Algemene informatie

Themareis: 10 of 12 dagen Het Schotland van James Bond met eigen auto of in Classic Car 

Prijs: vanaf  €1175.00 p.p. in het vroege voorjaar en late najaar op basis van 2 pers. kamer en eigen auto en overtocht per veerboot. De prijs is in het hoogseizoen hoger, omdat de overtochten en accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen voor 2019 zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van  november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen
 • Overtocht met veerboot van DFDS seaways in 2 pers. binnen hut met bedden boven elkaar en met douche en toilet
 • Uw auto of motor gaat mee. De reis duurt dan 12 dagen
 • 9 nachten in 2 persoons kamer met badkamer en toilet in 4**** en 3*** B&B's of Guest Houses
 • Uitgebreid Schots ontbijt
 • U krijgt er een TravellingWELL.nl Reisgids bij en een goede kaart van Schotland


of

 • Vlucht naar Edinburgh, waar dan een huurauto voor u klaar staat
 • Als u de hele reis in  een Classic Car wilt maken, hebt u geen huurauto nodig en wordt u opgehaald in Edinburgh airport en na de reis weer teruggebracht
 • De reis duurt dan 10 dagen

Extra opties

 • Wilt u 1 dag in een Classic Car rijden, dan is de prijs van de reis vanaf  €100.00 p.p. hoger
 • Wilt u de hele reis in een Classic Car rijden, dan is de prijs van de reis vanaf  €1000.00 p.p. hoger
 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een Scottish Heritage Pass  (SHP)voor 7 dagen bijboeken. Die kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Daarmee kunt u alle bezienswaardigheden van The National Trust for Scotland en Historic Scotland gratis bezoeken. Klik op SHP voor meer informatie
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust for Scotland Discover Ticket bijboeken. Hij is er voor 3 dagen binnen 7 dagen, 7 dagen binnen 14 dagen en 14 dagen binnen 30 dagen. Klik op NTS Discover Ticket voor meer informatie

Klik op Caledonian Classic Cars, Lomond, de Highlands en Perthshire om de beschrijving van de accommodatie adressen te zien.

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met boot of vliegtuig
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u toe wilt voegen

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

 

 

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

Themareis: 10 of 12 dagen Het Schotland van James Bond met eigen auto of Classic Car

Tijdens deze reis naar het Schotland van James Bond komt u op de plekken waar gefilmd is, kunt u naar het huis van de vader van James Bond en de dure particuliere school zien waar zowel James Bond als de schrijver Ian Fleming in de schoolbanken zaten.

Naast het feit dat die plekken heel beroemd zijn door de films zijn ze ook nog eens overweldigend mooi, zodat u  niet als de beroemde quote van Bond "shaken not stirred"  zult zijn, maar juist "shaken and stirred"

De route leidt u naar Edinburgh, de schitterende westkust, Loch Lomond, het Glencoe dal, het meest gefotografeerde kasteel van Schotland en naar Cairngorms National Park om Bond's meest geliefde whisky te proeven.

Na deze prachtige reis wilt u vast de volgende films opnieuw zien om te kunnen zeggen wat mijn echtgenoot altijd zegt: "I've been there!" 

 • U kunt de hele reis gewoon in uw eigen auto maken
 • U kunt hem helemaal in een Classic Car naar keuze maken
 • U kunt ook één van de Classic Cars uitkiezen voor 1 dag en uw eigen auto zolang bij de B&B van Caledonian Classic Cars waar u verblijft, parkeren

 

Hoe komt u er?

 • Met eigen auto met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle (de reis duurt dan 12 dagen)
 • Vliegen naar Edinburgh en daar staat de huurauto klaar (de reis duurt dan 10 dagen)
 • Vliegen naar Edinburgh en wij regelen transport naar de B&B, waar ook de Classic Cars staan. (de reis duurt dan 10 dagen)

 

Klik op Caledonian Classic Cars om te zien uit welke auto's u kunt kiezen.

De eerste 2 nachten van deze reis overnacht u in de prachtige B&B van de eigenaars van Caledonian Classic Cars in Dollarbeg in de omgeving van Stirling.

Klik op de kaart om te zien waar u overal komt tijdens deze reis.

Edinburgh verkennen

Sean Connery groeide op in Edinburgh en bezorgde melk bij de beroemde dure kostschool Fettes College, waar James Bond maar ook schrijver Ian Fleming naar toe gingen. Er zijn diverse bars waar je kunt genieten van de wereldberoemde James Bond Vodka Martini cocktail. Connery poseerde als model op het Arts College.

En verder is Edinburgh natuurlijk een heerlijke stad, ook zonder James Bond, om rond te zwerven.

Motor Museum Bo'ness, Miss Moneypenny's Diner, Faslane Naval Base

Ten westen van Edinburgh kunt u het Motor Museum Bo'ness bezoeken waar de grootste collectie Bond memorabilia te vinden is waaronder een BMW 750, die in Tomorrow Never Dies is gebruikt. En bent u aan een hapje of drankje toe dan is er Miss Moneypenny's Diner.

De tocht gaat verder naar het Lomond gebied waar u bij Helensburgh langs de marinebasis Faslane rijdt, waar delen van The Spy Who Loved me gefilmd werden.

2 overnachtingen in Arrochar of Helensburgh in een 4**** B&B.

De west kust met het dromerige dorpje Crinan en het Crinan Channel

Vandaag een mooie tocht naar de westkust waar u uiteindelijk bij het Crinan kanaal komt met heel veel sluisjes en het kleine dorpje Crinan. Op Loch Craignish werd de bootrace aan het einde van From Russia With Love gefilmd.

U kunt hier een prachtige wandeling maken van ong. 2 uur langs het kanaal, om het dorpje heen en hebt dan schitterende vergezichten op de zee en de eilanden in de verte.

Via Kilmartin met de bijzondere stenen rijdt u terug naar uw B&B.

Een tocht door de overweldigende natuur van het Etive dal en Glencoe

Door de binnenlanden rijdt u door het stille Etive dal, waar Skyfall gefilmd werd en komt u in Glencoe, waar James Bond's vader woonde. Ook hier werden delen van Skyfall gefilmd.

Het bezoekerscentrum van Glencoe is zeer de moeite waard, omdat het op een prachtige plek ligt en er uitgebreid aandacht wordt besteed aan de roerige taferelen die zich hier afgespeeld hebben tussen rivaliserende clans. In deze omgeving zijn wandelingen te maken van een uurtje en vrij vlak tot een hele dag met flinke klimpartijen, maar wat u ook doet, het landschap is schitterend!

U verblijft 3 nachten in Spean Bridge of in Banavie net buiten Fort William in een 4**** B&B.

Naar Eilean Donan Castle en langs Loch Ness

Vanuit uw B&B maakt u vandaag een tocht langs The Well of the 7 Heads (het verhaal krijgt u in de TravellingWELL.nl Reisgids), een stukje Loch Ness en dan het woeste binnenland naar het meest gefotografeerde kasteel Eilean Donan, dat het hoofdkwartier van M16 was in The World Is Not Enough en er schilderachtig midden in het meer ligt.

Via een andere weg langs Beauly Firth, waar altijd dolfijnen spelen, terug langs de stille kant van Loch Ness of langs de 'gewone'  weg met de Nessie Exhibition of Urquhart Castle.

Een dagje zonder James Bond met mooie activiteiten

Vandaag hebt u de keuze tussen toeristische activiteiten als een boottocht op Loch Lynnhe, met de gondel omhoog in de Nevis Range (hoogste bergen van Schotland), rondkijken in het drukke plaatsje Fort William en een bezoek aan de whisky distilleerderij.

U kunt ook een tocht maken over de Road to the Isles, richting Mallaig, waar de veerboot naar Skye vertrekt en onderweg een kijkje nemen bij het Glenfinnan Monument en het "Harry Potter" viaduct en Neptune's Staircase.

Na dit bezoek slaat u links af naar het wonderbaarlijk mooie schiereiland Ardnamurchan, waar het heel rustig is en de kans om een hert te zien heel groot is. Bij de ruïne van het kleine kasteeltje Tioram op een eilandje is het prachtig wandelen. U kunt de dag afsluiten met een korte oversteek met het pontje waarna u heerlijk gaat eten in de Nevis Inn, midden in het berglandschap.

Maar misschien wilt u de tocht naar Mallaig en terug wel met de beroemde Jacobite Steam Train maken.

De Macallan Distillery en Cairngorms National Park

Een mooie rit door een vrij stille vallei met opmerkelijke overblijfselen uit de IJstijd naar het laatste James Bond onderdeel en  wel de Macallan Distillery, waar u een hele uitgebreide rondleiding kunt nemen van 2 uur en 15 min. Aan het eind ruikt en proeft u 4 whiskies, waaronder de favoriete Sherry Oak Whisky van 007!

U zou aan het eind van de middag een bezoek kunnen brengen aan boer Neil, die om 16.00 een demonstratie geeft met zijn schapenhonden of misschien gaat u liever naar een rendierkudde?

Het Cairngorm National Park heeft zo veel mogelijkheden dat het nog moeilijk kiezen wordt.

Er zijn prachtige wandelingen te maken, er rijdt een stoomtrein, u kunt naar de top met een trein, er is een roofvogel reservaat, Rothiemurchus Centre biedt allerlei sportieve activiteiten aan en wilt u nog een destilleerderij bezoeken, dan is er keus uit een flink aantal.

U hebt 2 overnachtingen in een 3*** Guest House in Grantown on Spey of als u een wat luxere B&B wilt  een 4* B&B in het dorpje waar de Glenlivet Distillery is of in een 4****B&B in Blair Atholl.

Terugreis

Aan al het goede komt een eind en dat geldt ook voor deze reis.

U rijdt via een mooie route dwars door de Cairngorms terug naar de B&B om uw Classic Car in te leveren en kunt naar Edinburgh Airport gebracht worden. Hebt u deze reis in uw eigen auto gemaakt, dan hebt u nog tijd om een prachtige tocht langs de kust te maken en bijv. Alnwick Castle of Alnwick Garden te bezoeken voor u in Newcastle weer op de veerboot stapt.

Wedden dat u na deze reis volkomen "Shaken and Stirred" bent en niet kunt wachten tot u nog een keertje naar Schotland kunt/mag?

De TravellingWELL.nl Reisgids zit al bij de prijs inbegrepen

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor deze themareis samen.

Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd