Algemene informatie

10 daagse reis Carmarthenshire en Pembrokeshire in zuid Wales:

De prijs:

Bij 2 personen vanaf €440.00 p.p. in een stacaravan op vakantiepark.

Bij 2 personen vanaf  €535,00 p.p. in de vakantiewoningen.

Bij 2 personen vanaf €579.00 p.p. in de B&B op basis van een 2 pers. kamer.

Dit zijn de prijzen in het vroege voorseizoen of late naseizoen. De prijs is in het hoogseizoen hoger, omdat de overtocht en accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van oktober 2017. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt. 

 • Deze reis kan op iedere dag beginnen als u in de B&B overnacht
 • Deze reis kan ook op iedere dag beginnen als u in een vakantiewoning verblijft, behalve in juni, juli en augustus. Dan begint de week in de woning op zaterdag en eindigt op zaterdag
 • Overtocht met veerboot van P&O van Calais naar Dover
 • Uw auto of motor gaat mee
 • Verblijf eerste nacht in B&B met ontbijt in omgeving Salisbury bij Stonehenge
 • Verblijf van 7 nachten in kleinschalige vakantiewoning voor 2 personen
 • Of verblijf van 7 nachten in kleine B&B in 2 pers.kamer met eigen badkamer en toilet en met uitgebreid ontbijt
 • Of verblijf van 7 nachten in stacaravan op een vakantiepark
 • Verblijf laatste nacht in sfeervolle Inn met Engels ontbijt in Lenham in Kent

Extra opties

 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust Pas voor 7 of 14 dagen bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van de National Trust
 • U kunt i.p.v. de National Trust Pas ook een CADW Voucher aanschaffen voor 3 in 7 dagen of 7 in 14 dagen. U kunt hem op de CADW adressen inruilen voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van CADW in Wales. Kijk bij passen voor alle informatie over de 2 passen
 • De TravellingWELL.nl Reisgids ( de beschrijving staat elders). Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis eboek Wales aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Bij keuze voor de B&B het aantal 1  pers. kamers en/of 2 pers. kamers
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken


Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klik op accommod zuid Wales  en accommodatie midden Wales om de uitgebreide beschrijving te zien.

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbum om een fotoserie van Wales op Google+ te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten en/of verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.

Fietsen over het Kustpad?

Als u liever fietst maar wel het lange afstandspad wilt volgen is hier een link met mogelijkheden in Carmarthenshire.

10 daagse reis Carmarthenshire en Pembrokeshire in zuid Wales

Tijdens deze reis in Carmarthenshire en Pembrokeshire zult u zonder grote mensen menigtes kunnen genieten van de geschiedenis en cultuur in de kleinschalige musea en bezienswaardigheden. U kunt er uren wandelen in de natuur en in alle rust. In de dorps pubs en kleine restaurants zult u snel in gesprek raken met de inwoners en misschien brengen zij spontaan een toast op u uit terwijl zij het volkslied van Wales: Land of my father ten gehore brengen!

Dit gebied is in alle jaargetijden meer dan de moeite waard: wat dacht u van al die bossen in schitterende herfstkleuren of in de sneeuw?

Om van begin tot einde een ontspannende reis te hebben, hebt u een overnachting op de heenweg in bijv. de omgeving van Salisbury en op de terugweg in een dorpje op een klein uurtje van Dover in een kleine Inn (herberg). U kunt dan ook op die dagen op uw gemak nog een aantal bezienswaardigheden bezoeken of in de mooie stadjes aan de kust rond dwalen.

Klik op de kaart om te zien waar Carmarthenshire en Pembrokeshire liggen.

De heenreis via Calais-Dover

Op de eerste dag rijdt u naar Calais en steekt u over met de veerboot van P&O naar Dover. De overtocht duurt slechts 1.5 uur en is een heerlijk begin van uw vakantie naar het eiland Groot-Brittannië.

De rit gaat langs  de kust, waar u rond kunt kijken in het kleine schilderachtige stadje Rye en later in Hastings.

Aan het einde van de middag neemt u uw intrek in  de B&B die voor u geboekt is.

Op weg naar uw B&B, vakantiewoning of stacaravan in Carmarthenshire Wales

Tijdens de rit naar uw 'echte' vakantieadres rijdt u door allerlei verschillende landschappen: de uitgestrekte vlaktes bij Salisbury en uw hebt ook ruim tijd om in het prachtige Bath te kijken. Met de beschrijving van een stadswandeling die u bij uw papieren ontvangt, ziet u alle mooie plekjes in deze Unesco stad.

Aan het einde van de middag arriveert u in de B&B , stacaravan of vakantiewoning.

Prachtige tuinen in de naaste omgeving

Omdat u de eerste 2 dagen vrij veel in de auto gezeten hebt, is het misschien wel ontspannen om één van de prachtige tuinen in de omgeving te bezoeken.

Er is een flink aantal, dus u kunt precies die tuin uitzoeken, die u het meest aanspreekt. Aberglasney Gardens en de National Botanic Garden zijn dichtbij.

Op de eerste donderdag van de maanden mei, juni, juli en augustus is er 's avonds live muziek in Aberglasney Garden, heel romantisch.

Bent u helemaal gek van tuinen, klik dan op Park and Gardens of NGS Gardens, om te zien waar die zijn en wat er te zien is.

U zou er de hele week mee kunnen vullen!

 

 

De geschiedenis van de streek met kastelen en ruínes

In deze streek vindt u geen kastelen of landhuizen vol pracht en praal, maar overblijfselen, die het echte verhaal vertellen van de bewoners en hun strijd tegen de Normandiers en later de Engelsen.

Droom weg op deze rustige plekken, laat de gebouwen op u inwerken, terwijl u op een bankje of stenen muurtje zit en geniet van het uitzicht.

Tijdens een rondrit komt u bij het 12e eeuwse Dinefwr Castle / Newton House in beheer van de National Trust met een groot landschapspark, waar een kudde herten leeft. U kunt er een mooie wandeling maken, waarbij u eerst naar de overblijfselen van Dinefwr Castle gaat op de heuvel en vervolgens door de velden rond het kasteel bij Newton House komt, dat gebouwd is als vervanger van het kasteel. U ziet hier zowel het leven van het personeel en van de eigenaars, wat een bezoek zeer afwisselend maakt. Er zijn ook goede overzichten wat er allemaal plaatsgevonden heeft en hoe de familie daar bij betrokken was.

Naar de kust: Laugharne Castle, Dylan Thomas en ... zandstrand!

Bij de mond van de River Taf aan de zuidkust is veel mogelijk:

 • ontspannen op het prachtige zandstrand.
 • zwemmen, pootjebaden of een andere water activiteit.
 • wandelen langs het water of hogerop door de bossen met uitzicht op de rivier en de zee.
 • Laugharne Castle boven op een heuvel als een arendsnest. Een  indrukwekkend overblijfsel van oude tijden. Het is gebouwd op een al bestaand Normandisch kasteel. Bezoek ook de Victoriaanse tuin voor u naar het Dylan Boathouse en de zee loopt of naar één van de pubs, die de Engelsen zo mooi 'watering holes' noemen voor een heerlijk verfrissend drankje.


Wij hebben zelf de wandeling van Amroth naar Pendine gedaan, een deel van het kustpad. Prachtig! We parkeerden in Pendine, met de bus naar Amroth, waardoor je de tijd aan je zelf hebt. Daarna een bezoek aan Laugharne en de beroemde Dylan Thomas wandeling.

Wandelingen of liever zee kajakken?

Wilt u lekker actief zijn en uw longen vullen met de gezonde buitenlucht?

In de TravellingWELL.nl Reisgids staan wandelingen, die vertaald zijn in het Nederlands met kaart of als u liever beschrijvingen van fietstochten wilt of een combinatie van de twee dan kan dat ook.

Klik op wandeling om een PDF van een wandeling te zien, die voor u vertaald zou kunnen worden.

Klik op fietsroute om een PDF van een fietstocht te zien, die voor u vertaald zou kunnen worden.

Klik op Bike Park Wales om een prachtig mountainbike centrum te zien, waar voor beginners en gevorderden, oud en jong mogelijkheden zijn voor een heerlijk actief dagje.

Klik op Marros Riding Centre om te zien wat de mogelijkheden zijn wat paardrijden betreft.

Naar de westkust bij Cardigan of Fishguard?

Ook nog een dagje naar de westkust behoort tot de mogelijkheden. En wilt u nog een kasteel zien, dan is Cilgerran Castle een echte aanrader. Onderweg er naartoe komt u langs het kleinste museum van Groot-Brittannië: een telefooncel waar een mini expositie is. Heel bijzonder! Klik op telefooncel om een afbeelding en toelichting te zien.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt.

Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.