.

Edradour en Blair Atholl Distillery en mooi ritje naar uitzichtpunt

Edradour Whisky Distillery bij Pitlochry
Dit is de kleinste en meest schilderachtige distilleerderij in een prachtig stuk van Schotland.
Rondleiding en een slokje whisky. In de bar zijn meer dan 50 verschillende whiskys. Edradour is vanaf half april tot half oktober geopend.

Blair Athol Single Malt Scotch Whisky Distillery in Pitlochry

Het is één van de oudste nog werkende distilleerderijen in Schotland. Gesticht in 1798 als Aldour, genoemd naar de rivier de otter. Hij werd gesloten in een periode toen de belastingen te hoog werden en in 1826 weer  geopend. Er wordt nu 38.000 liter whisky per week gemaakt. Bell’s Blend is de populairste whisky op dit moment. Blair Atholl is het hele jaar geopend.
Er is een rondleiding met een glaasje whisky. 

Is er nog tijd dan kunt u een prachtig ritje maken over een kronkelig weggetje naar een schitterend uitzichtpunt: Queen's View.

Dalwhinnie distillery tijdens prachtige tocht naar Fort William

U verlaat uw accommodatie adres en kunt onderweg naar Fort William de hoogst gelegen whisky distilleerderij Dalwhinnie bezoeken.

Dalwhinnie Distillery

Whisky en chocolade zijn een 'hemelse' combinatie en daarom proeft u de Classic Single malts in een combinatie met luxe Highland chocolade. 

Dalwhinnie in het dorpje Dalwhinnie in Cairngorm National Park ligt afgelegen, maar is goed te bereiken. De 15 jaar oude Dalwhinnie Single Malt staat bekend onder de naam: Gentle Spirit. Eigenlijk zou de Highland Malt Whisky Speyside malt moeten heten, want de bron is een zijtak van de belangrijkste whisky rivier in Schotland: De Spey.
Dalwhinnie is het hele jaar geopend van ma t/m zo.

Er zijn allerlei verschillende tours mogelijk van rondleiding met 1 slokje tot een rondleiding met 6 slokjes + bijpassende chocolade die langer duurt. 

U overnacht 2 nachten in een prachtige 4* B&B in het dorpje Banavie met ontzettend aardige eigenaars, die zelf ook erg van whisky houden of in Fort William zelf in de mooie B&B van een Nederlands stel, die het levenswater ook niet schuwen!

Ben Nevis Distillery in Fort William

Misschien heeft u de Ben Nevis Distillery in Fort William gisteren al bezocht tijdens uw rit naar Fort William en anders is er nu mooi tijd voor.  Het is een van de oudste distilleerderijen in Schotland en is al in 1825 geopend. Hij ligt aan de voet van de hoogste berg Ben Nevis. 

In een oude opslagruimte uit 1862 en de voormalige bottelarij bevindt zich het bezoekerscentrum, waar u de reus Hector McDram zult ontmoeten. Hij ontrafelt de Legend of the Dew of Ben Nevis in een bijzonder audio/visuele voorstelling.
Na deze ervaring gaat u met de gids mee door de productie ruimtes en u sluit af met een slokje.
Er is ook een restaurant waar u lekker kunt lunchen. 
Ben Nevis is het hele jaar geopend van ma t/m vrij. en vanaf Pasen t/m september ook za. In juli en aug van ma t/m vrij van 09.00 - 18.00, za van 10.00 - 16.00 en zo van 12.00 - 16.00.

U zou vandaag ook iets heel anders kunnen doen dan whisky. 

 • Een treinrit met de beroemde Jacobite Steam Train, die beroemd is geworden door Harry Potter en door een schitterend gebied naar Mallaig aan zee gaat en 1.5 uur later weer terug. (half mei tot eind oktober)
 • Met de gondel omhoog voor fantastisch uitzicht boven op de berg en op de heen-of terugweg naar de 'berghut' Ben Nevis Inn voor de lunch of gewoon een drankje en misschien een wandelingetje?
 • Loch Ness om Nessie te zoeken

Glengoyne Distillery op de terugweg naar Edinburgh airport

U sluit deze reis af met een indrukwekkende rit door het Glencoe dal omringd door hoge bergen en brengt uw laatste bezoek aan een distilleerderij, die niet de minste is.

Glengoyne distillery is een mooie distilleerderij van de buitenkant met de witte muren en het pagode dak in een dal van een vulkanische heuvel. Generaties lang wordt hier de kunst van het distilleren al overgedragen aan de volgende generatie. Ze geven allerlei rondleidingen van de standaard tour, een chocolate/whisky tour tot een masterclass van een hele dag waarin u uw eigen whisky samenstelt en in een flesje van 20cl. meekrijgt. Ze zijn ontzettend trots op hun distilleerderij en zeggen zelf: “there can be no better place on earth to sit and take a glass of malt whisky”.  

Openingstijden: maart t/m november: 1e rondleiding om 10 uur en ieder uur start er weer 1 tot 16.00. December t/m februari: 1e rondleiding om 10 uur en de laatste om 15.00 uur. Dagelijks geopend.

Aan al het goede komt een eind, dus ook aan deze prachtige whiskyreis.

U levert de auto weer in en vliegt aan het eind van de middag terug van Edinburgh airport naar Schiphol.