Algemene Informatie

Themareizen 8, 10 of 14 dagen Macbeth de man, de mythe, de legende

De prijzen zijn op basis van een 2 pers. kamer en overtocht in 2 pers. binnen hut met bedden boven elkaar in het vroege voorjaar en late najaar. De prijs is in het hoogseizoen hoger, omdat de overtochten en de accommodatieadressen dan duurder zijn.

Prijs: Themareis van 8 dagen Macbeth vanuit Blair Atholl: speciale aanbieding met vertrek op zaterdag vanaf €795.00 p.p. 

Prijs: Themareis van 10 dagen Macbeth vanuit Inverness: vanaf €1255.00 p.p. Deze reis kan op iedere dag beginnen.

Prijs: Themareis van 14 dagen Macbeth op Isle of Skye, Loch Lomond en Blair Atholl: vanaf €1599.00 p.p. Vertrekdag hangt af van de gekozen accommodatie.

De vanaf prijzen voor 2019 zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Overtocht met veerboot van DFDS seaways in 2 pers. standaard binnen hut met  bedden boven elkaar en met douche en toilet
 • Uw auto of motor gaat mee
 • het aantal nachten van de gekozen reis in een van de vakantiewoningen of in de B&B
 • U krijgt er een TravellingWELL.nl Reisgids bij en een goede kaart van Schotland

Extra opties

 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een Scottish Heritage Pass  (SHP)voor 7 dagen bijboeken. Die kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Daarmee kunt u alle bezienswaardigheden van The National Trust for Scotland en Historic Scotland gratis bezoeken. Klik op SHP voor meer informatie
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust for Scotland Discover Ticket bijboeken. Hij is er voor 3 dagen binnen 7 dagen, 7 dagen binnen 14 dagen en 14 dagen binnen 30 dagen. Klik op NTS Discover Ticket voor meer informatie

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers in de B&B's
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u toe wilt voegen

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Een 14 daagse reis naar de filmlocaties op Isle of Skye en Bamburgh Castle

Tijdens deze 14 daagse reis Filmlocaties Macbeth 2015 verblijft u 7 nachten in een heerlijke 2 pers. vakantiewoning in Portree (vanaf zaterdag) of een 4 pers. vakantiewoning bij een boerderij op een hele afgelegen plek in de omgeving van Dunvegan of een vakantiewoning voor 2 personen bij Staffin (vanaf zaterdag) met uitzicht op zee. Wilt u liever verblijven in een B&B dan is er ook keuze uit verschillende adressen.

Op de heen en terug weg verblijft u 2 nachten in Blair Atholl en 2 nachten in het Loch Lomond gebied, een mooie combinatie.

In de prachtige Quiraing bergketen keert Macbeth na de veldslag terug en ontvangt de titel Thane of Cawdor van de 3 heksen. (nr. 21)

Macbeth  trekt met zijn leger ten strijde bij The Old Man of Storr (nr 23)

In de prachtige Sligachan Glen tussen de Red en Black Cuillins bergen worden Lady Macduff en haar kinderen vermoord (nr 24)

In de sprookjesachtige omgeving van Glen Brittle Forest en The Fairy Pools wordt Banquo in opdracht van Macbeth vermoord (nr 22)

Klik op de kaart van de filmlocaties om te zien waar die plekken precies zijn.

 

 

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

Themareis Macbeth, de man, de mythe en de legende

Hebt u het toneelstuk van William Shakespeare vroeger of onlangs met rode oortjes gelezen of op toneel gezien en wilt u wel eens weten waar deze tragische fictieve en echte koning leefde en waar al deze voornamelijk bloedige gebeurtenissen plaatsvonden, dan is deze themareis: Macbeth de man,de mythe en de legende u op het lijf geschreven.

Het speelt zich allemaal af  in het prachtige Perthshire en Moray, tussen pakweg Inverness, de hoofdstad van de Highlands en Aberdeenshire in het oosten.

Voor Kurzel's film met Michael Fassbender en Marion Cotillard zijn grote delen gefilmd op het prachtige Isle of Skye, maar ook in Bamburgh Castle in Engeland, dat vrij dicht bij Newcastle ligt. Na aankomst in Newcastle kunt u dus meteen al in de sfeer van deze tragische figuur komen! 

Klik op de kaart om de plekken in Schotland uit de geschiedenis, van Shakespeare en de film te zien en de PDF met alle plekken met foto's vindt u hier.

Wij hebben 3 verschillende Macbeth reizen samengesteld, maar u kunt natuurlijk ook een combinatie maken van onderdelen van iedere reis.

Wie was Shakespeare's Macbeth en wie was de echte Macbeth?

Shakespeare's Macbeth is een dappere edelman, die door de tomeloze eerzucht van zijn vrouw Lady Macbeth aangezet wordt tot dood en verderf, list en bedrog en een bloedig koningschap. Uiteindelijk kunnen zowel Macbeth als zijn vrouw Lady Macbeth het leven niet meer aan. Zij wordt krankzinnig en pleegt zelfmoord en hij stort zich ten einde raad op MacDuff, die samen met het leger van Earl Siward oprukt naar zijn kasteel. Hij wordt in een 1 op 1 gevecht gedood door MacDuff. Dit alles speelt zich af in 10 dagen.

De heftige emoties, veel bloed, slagvelden, kastelen en niet te vergeten de 3 heksen, die zijn toekomst voorspelden, hebben er voor gezorgd dat de tragische koning Macbeth uit  Shakespeare's The Scottish Play, zoals het in zijn Schotland genoemd wordt wereldberoemd is geworden.

De echte Macbeth was een koning in de 11e eeuw en zoon van de machtige Great Steward: Mormaer of Mory en van de dochter van koning Kenneth II. Hij had zo een legitieme claim op de troon en werd koning toen hij koning Duncan op het slagveld had verslagen. Hij regeerde 17 jaar. Macbeth werd op zijn beurt verslagen door Earl Siward van Northumbria met hulp van Malcolm, zoon van Duncan, maar hij regeerde nog 3 jaar voor hij stierf door het zwaard van Malcolm in Lumphanan. 

Zijn vrouw Lady Macbeth was de kleindochter van Malcolm II en zij had al een zoon Lulach uit een ander huwelijk toen zij met Macbeth trouwde. Hun huwelijk duurde 24 jaar. Haar zoon Lulach regeerde korte tijd na de dood van Macbeth.

Aanbieding: Een 8 daagse reis Macbeth met verblijf in Blair Atholl

U verblijft vanaf zondagavond 5 nachten in een gezellig familiehotel in het dorpje Blair Atholl en kunt vanuit deze plek een flink aantal 'Macbeth plekken'  bezoeken.

 • Scone Palace en Scone Moot Hill waar 42 Schotse koningen gekroond werden, waaronder Macbeth, op de Stone of Destiny (nr. 14)
 • Dunkeld Cathedral, waar koning Duncan's vader leken abt was in het klooster en de relikwieën bewaakte van St Columba uit Iona (nr 8)
 • Dunsinane Hill waar de legers van Malcolm/Earl Siward en Macbeth elkaar bestreden: Battle of the Seven Sleepers. Bij Shakespeare leidde dit tot de beroemde quote: "Macbeth shall never vanquished be, until Great Birnam Wood to high Dunsinane Hill shall come against him" (nr.18)
 • Birnam's Oak uit Shakespeare, die er nog steeds staat. Hier hulden Malcolm's soldaten zich in takken en bladeren om zich te camoufleren en vielen Macbeth aan. (nr. 17) 
 • Glamis Castle, dat helemaal niets met Macbeth te maken heeft, maar waar Shakespeare de heksen hun voorspelling liet doen: "All Hail Macbeth! Hail to thee, Thane of Glamis"  (nr. 9)
 • Cairn of Mounth bij Lumphanan. Macbeth trok hier ten strijde tegen Duncan. (nr. 16)
 • Macbeth's Stone: net iets ten zuiden van het hillfort ligt een grote kei, waarvan men zegt dat dat de exacte plek is waar Macbeth in 1057 door Malcolm's zwaard gedood werd. (nr. 19)

 

Naast de Macbeth plekken, kunt u inspiratie voor andere schitterende tochten en bezienswaardigheden vinden bij de reis Genieten in Perthshire.

Een 10 daagse reis Macbeth vanuit Auchbreck en/of Inverness

U verblijft 3 nachten in een 4* B&B in het rustige deel van Inverness en 4 nachten in een 4*  B&B in het gehuchtje Auchbreck aan de rand van Cairngorms National Park en kunt een flink aantal 'Macbeth plekken' bezoeken.

 • De vader van Macbeth woonde hier in het kasteel of eigenlijk een hillfort, dat nu een ruïne is van waar prachtig uitzicht op de stad en omgeving (nr. 3)
 • Dingwall waarvan men denkt dat Macbeth in 1005 geboren werd (nr.2)
 • Cromarty aan de andere kant van de Cromarty Firth waar Macbeth naar toe vluchtte nadat zijn vader was vermoord. Dit gebied werd bestuurd door zijn neef Thorfinn uit Orkney (nr. 4)
 • Een van Schotlands oudste steden Forres, waar in Shakespeare Duncan's kasteel stond. Macbeth ontmoette op Cluny Hill net buiten Forres de 3 heksen.
 • Brodie Castle speelt geen rol in Macbeth, maar er niet ver vandaan hoorde hij in Shakespeare van de 3 heksen dat hij koning zou worden (nr 6)
 • Cawdor Castle heeft niets met Macbeth te maken, maar Shakespeare maakt hem Thane of Cawdor en Duncan wordt hier vermoord. (nr 7)
 • Birnie Kirk is de plek waarvan men vermoedt dat Macbeth met Gruoch trouwde. De Keltische klok, die er nu nog steeds hangt, luidde toen zij trouwden. (nr 11)
 • Sueno's Stone, een pilaar met pictische tekens was de plek waar Macbeth zijn leger verzamelde om de strijd aan te gaan met Duncan. (12)
 • Elgin Cathedral, een prachtige ruïne,  stond er nog niet maar men zegt dat Duncan hier naartoe gebracht werd toen hij dodelijk gewond was. (nr. 13)

 

Ook hier geldt dat u inspiratie voor alle andere activiteiten en bezienswaardigheden in dit gebied op kunt doen bij de 10 daagse reis The Highlands vanuit Inverness.

De TravellingWELL.nl Reisgids zit al bij de prijs inbegrepen

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor deze themareis samen.

Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.