Algemene informatie

Themareis: 9 dagen Harry Potter in Noord Engeland en Schotland

Prijs: vanaf  €1995.00 voor 2 volwassenen + 2 kinderen t/m 12 jaar in het vroege voorjaar en late najaar op basis van gezinskamer met ontbijt en eigen auto en overtocht per veerboot. De prijs is in het hoogseizoen hoger, omdat de overtocht en de accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen voor 2019 zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen
 • Overtocht met veerboot van DFDS seaways in 4 pers. standaard binnen hut met  bedden boven elkaar en met douche en toilet  en overtocht met veerboot van P&O in 4 pers. standaard binnen hut met  bedden boven elkaar en met douche en toilet  
 • Uw auto of motor gaat mee
 • Vertrek uit IJmuiden om 17.00 en aankomst in Newcastle de volgende morgen tussen 9.30 en 10.00
 • Vertrek uit Hull om 20.30  en aankomst in Rotterdam/Europoort de volgende morgen tussen 9.00 en 10.00
 • 2 nachten in 4 pers. gezinskamer met badkamer en toilet in Inn in South Queensferry
 • 3 nachten in 4 pers. gezinskamer met badkamer en toilet in 4**** B&B in Fort William, Onich of Banavie
 • 1 nacht in 4 pers. gezinskamer met badkamer en toilet in Guest House in Carlisle
 • Uitgebreid Schots/Engels ontbijt
 • U kunt deze reis ook langer of korter maken

Deze reis met de Inn in South Queensferry, een SYHA hostel + het Guest House in Carlisle

U verblijft  in een 4 pers. gezinskamer in de Inn in South Queensferry met ontbijt, in 4 pers. kamer in SYHA hostel Glencoe (klein eenvoudig hostel) of SYHA Glen Nevis (een groter iets luxer hostel) en 1 nacht in het Guest House in Carlisle met ontbijt.

Prijs: vanaf €1690.00 voor 2 volw. + 2 kinderen t/m 12 jaar.

Extra opties

 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een 4 pers. buiten hut met raampje boeken
 • U kunt ook de treinrit met The Jacobite alvast boeken. Deze rit is zo populair dat het bijna nooit lukt om zonder een reservering mee te kunnen. 
  Klik op The Jacobite voor de beschrijving en de prijs.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Gezinskamers of aparte kamers
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u toe wilt voegen

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

Themareis: 9 dagen Harry Potter in noord Engeland en Schotland

Het viel ons op dat er  nog steeds heel veel belangstelling is bij gezinnen met kinderen, die alle Harry Potter boeken en films verslonden hebben en die de plekken waar gefilmd is willen bezoeken. We hebben vervolgens een Harry Potter reis met een TravellingWELL.nl Reisgids samengesteld en er zijn al behoorlijk veel groepjes/gezinnen op zoek geweest naar de Harry Potter plekken.

U vaart over van IJmuiden naar Newcastle en gaat terug van Hull naar Rotterdam/Europoort en kunt op deze manier  allerlei Harry Potter plekken in de schitterende Highlands of Schotland bezoeken maar ook de plekken in Noord Engeland op uw gemakje bekijken. De reis die we hier publiceren heeft 8 nachten ( 2 op de boot en 6 op accommodatieadressen) , dus erg geschikt bij een weekje vakantie in het voorjaar of najaar, maar het aantal nachten kan zoals bij al onze reizen aangepast worden aan uw wensen.

Voor de overnachtingen hebben we diverse mogelijkheden van SYHA hostels in privé kamers (vergelijkbaar met onze Stay Okay hostels), een wat groter guest house in Carlisle voor de terugreis  tot een gezellige Inn net buiten Edinburgh en een heerlijke B&B in Fort William, Banavie of Onich. 

Klik op de kaart om te zien waar u allemaal komt.

Een aantal Harry Potter plekken, die u kunt bezoeken

Alnwick Castle  waar 2 films van Harry Potter zijn opgenomen: 2002 - Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter en de Geheime Kamer en in 2001 - Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter en de Steen der Wijzen). Er zijn regelmatig speciale Harry Potter activiteiten zoals Broomstick Flying Lessons!

Edinburgh: we hebben een wandeling samengesteld die u op eigen gelegenheid kunt maken en waarbij u op allerlei Harry Potter plekken komt en het is natuurlijk zelf al een heerlijke stad om te bezoeken.

In de Highlands of Scotland: 

Het Glenfinnan Viaduct, waar de Hogwart Express overheen reed. U kunt ook zelf met de stoomtrein The Jacobite deze rit van Fort William naar Mallaig en terug maken. Loch Shiel aan de overkant werd gebruikt als Hogwarts Lake en Harry en Hermione stonden hier op de uitkijk vanaf de toren.

Loch Morar deed ook dienst als  Hogwarts Lake en men zegt dat hier het 2e monster van Schotland woont (monster Morag!).

De Steall Falls waar Goblet of Fire (Harry Potter en de Vuurbeker) opgenomen werd. Voor durfals is er zelfs een lange touwbrug hoog boven een kloof!

Het rustige Loch Arkaig (niet ver van Loch Ness), waar de Half Blood Prince (H.P en de Halfbloed Prins) gefilmd is. 

Clachaig Inn bij Glencoe, een hele gezellige Inn, waar The Prisoner of Azkaban (HP en de Gevangene van Azbaken) is opgenomen. De decorstukken zijn er niet meer, maar misschien herkennen jullie toch nog de plek en het is er in ieder geval heel mooi en ideaal voor een gezellig drankje of hapje.

Het woeste Rannoch Moor, waar de Hogwart Express door rijdt en u kunt er zelf ook met de trein doorrijden, want de weg houdt op bij het station.


Op de terugweg naar de boot in Hull: 

Het mooie stadje Durham met de kathedraal en met name de binnenhof die dienst deed als de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry en in Harry Potter and the Philospher's Stone (HP en de Steen der Wijzen) liet hij hier Hedwich de uil vrij.

Voor de film Chamber of Secrets (HP en de Geheime Kamer) kwamen ze hier weer en was het de plek waar Harry, Ron en Hermione leerden hoe ze dieren konden veranderen in 'water goblets'.

Er is dan nog 1 Harry Potter locatie over en dat is het Goathland Station, het eindstation van de Zweinstein Express, Hogsmeade Station. U kunt hier zelf ook een rit met de stoomtrein maken.

En dan is het Harry Potter avontuur weer afgelopen en vaart u 's avonds met de nachtboot terug van Hull naar Rotterdam/Europoort.

 

De accommodatie adressen

Klik op accommodatie Edinburgh voor de Inn in South Queensferry en het SYHA hostel in Edinburgh.

Klik op accommodatie Highlands of Scotland voor de B&B's in Fort William, Banavie en Onich en de SYHA hostels in Glencoe en Glen Nevis.

Klik op accommodatie North West England voor het Guest House in Carlisle.

De TravellingWELL.nl Reisgids zit al bij de prijs inbegrepen

De TravellingWELL.nl Reisgids is speciaal voor deze themareis samengesteld.

Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.