Speciale bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen

We laten hier een aantal zien en in de PDF vindt u ze allemaal.

Noord Wales

The National Slate Museum in Llanberis ziet er nog net zo uit als toen er nog echt gewerkt werd. Met hele moderne uitleg 'loop' je zo het leven van de arbeiders  in. Er zijn altijd kunstenaars die leisteen splijten en heel mooi bewerken. Gratis.

In het Snowdonia National Park kun je naar de top van de hoogste berg Mount Snowdon. Je kunt hem beklimmen, maar dan ben je de hele dag bezig, je kunt ook met de  Snowdon Mountain Railway steil omhoog naar de top. Je kunt terug lopen of weer met de trein naar beneden. 

Er rijdt ook een stoomtrein: Ffestiniog & Welsh Highland Railways

Caernarfon Castle met 13 torens ligt aan de rand van het dorpje aan zee. Het is een enorme burcht met ook verschillende interessante tentoonstellingen in enkele torens. Er is een groot rond platform, waar de Prins van Wales gekroond wordt. 

In Henblas Country Park op Anglesey zijn allerlei activiteiten te doen, maar je kunt ook kijken naar een schaapherder die samen met zijn hond geen schapen 'bestuurt' maar eenden.  Aan het eind van de demonstratie glijden de eenden allemaal van een glijbaan af. Heel grappig! 

De Southstack vuurtoren ligt op een klein eilandje waar je komt als je 400 treden naar beneden gaat en dan over de brug. 

Llandudno  aan de noordkust  heeft een groot strand en een enorme pier, waar allerlei kermisachtig attracties staan.

Wil je het kleinste huis van Groot-Brittannië zien, dan moet je naar The Quay House (vlakbij Conwy Castle) dat 3.05 bij 1.80m in oppervlakte is en maar 1.80m. hoog. Er woonde tot 1900 een man, maar die moest altijd bukken en besloot te verhuizen. Meestal staat er een dame voor het huis in traditionele kleding.

Voor de beschrijving, weblinks en kaarten van alle mogelijkheden klikt u op PDF Noord Wales.

 

Reizen met kinderen naar Noord Wales

Noord Wales is het meest ruige stuk van Wales met de hoogste berg Snowdon, grote kale stukken waar de leisteen gedolven werd, eenzame smalle weggetjes, maar ook hele drukke toeristenplaatsen en een heerlijke kust. Aan de noordkust liggen mooie stranden en er zijn talloze watersport mogelijkheden. De grote burchten, die Edward I aan liet leggen, liggen er nog steeds prachtig bij en u kunt bij een schapenboer gaan kijken hoe de honden niet schapen maar eenden 'besturen'.Klik op de kaart van Wales om te zien waar dit gebied ligt. 

Klik op accommodatie noord Wales om te zien of er iets voor u bij is.

De twee reizen in Wales die al online staan kunnen aangevuld worden met de activiteiten voor kinderen zodat ze ook voor hen heel leuk zullen worden. Ook kunnen we een compleet nieuwe reis voor u samenstellen. 

Klik op de groene knop en vermeld:

  • Uw naam en telefoonnummer
  • Naam van de gekozen reis of het gekozen gebied
  • Met overtocht en eigen auto of motor of vlucht met huurauto
  • De gewenste datum van vertrek en terugreis
  • Het aantal personen met geboortedatum
  • Aan welke accommodatie u de voorkeur geeft (vakantiewoning, B&B, caravan op een klein park, YHA hostels)
  • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
  • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Een paar accommodatie adressen