Speciale bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen

We geven hier een selectie van alle mogelijkheden. In de PDF staan ze allemaal.

Midden Wales

In het Coracle Museum in een 17e eeuwse molen  bij de Cenarth waterval  zijn heel veel coracles (kano's van vroeger) en je kunt er leren hoe je daar op kunt varen.  

The National Showcaves Centre for Wales in Abercrave liggen op een heel groot terrein en naast de grotten zijn er fossielen, een fort uit de IJzertijd en dinosaurussen. 

In het Brecon Beacons National Park Visitor Centre kom je alles te weten over dit gebied en je kunt er ook lekker actief zijn. In het park kun je naast wandelen en fietsen ook  ritten per paard of pony maken. Er zijn behoorlijk veel centra waar dat kan.

Een ritje met de  Brecon Mountain Railway bij Merthyr Tydfil mag je natuurlijk niet missen. Met de stoomtrein maak je een tochtje van ruim een uur midden door de velden en door de bergen. 

Aberystwyth   is een badplaatsje waar veel te doen en te zien is. Vooral een ritje met de stoomtrein van de Vale of Rheidol Railway naar the Devil's Bridge is schitterend. Vlak bij is Devil's Bridge waterval waar je een wandelingetje kunt maken door bos, langs de waterval, omlaag via de Jacob's Ladder (100 treden) en naar een grot. 

In Aberystwyth is ook de langste elektrische Bergtrein

Tijdens The Silver Mountain Experience bezoek je de loodmijn tijdens een rondleiding en kun je een 'mijnwerkers wandeling' maken.  Er zijn ook activiteiten voor de wat jongere kinderen met sprookjesachtige figuren en een bloedstollend bezoek ondergronds aan The Black Chasm voor bezoekers die nergens van schrikken. 

In Newquay kun je met Newquay Boat Trips de zee op. De kans is groot dat je zeehonden, bruinvissen en heel veel vogels ziet, maar misschien ook wel haaien en dolfijnen. 

Voor een beschrijving en weblinks en kaarten van alle mogelijkheden klik u op PDF Midden Wales.

 

 

Reizen met kinderen naar midden Wales

In midden Wales vindt u een enorme variatie aan activiteiten, landschap en bezienswaardigheden. Aan de kust liggen mooie badplaatsen die ideaal zijn voor de liefhebbers van watersporten en zee en in het midden liggen de beroemde Brecon Beacons met hoge toppen, meertjes, stoomtreinen die omhoog puffen, kastelen en ruïnes en het Brecon National Park, waar het zo donker is 's nachts, dat het een van de Dark Areas wordt genoemd. 

Klik op de kaart van Wales om te zien waar dit gebied ligt. 

Klik op accommodatie midden Wales om te zien of er iets voor u bij is. 

De twee reizen in Wales die al online staan kunnen aangevuld worden met de activiteiten voor kinderen zodat ze ook voor hen heel leuk zullen worden. Ook kunnen we een compleet nieuwe reis voor u samenstellen. 

Klik op de groene knop en vermeld:

  • Uw naam en telefoonnummer
  • Naam van de gekozen reis of het gekozen gebied
  • Met overtocht en eigen auto of motor of vlucht met huurauto
  • De gewenste datum van vertrek en terugreis
  • Het aantal personen met geboortedatum
  • Aan welke accommodatie u de voorkeur geeft (vakantiewoning, B&B, caravan op een klein park, YHA hostels)
  • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
  • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken


Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Een paar accommodatie adressen