Algemene informatie

Themareis: 10 dagen tuinen, kastelen en landhuizen in The Borders

Prijs: vanaf €1065.00 p.p. in 4* vakantiewoning of vanaf  €1015.00 p.p. in een Roulotte bij Melrose in het vroege voorjaar en late najaar op basis van 2 pers. kamer en eigen auto en overtocht per veerboot. De prijs is in het hoogseizoen hoger, omdat de overtochten en accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen voor 2019 zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van november 2018. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt.

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen
 • Overtocht met veerboot van DFDS seaways in 2 pers. standaard binnen hut met  bedden boven elkaar en met douche en toilet
 • Uw auto of motor gaat mee
 • 7 nachten in de vakantiewoning of Roulotte of 7 nachten n 4**** B&B
 • Uitgebreid Schots ontbijt in de B&B's
 • U krijgt er een TravellingWELL.nl Reisgids bij en een goede kaart van Schotland

Extra opties

 • U kunt tegen een vrij geringe meerprijs ook een veel comfortabelere buiten hut met bedden naast elkaar boeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een Scottish Heritage Pass  (SHP)voor 7 dagen bijboeken. Die kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Daarmee kunt u alle bezienswaardigheden van The National Trust for Scotland en Historic Scotland gratis bezoeken. Klik op SHP voor meer informatie
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust for Scotland Discover Ticket bijboeken. Hij is er voor 3 dagen binnen 7 dagen, 7 dagen binnen 14 dagen en 14 dagen binnen 30 dagen. Klik op NTS Discover Ticket voor meer informatie

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers in de B&B
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

We bieden onze excuses aan voor de meer dan rommelige aanblik. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen

 

 

 

Themareis:10 dagen tuinen, kastelen en landhuizen in The Borders

Laat u betoveren door de tuinen, kastelen en landhuizen in The Borders!

Omringd door uitgestrekte valleien, groene bossen, kabbelende beekjes en woeste rivieren vindt u er tuinen in alle soorten en maten, waar u op uw gemak heerlijk kunt rondlopen: ommuurde tuinen, watertuinen, een botanische tuin, boomgaarden, kruidentuinen, een tuin met droogbloemen, cottage gardens en rozentuinen om er een aantal te noemen. 

U zult ogen te kort komen en gelukkig heeft nu bijna iedereen een digitale camera, want anders zouden de filmrolletjes niet aan te slepen zijn!

Klik op de kaart om het gebied te zien.

Verschillende mogelijkheden wat accommodatie adressen betreft

Wilt u korte afstanden afleggen en helemaal tot rust komen, dan is een verblijf in één van de woonwagens (roulottes), de vakantiewoning bij Melrose, de vakantiewoningen bij de boerderij of The Horseshoe Inn in Eddleston echte aanraders. Ze zijn allemaal kleinschalig en u zult er 's avonds graag terugkomen. 

Klik op accommodatie Borders om de beschrijving van de roulottes, de vakantiewoningen en The Horseshoe Inn  te zien.

De reis er naartoe

Omdat The Borders in het zuiden van Schotland liggen, kunt u kiezen uit 2 maatschappijen om er per nachtboot naar toe te varen.

De overtocht van P&O vertrekt in de avond vanuit Rotterdam/Europoort en komt de volgende morgen tussen 8.00 en 9.00 aan in Hull in noord Engeland. De afstand naar Melrose, dat heel centraal ligt is 345 km wat ongeveer 4 uur duurt. Omdat u al zo lekker vroeg aankomt kunt u bijv. een mooie tocht langs de kust maken.

De overtocht van DFDS seaways vertrekt aan het eind van de middag vanuit IJmuiden en komt de volgende morgen tussen 9.00 en 10.00 aan in Newcastle in Schotland. De afstand naar Melrose is ong. 140 km. wat ongeveer 2 uur duurt. U zou bijv. langs Hadrian's Wall kunnen rijden en één van de overgebleven forten kunnen bezoeken.

Wat kunt u allemaal doen?

Een dagje in Melrose zelf: de prachtige Melrose Abbey, Harmony Gardens en Priorwood Garden & Dried flower shop. Deze 3 bezienswaardigheden zijn gratis met de Scottish Heritage Pass. Het is een klein gezellig stadje met winkeltjes en kleine restaurantjes en tearooms.

Een dag naar de kust: het indrukwekkende Alnwick Castle bekend van Harry Potter, maar er is ook een schitterende tuin vlakbij Alnwick Gardens. Wilt u die alle twee bezoeken dan bent u de hele dag onder de pannen. 

Aan de kust ligt ook Holy Lindisfarne met het kasteel en de abdij. Het eilandje is alleen toegankelijk als het eb is. Zeer de moeite waard. 

Een dag naar Jedburgh met de grote ruïne van Jedburgh Abbey (gratis met de SH Pass), Jedburgh Castle Jail (gratis)en Mary Queen of Scots Visitor Centre (gratis) en terug via het stadje Hawick met The Borders Textile Towerhouse (gratis) en het mooie openbare park Wilton Lodge Park (gratis). 

Een dagje naar het westen om het dorpje Peebles met de Kailzie Gardens en iets verder de Botanische tuin in Dawyck, een filiaal van de grote Botanic Gardens in Edinburgh te bekijken en er vlakbij is het prachtige en indrukwekkende Tracquair House met grote tuinen (gratis met SH Pass). 

Nog meer landhuizen en tuinen? Vlakbij de kust liggen Paxton House en Manderston House en dichterbij Melrose liggen Mellerstain en Floors Castle. 

Edinburgh ligt op ruim 1 uur rijafstand, dus u zou daar ook nog een dagje naartoe kunnen gaan. Met uw SH Pass kunt u gratis in Edinburgh Castle (ong. £15.00), Gladstone Land, de eerste flat waar werklieden hun ateliers hadden (£5.50) en The Georgian House, voor het leven Upstairs en Downstairs (£5.50).

En u kunt ook nog een dagje onder begeleiding gaan vissen op zalm.

De TravellingWELL.nl Reisgids zit al bij de prijs inbegrepen

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor deze themareis samen.

Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.